Zondag 25 januari: Een zieke vertoning

25 Jan

Peterdevriesnieuw125"Sensatie-journalist De Vries zou aangevallen zijn door Steve Brown" meldt een verder onbekend en niks voorstellend weblogje, dat hiermee wel prominent de voorpagina van de Telegraaf-site haalt. Eerlijk gezegd begrijp ik mensen die zo’n actie billijken en aangrijpen om hun aversie tegen Peter de Vries nog eens te botvieren, niet zo goed. Ziek en verachtelijk, meer zeg ik er niet over. Ik zou graag zien dat dit soort reageerders de frustraties op andere logs en sites uitvecht, ik heb hier meer dan genoeg van. Serieuze kritiek is hier altijd welkom, dit soort domme hetzes niet.

Aanvulling:

Op de site van de Telegraaf staat een aanvulling met de reactie van Steve Brown.

                                                            

Advertisements

No Responses to “Zondag 25 januari: Een zieke vertoning”

 1. Mia January 25, 2009 at 10:16 am #

  Zo zie je maar weer uit welk hout Steve Brown en aanhang is gesneden!
  (Zie de website van Brown)

  Petje af voor de getuigen die zich spontaan bij de politie hebben gemeld en zich niet lieten intimideren/chanteren door Brown en vrouw.

 2. Mia January 25, 2009 at 12:52 pm #

  Sommigen verliezen een aantal zaken uit het oog. Het gaat om de daad van Steve Brown.

  Stel dat het niet Peter R. de Vries was geweest, maar bijvoorbeeld Stan de Jong.
  Hoe waren de reactie’s dan?

 3. Anonymous January 25, 2009 at 12:57 pm #

  Of Ernest Louwes?

 4. ^.... January 25, 2009 at 1:03 pm #

  of pino

 5. G lissenberg January 25, 2009 at 2:27 pm #

  Daar gaat ons belasting geld
  de politie heeft weer werk

 6. L Plokhaar January 25, 2009 at 2:45 pm #

  Steve Brown is onbetrouwbaar en van de Hr deVries niet en dat moet de mens aan het denken zetten.

 7. Lesr January 25, 2009 at 8:15 pm #

  FASCINERENDE KRUISTOCHT TEGEN EEN MAFIOSO.
  NRC – 2 Oktober 1997.
  FRITS ABRAHAMS.

  Als ik misdaadverslaggever Peter R. de Vries was, zou ik voortaan xc3xa9ven onder mijn auto kijken voor ik wegreed.

  Ik besef dat dit een cryptische beginzin is voor degenen die de afgelopen twee avonden niet gekeken hebben naar het dagelijkse programma van De Vries om half elf op RTL 4. Zij kunnen hun achterstand nog ongedaan maken, want De Vries gaat vanavond verder met een hoogst curieus feuilleton, gewijd aan ‘de definitieve ontmaskering van de crimineel Steve Brown’.

  Tussen De Vries en Brown is het al enige tijd oorlog. De Vries interviewde de voormalige (?) drugshandelaar een poosje geleden nogal kritisch in zijn programma. Brown begon daarop een hetze tegen De Vries. Hij riep van de daken dat De Vries zxc3xa9lf banden had gehad met de Delta-groep, een bekende criminele organisatie. Om dat te bewijzen kocht Brown voor 15.000 gulden de getuigenis (op videoband) van de crimineel Ron O.

  Brown wist echter niet dat Ron O. bezig was hem te verraden. O. lichtte De Vries in die vervolgens met verborgen camera de ontmoetingen tussen Brown en O. liet registreren. Op die videobanden konden we zien hoe Brown de valse getuigenis van Ron O. kocht.

  Het is fascinerend materiaal. De tv-kijker krijgt een onthutsend direct inkijkje in de leefwereld van een levensgevaarlijke gangster, die voortdurend de vreselijkste bedreigingen uitbraakt. We horen Brown tegen O. snoeven en dreigen. ,,Peter R. de Vries sla ik echt de kanker. Ik breek zijn kaak.” We kunnen zien hoe Brown onder het snuiven van wat coke-lijntjes almaar verhitter over zijn criminele topprestaties vertelt. Het wordt vooral voor Veronica – geen criminele organisatie, maar een omroep – een uiterst gnante vertoning. Brown heeft immers dit jaar als ‘misdaadverslaggever’ voor Veronica een aantal ‘reportages’ gemaakt. Hij vertelt hoe hij Veronica 75 mille aftroggelde voor een trip naar Mexico. ,,Ik kwam terug met niks. Met kak.” (Veronica heeft inmiddels desgevraagd laten weten dat het ‘slechts’ 25 mille was.)

  Gisteravond hoorden we Brown in aanwezigheid van de verborgen camera zeggen: ,,Ik heb hun (Veronica) trouwens ook afgeperst, hoor, tussendoor. Hun directeur. Ja, wouwen ze niet betalen, zeg ik: kom maar, dan sla ik je kop in elkaar. Ik heb VNU toch ook 40 ruggen afgepakt, van Panorama. Daar heb ik ook de grootste directeur gechanteerd. Ook van: kom maar of ik sla je kop in elkaar. Hup. Twintig ruggetjes.” (De hoofdredacteur van Panorama wilde niet reageren op dit verhaal, maar gaf toe dat er een ‘zakelijk geschil’ met Brown was geweest dat inmiddels was opgelost.)

  Wat De Vries in deze uitzendingen doet, is journalistiek uiterst ongebruikelijk. Hij gebruikt zijn zendtijd, zijn macht dus, om een in wezen particuliere vete tussen hem en een gangster in zijn voordeel te beslechten. Ik denk dat er niet veel hoofdredacteuren, waar ook ter wereld, hun personeel daarvoor de gelegenheid zouden geven. Er blijven in dit geval voor de kijker bovendien enkele onbeantwoorde vragen: waarom liep Ron O. over naar Peter de Vries? En: waarom doet De Vries pas een poging tot ‘definitieve ontmaskering’ nu zijn eigen reputatie in het geding is?

  Zelf ben ik nooit een grote (zelfs geen kleine) bewonderaar geweest van De Vries’ journalistieke methoden. Toch kreeg ik de afgelopen avonden steeds meer begrip en respect voor zijn kruistocht tegen Brown, die zich een mafioso van de ergste soort toont – een mafioso die het nota bene wist te brengen tot gewaardeerd kroongetuige van justitie, tot politie-informant en tot medewerker van Veronica.

  Hoe gaat dit aflopen? De programmamaker in De Vries laat de spanning aardig oplopen. De laatste beelden betroffen een directe confrontatie tussen Brown en De Vries in het kantoor van laatstgenoemde. Als waardige climax had ik het volgende gedacht. Tijdens een rechtstreekse uitzending van De Vries komt Brown met rokend pistool de studio binnenrennen. De kogels ketsen af op De Vries’ kogelvrije vest en slaan terug in het hart van Brown die in gangsterstijl prachtig neerstort. Dan verschijnt Joop van den Ende achter De Vries met het bordje: ‘Binnenkort in het theater’.

 8. A.S January 25, 2009 at 8:37 pm #

  Dat het al een tijd erg onrustig is tussen beide heren zal niemand zijn ontgaan. Brown en de Vries doen er goed aan om te kijken op welke manier hier kan worden bemiddeld. Het is zeer onverstandig op deze weg voort te gaan. Het zou wellicht ook verstandig zijn voor beide een contactverbod op te leggen tegen een zeer hoge financixc3xable boete. Ik zal geen oordeel over dit voorval uitspreken maar betreur het zeer dat beide Heren niet verstandiger zijn. Steeds meer olie op het vuur gooien. Elkaar met rust laten lijkt mij in dit geval het beste.

 9. likker January 25, 2009 at 10:05 pm #

  H.J. de likker uit zwolle.

 10. A January 26, 2009 at 7:48 am #

  @lesr. Dat vind ik nou eens een informatieve, duidelijke en zinvolle reactie met wat humor op de koop toe. Brown moet je gewoon negeren, wannabee gangster

 11. stekel January 26, 2009 at 9:21 am #

  HJ,

  Grappig stukje over de Vries, als ik je goed begrijp is het de bedoeling dat ik geen kritiek lever op de heer de Vries,als je vandaag even verder kijkt dan je neus lang is (AD) zal je lezen dat de heer de Vries zijn verhaal vandaag ineens een klein stukje anders is dan gisteren.
  Volgens mij zat hij vast in zijn autogordel en werd toen ‘zwaar’ mishandeld door de heer Brown, althans dat was het verhaal van zaterdag, na dat Brown een andere versie op zijn weblog heeft geplaatst, lees ik tot mijn stomme verbazing ineens een aangepaste versie van de heer de Vries, ik bedoel maar, ik heb hier verders geen mening over en vind geweld verwerpelijk maar als je heel eerlijk bent is meneer de Vries nou niet het toonbeeld van eerlijkheid, je kan vinden wat je wilt maar deze meneer is niet in zijn eerste leugentje gestikt, en dat alles om er zelf beter van te worden.
  Overigens ben ik van mening dat het gebruik van de z.g verborgen camera een ongepast iets is, en soms heel soms begrijp ik een reactie als deze wel.

 12. ed January 26, 2009 at 11:14 am #

  Stekel
  Helemaal met je eens. Waar las jij die aangepaste versie?

 13. ed January 26, 2009 at 11:14 am #

  Oops, ik zie het al: AD

 14. jan January 29, 2009 at 3:59 pm #

  die van de heuvel heeft ook al klappies gehad hahahaha . nu jij nog hendrik jan.hahahaaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: