Geen 'vuil onderzoek' op Bonaire

27 Jan

Rayan1web

Dat was even schrikken gisteravond: persbericht van Bonaire. Op 17 februari wordt daar het proces tegen Rayan Pietersz gehouden, voor de moord op Marlies van der Kouwe. Ik heb de reis inmiddels geboekt, zou toch niet een bericht zijn dat de zaak wordt uitgesteld… Maar nee, ook op de Antillen is de berichtgeving niet altijd even waarheidsgetrouw, als we ervan uitgaan dat we de politie mogen geloven.

In de krant xe2x80x9cExtraxe2x80x9d van 26 januari 2009 wordt onder de kop xe2x80x9cInvestigashon sushi kontra Ryan Pieterszxe2x80x9d (smerig onderzoek tegen Ryan Pietersz) vermeld dat R. P. tijdens zijn detentie in het cellencomplex van het politiebureau Rincon met behulp van diverse illegale apparatuur zou zijn gevolgd en/of afgeluisterd. Daarbij werd in de krant een tweetal fotoxe2x80x99s getoond.

Op verzoek van de officier van justitie Van Delft heeft de politie in verband met het onderhavige krantenbericht een onderzoek ingesteld. Daarbij is het volgende komen vast te staan.

De in de krant getoonde stopcontactdoos, waaruit een draadje hangt, bevindt zich al twee jaar in deze conditie in de muur tegenover cel nummer 4. Deze stopcontactdoos was bestemd om (ooit) een intercom in de cellengang te installeren, hetgeen nog niet is gerealiseerd.

Het in de krant op de tweede foto getoonde apparaat betreft een sensor van een alarminstallatie, die overigens niet functioneert. In het politiebureau van Rincon staan twee van dergelijke apparaten. Deze staan boven de meterkast en in de cellengang.

De stelling dat de verdachte R.P. tijdens zijn detentie met behulp van de in de krant getoonde apparaten illegaal zou zijn gevolgd en/of afgeluisterd is volstrekt onjuist."

No Responses to “Geen 'vuil onderzoek' op Bonaire”

  1. Anoniem January 27, 2009 at 9:46 am #

    In het betreffende artikel van de Extra wordt niet alleen melding gemaakt van de twee apparaatjes waarmee mogelijk gesprekken tussen Pietersz en zijn advocaat zouden zijn afgeluisterd (en mogelijk zijn bewegingen konden worden gevolgd), ook wordt de truc met de mobiele telefoon die Pietersz gekregen zou hebben van een vrouwelijke bewaker gekapitteld.
    Verder wordt melding gemaakt van het feit dat Pietersz zijn eerste bekentenis aan een Antilliaanse agent heeft opgebiecht en niet aan leden van de Nederlandse RST.
    Ik ben benieuwd naar de verhalen over de rechtszaak op Bonaire.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: