Vrijdag 9 januari: Posbankmoord & Arthur's Moeder

9 Jan

Wiegm1a180_2

Update 11.00 uur:

De politie heeft Omroep Gelderland gevraagd internetgegexc2xadvens te overhandigen van mensen die reageerden op berichten over de Posbankmoord, lees ik in De Stentor. De omroep weigert de gegevens te verstrekxc2xadken. De politie wil de gegevens via de rechter afdwingen, justitie zegt daar niet aan mee te werken. De politie vroeg de omroep IP-adresxc2xadsen te overhandigen. Dat zijn digixc2xadtale handtekeningen die vrijwel elxc2xadke computer achterlaat op een bexc2xadzochte site. Hoofdredacteur Ton Mallo weigert de gegevens te overxc2xadhandigen. "Mensen die op onze sixc2xadte reageren zien we als bronnen en dus is er sprake van bronbescherxc2xadming. We zijn geen verlengstuk van justitie.xe2x80x9d Op http://www.omroepgelxc2xadderland. nl werd gespeculeerd over de vermeende criminele activiteixc2xadten van de verdachte die vastzit.

Aldus het bericht. Is dat zo? Is iemand die ongevraagd reageert op een website een officixc3xable bron? Afgezien daarvan lijkt het mij allemaal vrij zinloos: ik geloof geen hout van de verdenking tegen Bernard K., volgens mij kan de politie beter op zoek gaan naar de echte daders, maar om de een of andere reden doen ze daar hxc3xa9xc3xa9l ingewikkeld over. Zie verder hier.

                                                                                                    *

Wendy1web

Beetje vertraging hedenochtend: ik was in Amsterdam gebleven in verband met wat afspraken, maar de techniek laat me in de steek, ik moest eerst op zoek naar een computer met internet. Vanwaar ik nu overigens een prachtig uitzicht heb op de Arena, schitterend in de ochtendzon, bij vijf graden vorst, dat gaat de goede kant op. Al was er op de Prinsengracht nog geen spoortje ijs te vinden.

Niet geheel toevallig sprak ik gisteren Pim Faber, tegenwoordig niet alleen meer van Tros Vermist, maar ook thriller-auteur (Costa-Killer). Hij vertelde dat Vermist vanavond een itempje heeft met de moeder van Arthur Videler, die een nare droom had gehad over haar vermoorde schoondochter en kleinkind (Wendy en Joyce). Ik had mijn reportage over ‘de informant spreekt’ nu online willen zetten (ondanks een dreigement van zijn advocaat), maar vanwege de technische problemen lukt dat even niet. Morgen maar.

No Responses to “Vrijdag 9 januari: Posbankmoord & Arthur's Moeder”

 1. Berry January 9, 2009 at 11:40 am #

  De Prinsengracht staat ook niet in “schaatsstand” de Keizersgracht wel.
  Alleen is daar recent toch nog een rondvaartboot tegen de regels in doorheen gevaren.
  Was dat niet gebeurd had je waarschijnlijk kunnen schaatsen op de Keizersgracht nu .

 2. franine valkenburg January 9, 2009 at 12:29 pm #

  Het was geen nare droom maar een vraag om hulp! Francine.

 3. Ada January 9, 2009 at 11:15 pm #

  @ Francine…

  bent U de schoonmoeder?

 4. francine valkenburg January 10, 2009 at 6:30 am #

  Ja, Ada, ik ben de schoonmoeder.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: