De privacy van Bernard K.

30 Jan

Wiegm7475Update 14.45 uur:

Bernard K., vrijgelaten als verdachte in de Posbankmoord, doet aangifte tegen Peter R. de Vries vanwege een undercoveractie in zijn woning waarbij een kind in beeld zou zijn gebracht. Ik kan me voorstellen dat K. niet enthousiast is over de publiciteit: in het programma werd zijn doopceel gelicht en hij kwam er bepaald niet gunstig uit naar voren. De schuld van de hele affaire ligt ergens anders: allereerst bij zijn eigen zus die uit wraak een oude roddel nieuw leven inblies en ten tweede bij politie en justitie, die niet meteen onderkenden dat ze bezig waren met een dooie mus.

Het begint overigens een beetje de spuigaten uit te lopen met de manier waarop de politie tegenwoordig met de privacy van verdachten omgaat. Gezinnen die maandenlang elke minuut worden gevolgd, elk detail wordt opgevangen en genoteerd. Vooral pijnlijk als blijkt dat het om een onschuldige gaat.

Justitie geeft uiteraard deze miskleun nog niet toe: ze laten Bernard vlak voor de zitting vrij zodat ze hem officieel nog als verdachte kunnen blijven beschouwen. Is het gezichtsverlies ietsje minder groot. Als ik Bernard was zou ik ook een fikse schadeclaim bij justitie neerleggen.

Peter de Vries zegt in een reactie dat hij het merkwaardig vindt dat iemand die met pallets gestolen spullen wordt betrapt, aangifte doet tegen degene die dit filmt en verwacht dat het OM eerder een onderzoek instelt naar de gestolen goederen die K. in zijn bezit had, dan tegen hem.

Heb ik wat moeite mee. Die ‘gestolen spullen’ hadden niks met de moord op Wiegmink te maken, alleen met het feit dat K. actief zou zijn als autokraker. Toen het programma werd uitgezonden was K. al (tijdelijk) vrijgelaten en was in feite al duidelijk dat de man geen serieuze verdachte was voor de moord.

No Responses to “De privacy van Bernard K.”

 1. Arie January 30, 2009 at 8:03 pm #

  HJ,

  Een merkwaardige reactie van jou.
  Politie en justitie maken wel eens fouten.

  Meestal zitten ze goed.
  Die Bernard is een al jaren een crimineel die nog niet genoeg gestraft is.

  Wat zou jij ervan vinden als deze Bernard jouw huis had leeggeroofd en vervolgens jouw spulletjes ging verkopen?

  Nee, zolang het niet in je buurt komt maakt het jou niet uit.

 2. A.S January 30, 2009 at 10:02 pm #

  @Arie, Gronden van aangehouden, daar moeten ze onderzoek naar doen. Je verleden heeft daar niks mee te maken. Afgaan op roddel en achterklap als altijd een valse start. Het gaat om feiten. Ik deel echt de mening van HJK. In tal van zaken erger ik mij dat mensen niet worden veroordeeld waarvan ze worden verdacht maar wel op bijvangst een straf opgelegd krijgen. Vrijspraak voor moord maar wel boetes voor een zwaard aan de muur. Vrijspraak voor brandstichting maar wel voor verspreiden van poedersuiker. Te lollig in rechtszalen.

 3. Gerrit January 30, 2009 at 11:44 pm #

  Quote: “Het begint overigens een beetje de spuigaten uit te lopen met de manier waarop de politie tegenwoordig met de privacy van verdachten omgaat. Gezinnen die maandenlang elke minuut worden gevolgd, elk detail wordt opgevangen en genoteerd. Vooral pijnlijk als blijkt dat het om een onschuldige gaat.”
  Dus dat is jou ook opgevallen, HJ?! Ach, als is de leugen nog zo snel…..enz.
  De reaktie van de V. is natuurlijk typerend, altijd de aanval is nog altijd de beste verdediging, schijnt de V. te denken. Het laat maar weer eens ten overvloede zien dat de V. over geen greintje zelfkritisch vermogen beschikt. Het is ronduit walgelijk! Wie denkt deze de V. eigenlijk wel dat hij is? Iemand die onschuldigen mag lastigvallen, laten opsluiten, in het openbaar vernederen en te kakken zetten? Geen verontschuldiging, geen sorry, geen zelfkritiek, geen eergevoel, geen echte man, m.a.w. een waardeloos figuur, arrogant tot op het bot en duidelijk psychisch niet helemaal in orde, hoewel ogenschijnlijk maatschappelijk aangepast. Vergeet niet dat we ook de zaak L.H. nog hebben, daar is het laatste woord ook nog lang niet over gezegd.
  Het is duidelijk: De mensen beginnen de V. eindelijk door te krijgen. Laten we eens zien hoe dit drama afloopt.

 4. Jacques from Arnhem January 31, 2009 at 9:56 am #

  Eerst een blauw oog, nu een aangifte tegen hem waarbij PRdV 2 verschillende zaken niet van elkaar kan scheiden om zo een verdedigingsmuur op te trekken, die zelfverheerlijking van PRdV loopt echt de spuigaten uit waarbij PRdV misbruik van zijn mediamacht maakt om iemand totaal kapot te maken, iemand die wederom door Justitie is vrijgelaten. PRdV die als een olifant in een porseleinkast tekeer gaat loopt vandaag of morgen echt een keer de verkeerde tegen het lijf waar de actie van Steven Brown kleuterklaswerk bij is. PRdV denkt dat hij Godalmachtig is of door de Schepper DE aangewezen persoon en zo dus onschendbaar is. PRdV, wie zijn kontje brand moet op de blaren gaan zitten, accepteer jij die blaren straks ook als het een keer totaal fout gaat?

 5. Arie January 31, 2009 at 11:23 am #

  Het valt mij op dat HJ hier een aantal criminelen “verheerlijkt” Regelmatig zijn dit figuren met een paperback aan gepleegde (ernstige)strafbare feiten.

  Deze criminelen hebben vele slachtoffers nagelaten waar ze niet goed of behoorlijk voor worden gestraft. We leven tenslotte in links Nederland.

  Ik heb een hekel aan criminelen die slachtoffers maken om in hun eigen behoeften (lees vaak geld) te voorzien.
  Dat zij ontelbare slachtoffers maken wordt door de heer Korterink voor het gemak maar even vergeten. Daar hoor ik hem (bijna) nooit over.

  Ik walg van criminelen hoe licht/zwaar de gepleegde feiten ook zijn.
  Als je (veel) geld wil verdienen moet je er wat voor doen.

  Korterink zou maar al te graag de status van de Vries willen hebben.

  Als die wanabee misdaadjournalisten zijn ziekelijk jaloers op de media aandacht die de Vries krijgt.

  En nee, ik ben geen fan van de Vries.
  ik heb de Vries al meerdere keren gemaild of hij nu eens de zaak van opperpedo Joris Demmink wil aanpakken.
  Daar stoot hij zijn hoofd niet aan.Dus hypocriet omdat hij wel een pedo uit een volskbuurt aanpakt.

 6. Jacqueline January 31, 2009 at 11:40 am #

  @Arie Larie

  Wat let jou om zelf het initiatief te nemen dan alleen maar te zitten afgeven en kritiek te leveren.

  Ik dacht dat “rechts” altijd aktief deelnam aan allerlei anti-criminaliteits campagnes maar ik vind jou maar een passief en zwaar gefrustreerd aanhangsel van rechts denkenden.

  Of ben je geen aanhanger van rechts/links maar gewoon een maatschappelijk mislukt individu?

 7. Patrick January 31, 2009 at 1:32 pm #

  Die Posbankmoord zou toch wel eens een liquidatie kunnen zijn.

 8. stekel February 1, 2009 at 10:04 am #

  Hi HJ,

  Het is volgens mij jou site en je moet het allemaal fijn zelf weten, ik lees de reactie’s al bijna niet meer, ik denk dat het tijd word dat je hier iemand een dikke vette ban moet gaan geven.
  Begin de indruk te krijgen dat men ergens een ‘hek’ open heeft laten staan.

  Beste Stekel,

  Je hebt gelijk, ik heb een paar keer gevraagd de discussie elders te voeren, heb ook wel wat verwijderd, maar ze blijven doorgaan. Ik houd er niet zo van iemand een ban te geven, ik haal nu alles van Arie en de reacties daarop nog een keer weg en als het dan niet ophoudt krijgt hij een ban.

  Hendrik Jan

 9. stekel February 1, 2009 at 11:34 am #

  mijn dank is groot….

 10. Joebles February 1, 2009 at 11:48 am #

  En mijn dank ook. Er is anders ook geen doorkomen meer aan op dit door mij gewaardeerde weblog. Maar ik heb dit al een paar maanden eerder aangekondigd en er voor gewaarschuwd. Goed dat je gaat optreden HJ !
  vr.gr.

 11. Arie February 1, 2009 at 11:51 am #

  Hendrik Jan,

  Meten met 2 maten kan je heel goed.

  Zielig doen, kan ik ook.

  Beste Arie,

  Ook jouw reacties blijven welkom, maar ik wil geen oeverloze heen-en-weer-discussies tussen twee of drie personen die elkaar de huid volschelden en niets nieuws toevoegen. Geldt ook voor anderen.

  Hendrik Jan

 12. Arie February 1, 2009 at 11:56 am #

  Monddood worden gemaakt is tegenwoordig in, in Nederland.

  Door de Louwes aanhang wordt de grootst mogelijke onzin in ellenlange verhalen gepubliceerd.

  Korterink vindt dat allemaal best.

 13. Arie February 1, 2009 at 12:02 pm #

  HJ,

  Ik zal mij houden aan je verzoek.
  Hoop dan dat de anderen dit ook zullen doen.

  Bedankt.

 14. ed May 20, 2010 at 4:21 pm #

  “Peter de Vries zegt in een reactie dat hij het merkwaardig vindt dat iemand die met pallets gestolen spullen wordt betrapt, aangifte doet tegen degene die dit filmt ”

  Two wrongs do not make one right.

  —#—-
  Mogelijk maken justitie en politie ‘wel es fouten’ en gaat het ‘meestal goed’ maar die fouten verwoesten gewoonlijk wel iemands leven. Als Justitie ze nou ook nog ruiterlijk zou erkennen, dan kun je zeggen ‘ok, waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt’ maar het is latijd hardnekkig ontkennen.

  Justitie heeft een machtspositie en de geschiedenis leert dat mensen met een machtspositie daar op de een of andere manier misbruik van maken en/of zich onaantastbaar voelen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: