Dinsdag 27 januari: Kim's waan & Mein Kampf

27 Jan

KimdegelderAls het klopt dat crxc3xa8chemoordenaar Kim De Gelder ook een 73-jarige boerin heeft vermoord – en daar ziet het wel naar uit – dan is hij toch een meer ‘a-typische’ massamoordenaar, dan past hij eigenlijk in geen enkele categorie. De overeenkomst is dat de slachtoffers in beide gevallen weerloos zijn. Een laffe moordenaar, dus.

Aan de andere kant: veel massamoordenaars gebruiken een heel scala aan zware vuurwapens om hun daad te plegen, daar is niet veel meer moed voor nodig. De termen massamoordenaars en seriemoordenaars worden in de media nogal eens door elkaar gehaald. Meest gangbaar is met massamoordenaars de ‘amokmakers’ aan te duiden, die in xc3xa9xc3xa9n keer een bloedbad aanrichten. Soms op xc3xa9xc3xa9n locatie, soms verspreid, maar wel steeds in xc3xa9xc3xa9n aaneengesloten actie.

Psychiaters constateren achteraf meestal een sterke bewustzijnsvernauwing bij de dader. Dat is overigens geen afwijking, dat komt voor bij iedereen die zich heel sterk concentreert op iets sterk emotioneels of indringends.

Seriemoordenaars zijn figuren die af en toe een moord plegen, als de drang weer te groot wordt, en uiteindelijk vaak een kat-en-muisspel met politie en media spelen. Zij gebruiken meestal geen vuurwapens maar geven – hoe gruwelijk het ook klinkt – de voorkeur aan ‘persoonlijk contact’: wurgen of met een mes steken.

                              *

MeinkampfhbvlTime Flies: het is al weer bijna een jaar geleden dat ik een berichtje maakte over ‘Mein Kampf’ waarvan een exemplaar was opgedoken ten huize van een goede kennis. Menig krant nam het wapenfeitje over.

Inmiddels is het geesteskind van de heer A. Hitler weer aardig in het nieuws, dankzij de heer Geert W.

Als de advocaten Moszkowicz en Spong zich met dit soort politieke aangelegenheden bemoeien (respectievelijk met een aangifte tegen Harry van Bommel vanwege de Palestijnen en Geert Wilders vanwege de moslims), dan mag ik ook wel even een duit in het zakje doen. Doe ik vandaag in de column op bepster

Wat is het verschil tussen de boerka’s en hoofddoekjes van de moslima’s en de klederdrachten van ‘onze’ vrouwen?

13 Responses to “Dinsdag 27 januari: Kim's waan & Mein Kampf”

 1. A.S January 27, 2009 at 10:26 am #

  Je kan nooit voorkomen of onze samenleving zo beveiligen dat ziekte geesten op de een of andere manier zo ook in Belgixc3xab kunnen toeslaan verschrikkelijke moorden begaan. Dat criminelen op straat liquidaties uitvoeren dat meer misdaad binnen georganiseerde vormen plaatsvinden. Eigenlijk is er maar xc3xa9xc3xa9n preventieve aanpak het zo klein mogelijk te houden dat is dat iedereen ongehinderd en zonder enige angst hulp kan zoeken, de psycholoog, psychiater, hulpverlener, straathoekwerker, huisartsen, politie, Justitie zo open mogelijk en zo goed mogelijk bereikbaar zijn. Preventie is namelijk het enige wapen! Achteraf kunnen we tal van analyses houden dader in bepaalde hokjes zetten of bepaalde maatregelen opleggen zoals TBS of andere maatregelen. De gevangenissen zitten vol met fouten die vooraf niet de juiste hulp hebben kunnen vinden. Daar is dus een wereld te winnen. Open communiceren. Maar in een samenleving die kwalificeert , veroordeeld, stigmatiseert , discrimineert , die verhard, verruwd, waar het mogelijk is door xc3xa9xc3xa9n uitzending van een misdaadverslaggever bijvoorbeeld dat de massa in Drachten het marktplein opzoeken om de vermeende crimineel maar een kopje kleiner te maken. Mensen achter de tralies brengen is geen kunst er achteraf een hele theorie op los te laten hoe het allemaal heeft kunnen gebeuren is ook niet moeilijk, er is een mand vol met deskundigen, nagaan waar het heeft geschort aan een vangnet, vooraf niet de juiste hulp hebben kunnen vinden om niet tot een daad te komen. Hoe een criminele organisatie heeft kunnen uitgroeien als een maffia achtige organisatie, dat is een stuk moeilijker. De TBS loopt vol onze vrijheden worden steeds meer beperkt camera toezicht, angst neemt weer meer toe, strak kogelvrij glas, bewakers bij kinderdagverblijven, meer blauw op straat meer terug worden gedrongen in een goed beveiligde omgeving huis enz, is geen oplossing. Een open alerte samenleving die snel en effectief signalen kan doorgeven of mensen met psychische problemen die zonder bang hoeven te zijn een stempel te worden opgedrukt als ze psychische problemen hebben, dat zal het antwoord moeten zijn. Ik heb zondagavond op NL 3 ‘ Sophie op 3 ‘ gezien gesprekken met rechts radicale jongeren waar het ook over ‘ Mein Kampf ‘ ging. Je kan zo’n uitzending terug zien op uitzending gemist aan te beleven. Het is goed dat we open met groepen kunnen communiceren. Vandaar dat ik een hekel aan moraalridders heb die alles ondergronds willen hebben. Niet communiceren foei foei roepen, die mensen zijn verantwoordelijk dat mensen met bepaalde gedachten dit niet openbare maar in stilte plannen uitdenken niet denken aan het zoeken naar juiste hulp. Een Katholieke priester die uitlatingen doet behoeft van mij niet weg, maar daartegen over staat discussie overtuiging goede gefundeerde argumenten en juiste hulp. Een triomf voor de samenleving zal zijn dat de hulp zo effectief is geweest hij de waarheid zal van de kansel zal afschreeuwen. Triomf is dat rechts radicale jongeren openlijk excuus aanbieden voor hun stomme fouten in een jeugd daarna normaal mogen en kunnen deelnemen aan de samenleving. Waarom geen stille toch voor Enstra die de moed had op de achterbank zijn verhaal te doen om los te komen van een soort maffia. Waarom niet massaal de heer Bos steunen die de bouw fraude aan het licht bracht. Omdat onze samenleving gewoon zit te wachten op nog harder geweld, nog meer moorden afslachtingen of achteraf analyses .

 2. Carl January 27, 2009 at 1:19 pm #

  “Wat is het verschil tussen de boerka’s en hoofddoekjes van de moslima’s en de klederdrachten van ‘onze’ vrouwen?”

  Nou het verschil is dit: die hoofddoekjes en boerka’s zijn de dames opgelegd door hun overheersende man of familie. Een keus om het niet te dragen hebben ze niet, want dan worden ze verstoten of erger: vermoord. Dagelijks worden in de islamistische wereld vrouwen en meisjes vermoord omdat ze hun hoofddoek niet langer willen dragen (lees: omdat ze meer vrij en westers willen leven dan het opgelegde leventje als een soort lepra-lijder met boerka). De klederdracht in Nederland wordt geheel vrijwillig gedragen door de dames en wordt gebruikt om oude tradities en folklore in leven te houden.

  Wist je dat verschil echt niet,HJ? Of doe je net alsof?

  Beste Carl,

  dat is nu misschien zo, maar veertig jaar geleden niet, toen liepen in bepaalde dorpen alle vrouwen in klederdracht en echt niet ‘voor de toeristen’.

  Hendrik Jan

 3. A.S January 27, 2009 at 2:09 pm #

  Dat is niet helemaal waar natuurlijk in sommige Christelijke kringen worden vrouwen uitgesloten van politieke partijen of bestuurlijke functies en wel degelijk gedwongen bepaalde kleding te dragen niet altijd gelijk klederdracht of haardracht. verbannen tot het huishouden en kerkelijke verenigingen. Emancipatorisch is daar nog wel iets te winnen. Het verschil is veelal bij klederdracht kan wel gezien worden dat het gehele gelaat (boerka) niet bedekt is.Wellicht weer tijd om opnieuw het wapen van Emancipatie en proclamatie uit de kast te trekken rondje tweede verlichting op te starten. Vrije keuze vrouw gelijkwaardig enz.

 4. I&I January 27, 2009 at 2:37 pm #

  Ik word zo boos om bepaalde media zoals Editie NL. Die gingen gister aantonen dat het “nog steeds” heel simpel was om kinderdagverblijven ‘zomaar’ binnen te lopen. Wat een absurde riooljournalistiek is dat zeg. Lekker goedkoop lopen klagen en paniek zaaien. Volgende week gaan ze waarschijnlijk aantonen dat het “nog steeds” heel makkelijk is om met een mes ‘zomaar’ een volle tram in te stappen in onze hoofdstad. Of dat je “nog steeds” de supermarkt kan binnenlopen en ‘zomaar’ cyanide in een melkpak kan spuiten.

  Ik wordt echt ziek van dit soort journalistiek die “klagend Nederland” alleen maar voedt (ook mij blijkbaar 😉 . )

  En hou ook eens op over die zinloze discussies over moslims, Arie

 5. I&I January 27, 2009 at 2:37 pm #

  Ik word zo boos om bepaalde media zoals Editie NL. Die gingen gister aantonen dat het “nog steeds” heel simpel was om kinderdagverblijven ‘zomaar’ binnen te lopen. Wat een absurde riooljournalistiek is dat zeg. Lekker goedkoop lopen klagen en paniek zaaien. Volgende week gaan ze waarschijnlijk aantonen dat het “nog steeds” heel makkelijk is om met een mes ‘zomaar’ een volle tram in te stappen in onze hoofdstad. Of dat je “nog steeds” de supermarkt kan binnenlopen en ‘zomaar’ cyanide in een melkpak kan spuiten.

  Ik wordt echt ziek van dit soort journalistiek die “klagend Nederland” alleen maar voedt (ook mij blijkbaar 😉 . )

  En hou ook eens op over die zinloze discussies over moslims, Arie

 6. I&I January 27, 2009 at 2:37 pm #

  Ik word zo boos om bepaalde media zoals Editie NL. Die gingen gister aantonen dat het “nog steeds” heel simpel was om kinderdagverblijven ‘zomaar’ binnen te lopen. Wat een absurde riooljournalistiek is dat zeg. Lekker goedkoop lopen klagen en paniek zaaien. Volgende week gaan ze waarschijnlijk aantonen dat het “nog steeds” heel makkelijk is om met een mes ‘zomaar’ een volle tram in te stappen in onze hoofdstad. Of dat je “nog steeds” de supermarkt kan binnenlopen en ‘zomaar’ cyanide in een melkpak kan spuiten.

  Ik wordt echt ziek van dit soort journalistiek die “klagend Nederland” alleen maar voedt (ook mij blijkbaar 😉 . )

  En hou ook eens op over die zinloze discussies over moslims, Arie

 7. I&I January 27, 2009 at 2:37 pm #

  Ik word zo boos om bepaalde media zoals Editie NL. Die gingen gister aantonen dat het “nog steeds” heel simpel was om kinderdagverblijven ‘zomaar’ binnen te lopen. Wat een absurde riooljournalistiek is dat zeg. Lekker goedkoop lopen klagen en paniek zaaien. Volgende week gaan ze waarschijnlijk aantonen dat het “nog steeds” heel makkelijk is om met een mes ‘zomaar’ een volle tram in te stappen in onze hoofdstad. Of dat je “nog steeds” de supermarkt kan binnenlopen en ‘zomaar’ cyanide in een melkpak kan spuiten.

  Ik wordt echt ziek van dit soort journalistiek die “klagend Nederland” alleen maar voedt (ook mij blijkbaar 😉 . )

  En hou ook eens op over die zinloze discussies over moslims, Arie

 8. I&I January 27, 2009 at 2:37 pm #

  Ik word zo boos om bepaalde media zoals Editie NL. Die gingen gister aantonen dat het “nog steeds” heel simpel was om kinderdagverblijven ‘zomaar’ binnen te lopen. Wat een absurde riooljournalistiek is dat zeg. Lekker goedkoop lopen klagen en paniek zaaien. Volgende week gaan ze waarschijnlijk aantonen dat het “nog steeds” heel makkelijk is om met een mes ‘zomaar’ een volle tram in te stappen in onze hoofdstad. Of dat je “nog steeds” de supermarkt kan binnenlopen en ‘zomaar’ cyanide in een melkpak kan spuiten.

  Ik wordt echt ziek van dit soort journalistiek die “klagend Nederland” alleen maar voedt (ook mij blijkbaar 😉 . )

  En hou ook eens op over die zinloze discussies over moslims, Arie

 9. x January 27, 2009 at 8:35 pm #

  onee, de meeste verwesterde moslimvrouwen die ik ken ( eerder nog meisjes van 17 dus) dragen hun hoofddoek met trots, en niet meer omdat ze verplicht zijn dit te dragen.
  die gedachte is wel heel conservatief en zeer gevaarlijk om zo te veralgemenen.

 10. Coyoteface January 28, 2009 at 2:56 am #

  Of er nu zoveel verschil is tussen een hoofddoek en nederlandse klederdracht van zoveel jaar geleden laat ik in het midden omdat het een vrij zinloze discussie is.

  Een meer relevante vraag is of een nederlandse vrouw in klederdracht net als een moslima met hoofddoek ook problemen zou hebben bij het krijgen van een aanstelling. Ik denk van wel en ik denk zelfs nog wel meer. Ik denk dat er geen (moderne) kledingwinkel of autodealer is die een Zeeuws Meisje zal aannemen en het lijkt mij stug dat je er eentje bij de deelgemeente achter het loket of achter de kassa bij Albert Heijn zal tegenkomen.

  Feit is nu eenmaal dat niet iedereen gecharmeerd is van iemands kledingkeuze en uiterlijk. Als je zo graag je geloof wilt uitdragen en je zelfs trots bent op je hooddoek en dit alles terwijl je weet dat er mensen zijn die zo’n hoofddoek niet representatief voor hun bedrijf vinden, vind ik het erg flauw als je gaat griepen over discriminatie en vooroordelen. Net ietwat minder flauw dan wanneer men zich bij een sportschool gaat aanmelden met louter als doel via de rechter de “hoofddeksels/doeken niet toegestaan” te schrappen, maar nog steeds erg flauw.

  Wat eveneens flauw is om partijen als de SGP in deze discussie te betrekken. Immers, het feit dat de SGP een nederlandse partij is betekent niet in het minst dat elke nederlander per definitie hun gedachtengoed “normaler” vindt dan die van bijvoorbeeld de islam. Idem dito met klederdracht. Iemand die bij enige vorm van kritiek op een buitenlandse cultuur meteen gaat spitten in de tegenwoordige nederlandse maatschappij of in de nederlandse geschiedenis in de hoop een soortgelijk geval te vinden, is volgens mij alleen maar bezig om iemand de mond te snoeren en niet om deze kritiek te weerleggen.

  Hoeveel mensen dragen nu nog elke dag oud-hollandse klederdracht? Zijn het nog 150 oudjes in een aantal uit de kluiten gegroeide gehuchten of zijn het er zelfs minder? En waren het er 40 (veertig!) jaar geleden nog heel wat meer?

  Wil je dat nu echt vergelijken met het percentage “hoofddoeken” dat bijvoorbeeld hier in Rotterdam en heel wat meer steden loopt?

  Om nog even op de SGP terug te komen: ik heb een tijd gewerkt met een SGP’er en het ging er bij nooit in dat hij lid kon zijn van een partij die zijn dochtertje – hij was knotsknettergek op haar – later politiek monddood wilt hebben..en dus hij zelf ook. Wat was zijn reactie? “Mijn vrouw vindt ZELF dat politiek een mannenaangelegenheid is en wilt ZELF niets met politiek te maken hebben”.

  Los dat het helemaal niets over de latere ambities van zijn dochtertje zegt, maar zou het war zijn of niet? En in het verlengde hiervan: zijn veel moslima’s echt trots op die hoofddoek of zeggen ze het maar om je te laten geloven dat ze niet onder druk worden gezet? Of is het in beide gevallen maar 50/50 of 30/70 etc. ? Zolang ik dit niet weet heb ik er geen oordeel over.

 11. A.S January 28, 2009 at 7:13 am #

  Coyoteface,

  Je hoeft geen oordeel te vellen maar je mening is duidelijk. Er is emancipatorisch veel te winnen, misschien wegnemen van opgedrongen meningen binnen gezinnen mogen we denk ik best ter discussie stellen in SGP kring. Om het makkelijk te maken zorgen dat ze in ieder geval statutair binnen alle partijen of verenigingen volwaardig lid kunnen zijn alsmede het recht hebben in alle functies. Is dat ene meisje die mening toegedaan behoeft dat niet voor een andere te gelden, maar de randvoorwaarden dat ze in alle functies eventueel mogen en kunnen treden. Er is een programma’ Kamphues boeit ‘ met een ironische knipoog gaat deze langs bij verschillende mensen op verschillende lijsten boeit zichzelf ironisch aan iemand vast om meer te weten te komen van achtergronden. Ook bij Jehova met voet tussen de deur. Het zijn prikkels signalen om juist vrijheden weg te nemen angst in halsstarrigheid. Het geloof uitdragen daar is niks mis mee indien het geloof ook open wilstaan voor andere meningen. Daar ontbreekt het nogal eens aan. Debat is aanhoren van wederzijdse meningen niet steeds je eigen mening willen opdringen. Dat mag best gepaard gaan met de nodige prikkels, humor, knipoog. Dan is dat niet gelijk discrimineren of wijzen naar.

 12. ratjetoe January 30, 2009 at 1:09 am #

  Korterik ….die zelf nimmer los komt van de bijbelbelt, geeft in al zijn onbenulligheid toe (27 jan.13.19 uur)in zijn reactie op de goede uitleg van Carl, dat klederdracht hier al 40 jaar passee is.
  Daarmee geeft ie onbedoeld aan dat de mosselvrouw volgens hem derhalve 40 jaar achterloopt.
  Dit is niet geheel juist korterik.
  Het islamisme is blijven hangen in het tijdperk 600 en nog wat jaar na (sekteleider) christus.
  Geert Wilders loopt als ondergetekende voor op de gemiddelde mens.
  Spong vertelde in een onderonsje dat ie inene met zijn wijze neusje op de feiten van bedreiging werd gedrukt.
  Ook melde hij dat ie nu voor het eerst over de positie van Wilders heeft nagedacht.
  Kennelijk doen steeds meer mensen dat …..want Geert is zelfs bij de linkse politieke barometer inmiddels 16 zetels weerd!
  Ratjetoe heeft 2 jaar geleden een weddenschap afgesloten ter waarde van 500 euro dat de P.V.V. met 18 zetels of meer de tweede kamer gaat beheersen.
  Korterik is een laffe flapdrol die nog nooit zijn nek heeft uitgestoken.
  Op die ene keer na dat ie chris lomp in bescherming meende te moeten nemen vanwege vermeende stalking door ene a.s.
  O jah en dan natuurlijk ook nog zijn getrek aan “het dooie paard” O(laf)H. niet te vergeten.
  Over 20 jaar stemt korterik ook op de P.V.V.
  Ratjetoe heeft inmiddels 50 euro overgemaakt op de rekening van de P.V.V.
  Dit laatste als steun in de rug voor Geert.
  Mein kampf korterik…. dass war einmal joh.
  Blijf jij lekker hangen in jouw goeie ouwe tijd van 40 jaar of meer terug.

 13. willem January 30, 2009 at 2:32 am #

  Tja dat boek (nederlandse versie) staat al maanden mischien wel jaren op internet in een printbare (torrent) versie….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: