De nieuwe kroongetuige

27 Jan

Miranovic1_3Update 10 uur:

Justitie heeft voor het eerst de vinger achter aanslagen die zijn verricht door Joegoslavische huurmoordenaars, schrijven John van den Heuvel en Bert Huisjes in de Telegraaf. "Aanklager Koos Plooij blijkt een cruciale deal te hebben gesloten met een nieuwe kroongetuige. In de zaak is Willem Holleeder verdachte. De getuige, X10 genoemd, mag anoniem verklaren en krijgt complete afscherming van zijn of haar identiteit om een liquidatie te voorkomen, zo werd vorig jaar april overeengekomen.

Van de twee verdachten die gisteren in Haarlem voor de rechter verschenen, zou de Joegoslaaf Milos P. een belangrijke aannemer zijn, die in ons land opereert en zeker zes aanslagen liet uitvoeren. Een van de bekendste is die op xtc-baron Ronald van E., die als een van de eerste criminele investeerders zijn miljoenen terugeiste van vastgoedmagnaat Willem Endstra. Van E. raakte bij de aanslag voor het leven gehandicapt. Justitie meent eveneens dat Milos P. werkte voor Willem Holleeder en zijn vriend, de Joegoslaaf Paja M., die in 2007 werden veroordeeld wegens afpersing."

Aldus het bericht. Volgens justitie zit Milos onder anderen achter de moorden op Erwin Tra in 1993 en op Serge Miranovic in januari 2006 in Montenegro.

Het was al langer duidelijk dat de moord op Serge Miranovic het belangrijkste speerpunt wordt in de ‘liquidatiezaak’ tegen Willem Holleeder. Voor wie het een beetje gevolgd heeft is de identiteit van de nieuwe kroongetuige bepaald geen verrassing.

Justitie denkt dat Milos P. achter de mislukte moordaanslag op Ronald van Essen zit. Volgens mij denkt Bas van Hout daar heel anders over, hij heeft beschreven dat Sam Klepper hierbij betrokken was.    

No Responses to “De nieuwe kroongetuige”

 1. kaboela January 27, 2009 at 11:48 am #

  IS HOLLEEDER DE NIEUWE KROONGETUIGE ?????

 2. superdude January 28, 2009 at 12:47 am #

  Het xc3xa9xc3xa9n sluit het andere toch niet uit ? Milos P. kan in die tijd toch net zo goed voor Sam Klepper een hit hebben uitgevoerd?

 3. Francine Valkenburg January 28, 2009 at 2:23 am #

  Even een tussendoortje, Francine gaat sterven, dit weet ik al een tijd, doe je werk correct anders kom ik spoken. Francine valkenburg, de moeder van Arthur Videler. Nee, ik ben niet zielig maar het is nu eenmaal zo, er zijn betere gegaan

 4. Mia January 28, 2009 at 8:29 am #

  Francine, veel sterkte!

 5. Francine Valkenburg January 29, 2009 at 5:09 am #

  Dank je Mia, Francine

 6. jonhy January 31, 2009 at 2:49 am #

  Eindelijk deze voormalge ober in handen van vrouwe Jusitia dat dit niet eerder is gedaan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: