Zaterdag 31 januari: Gerrit van der Valk begraven

31 Jan

Valkcoverxe2x80x9cIn 1947 leert Gerrit zijn grote liefde Toos van de Cappelle kennen. Ze woonde in Delft. Gerrit: ‘Ik was met een paar vrienden in de auto, in de buurt van Voorschoten. Zij was op de fiets. We reden haar voorbij. "Stoppen jongens," zei ik, "daar rijdt mijn toekomst. Dat meisje is nu precies mijn model. Als ze nog goed kan praten, is zij voor mij. Dit wordt mijn vrouw." We draaiden om, ik maakte een smoesje. Vroeg waar ze vandaan kwam. Ze was zeventien, ze kwam uit Delft en was op weg naar Amsterdam. "Dat haal je nooit," zei ik, "je achterwiel wiebelt zo." Zo is de verkering begonnen en sindsdien is er voor Gerrit nooit een andere vrouw geweest. Gerrit was ook haar eerste vriendje."

Stukje uit ‘De dynasty Van der Valk’. Vandaag wordt in Vught Gerrit van der Valk begraven. Als eerbetoon vandaag twee hoofdstukken uit het boek over de grondlegger van het hotelconcern. Zijn hekel aan school, de levenslessen van zijn vader, zijn reis naar Amerika. Het boek is uit 1996, dus niet helemaal up-to-date, maar voor de ‘geschiedenis’ maakt dat niet veel uit. De hoofdstukken vijf en zes staan hier

No Responses to “Zaterdag 31 januari: Gerrit van der Valk begraven”

 1. Gerrit February 1, 2009 at 2:38 pm #

  Misschien had je gelijk het hele boek online kunnen zetten, HJ. Ik vind het wel leuk om wat over de familie vd Valk te lezen. Ik eet regelmatig bij de familie, niet thuis uiteraard, in een restaurant. En eerlijk, het eten is echt niet slecht, ik verbaas me er weleens over, prijzen vrij laag en toch uitstekende kwaliteit. Personeel altijd vriendelijk, fooien helpen natuurlijk. Echt, prima.
  Iets anders, HJ: Ga jij nog iets zeggen over het gerechtshof van Leeuwarden, waar naar nu blijkt op grote schaal data worden vervalst? De crisis binnen de rechterlijke macht gaat langzaam maar zeker naar een ontknoping toe. Volgens advocaten vinden dit soort louche praktijken door heel Nederland plaats. Wat is er toch aan de hand? Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Want dit is nog maar het topje van de ijsberg, er is heel waarschijnlijk nog veel meer aan de hand, waar we nu nog niets van weten. Het is een zeer ernstige situatie, die onverwijld moet worden aangepakt, politiek in het parlement, in de rechtbanken, binnen de rechterlijke macht en vooral in het kader van de opleiding van rechterlijk personeel. De vis begint altijd aan de kop te stinken en ik zeg dat het OM hier voor een groot deel verantwoordelijk voor is. Daar is de verloedering begonnen, bij de smeris en het OM. Regels overtreden, bewijzen vervalsen, rechten van verdachten schenden, maling hebben aan de rechtstaat, want er moeten ‘resultaten’ worden behaald, koste wat het kost en het kost wat! Deze mentaliteit heeft zich nu als een olievlek uitgebreid door alle lagen van de rechterlijke macht, die ooit in hoog aanzien stond en een steunpilaar was van de rechtstaat. De situatie is bijzonder ernstig en een ontknoping, dwz een toespitsing van de crisis, kan niet uitblijven. Nu is het moment gekomen om schoon schip te maken en grote boosdoeners te vervolgen. Alle integere mensen binnen het rechterlijk apparaat zouden hun verantwoordelijkheid moeten nemen, hun mond open moeten doen en niet passief moeten blijven terwijl ze om zich heen zien wat voor wantoestanden er plaatsvinden. Hoe dan ook, dit is zeker niet de laatste keer dat dit soort berichten naar buiten komen. Een elk die nog moet voorkomen: Heel veel sterkte en vooral veel geluk gewenst, want het ene arrondisement is gelukkig het andere niet. De slechtste? Haarlem, zonder twijfel! Verder vooral Leeuwarden, Den Bosch, Arnhem en Den Haag!
  Reactionair, extreem rechts en conservatief, absoluut oneerlijk en arrogant, geen oog voor de rechten van de verdachte, corrupt en naar nu blijkt totaal onbetrouwbaar.
  De beste: Alkmaar, Amsterdam, Middelburg, Groningen en Assen.
  De rest ken ik niet goed genoeg, zoals Utrecht en Maastricht bijv.

 2. Zo ! February 1, 2009 at 9:07 pm #

  En dat vind ik nou eens een goede reactie. Tussen alle kibbelende DMZ-ers, en wat al niet weer over en weer geruzie etc etc eens een reactie van iemand die hout snijdt. Hoop dat ik vaker je reacties kan lezen ! Iets te intelligent voor HJK misschien, maar laat je daardoor niet uit het veld slaan.

 3. mohari February 2, 2009 at 1:12 am #

  een vrije dag hj. ik miste je wel vandaag. groetjes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: