Woensdag 31 december: dodelijk uiteinde

31 Dec

Als je de kranten een beetje oppervlakkig leest, lijkt het of er de afgelopen week, zo vanaf kerst, niet veel crimineels is gebeurd. Zullen we eens wat beter kijken?

In Den Haag komt na het stoken van een vuurtje in een kelderbox een 27-jarige klassenassistente om het leven, toen ze op bezoek was bij een 29-jarige man – mogelijk een ver familielid – die daar tijdelijk zijn intrek had genomen.

RashidIn het penitentiair ziekenhuis in Scheveningen overlijdt de 17-jarige Rotterdammer Rashid. Hij zat in de jeugdgevangenis De Hartelborgt in Spijkenisse. Volgens zijn moeder is hij overleden door nalatigheid van het personeel.

Op de Korte Raam in Gouda wordt het lichaam van een man gevonden die vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gekomen.

In Gorinchem steekt een 35-jarige Marokkaanse voor het oog van zijn vijf kinderen zijn 37-jarige vrouw Hafida dood. Het stel lag in scheiding, de man was drugsverslaafd en mocht de woning niet meer binnen.

In het Noord-Brabantse Linden wordt Cris van R.(76) aangehouden voor de moord op zijn 73-jarige vrouw.

Barryvanbuerink

Bij een ruzie in cafxc3xa9 Bodega in Nunspeet komt de 31-jarige Barry van Buerink om het leven. Hij was met een mes gestoken door een 49-jarige plaatsgenoot, met wie hij even daarvoor ruzie had gehad. Beiden hadden als stratenmakers jarenlang samengewerkt. Eerder op de avond hadden ze om onbekende redenen ruzie gekregen. Die zou zijn gesust, maar dat bleek schijn: de 49-jarige man haalde een mes en ging naar het cafxc3xa9 waar Barry op dat moment was. Morgen wordt in Nunspeet een stille tocht gehouden.

De 20-jarige Michiel Gijzemijter uit Den Haag komt om het leven bij een brand in een kelderbox in Leidschendam.
Een felle uitslaande brand in een bovenwoning aan de Schrassertstraat in de Arnhemse wijk St. Marten kost aan twee mannen het leven. De brand is vermoedelijk aangestoken.

Een 25-jarige man uit Nuland wordt doodgestoken op de Fratershof in Oss doodgestoken door een 23-jarige man uit Oss.

No Responses to “Woensdag 31 december: dodelijk uiteinde”

 1. A.S December 31, 2008 at 4:15 pm #

  Het verhaal van Rashid 17 jaar lijkt me de moeite waard om te volgen HJK. Er zal een toxicologisch onderzoek komen ( waarom als ze eerst zeggen dat er niks was ) volgens de DJI. Sectie. De moeder vertelde dat haar zoon zwart in het gezicht was en blaren op zijn rug had net alsof hij verbrand was. De jongens was in afwachting van een plaats binnen een psychiatrische instelling omdat hij volgens de reclassering afspraken had geschonden in jeugddetentie geplaatst; net voor de kerst raar doe je niet maar zo. Was al ziek. Waarom niet gelijk naar een ziekenhuis in de omgeving hij was immers al bestraft was in afwachting van een geschikte plaats binnen psychiatrie. Steeds meer jeugdigen die eigen niet in detentie behoren te worden geplaatst daar loopt het slecht mee af. Ook in het Poortje kennen we een aantal gevallen. O.a een verkrachting en suxc3xafcide verhaal. Er is hier meer aan de hand vast.

 2. Gerrit December 31, 2008 at 5:16 pm #

  Een jongen van 17 die plotseling de pijp aan Maarten geeft, komt niet zo vaak voor. Lijkt me een taak voor de Rijksrecherche. De moeder zou heel goed gelijk kunnen hebben, maar onderzoek zou dat uit moeten wijzen. Dit soort ellende komt natuurlijk vaker voor in onze gevangenissen, zelfmoorden e.d. Maar sterfgevallen waar geen verklaring voor is, moeten worden onderzocht met een gezonde dosis scepsis en de nodige doortastendheid. Dokters en/of verplegers die hun werk niet naar behoren verrichten moeten worden ontslagen en zij die sterfgevallen hebben veroorzaakt of niet hebben voorkomen, zullen zich moeten verantwoorden voor de rechter, nadat ze zijn ontslagen.

 3. ed January 1, 2009 at 2:19 am #

  een jongen van 17 die plotseling doodgaat, dat is per definitie haast niet natuurlijk. Maar goed, DJI doet haar eigen onderzoek en de waarheid blijft verborgen.

  Ik heb ruim 2 jaar in voorarrest gezeten vxc3xb3xc3xb3r de rechter verklaarde dat ik niks had gedaan en ik heb in die tijd veel mensen zien overlijden in de cel. Ongeveer 6 in 2 jaar in xc3xa9xc3xa9n gevangenis.

 4. Jacqueline January 1, 2009 at 1:01 pm #

  @Ed

  Daarom is het zo belangrijk dat de familieleden dit naar buiten brengen zodat je het ook in kaart kunt brengen.

  Het is tevens van belang dat familieleden en/of relaties een verlengstuk blijven vormen voor de gedetineerde buiten de gevangenismuren.

  Laatst sprak ik een moeder die bang was dat zij haar zoon in een kist terug zou krijgen.
  Een jaar of drie is zij met zijn advocaat bezig geweest om die jongen op een afdeling “bijzondere zorg” te krijgen. Dat was trouwens ook door de rechter opgelegd.

  Hij vormde een gevaar voor medewerkers, medegedetineerde en zichzelf.
  Stak zijn cel in de brand en ga zo maar door.

  Wat bleek, zijn advocaat had de ballen verstand van penitentiair recht. En de psycholoog (???) vond dat die jongen geen gevaar voor zichzelf of andere vormde.

  Ik heb die moeder gewezen op advocaten die als specialisatie penitentiair recht beheersen. Ik ben voor haar gaan mailen. Binnen 10 dagen zat hij in een inrichting waar hij behoorde te zitten.

 5. A.S January 1, 2009 at 1:21 pm #

  @Jacqueline, Geweldig echt fantastisch ik deel je mening dat familie vrienden, mensen die gedetineerd zijn, nooit moeten laten vallen. Momenteel schrijf ik al maanden met een jongen in de C.P Marseille Frankrijk. Een jonge chauffeur die gepakt is met softdrugs. Echt verschrikkelijke omstandigheden in de Franse gevangenissen als ik dat allemaal zo lees.

  @ed, als ik jou verhaal zo lees dan moeten we aandacht blijven vragen voor dergelijke misstanden. Ik heb vandaag de vaste kamer commissie voor Justitie gevraagd om naar dit geval te willen kijken. Het lijkt me raar dat er geen afdoende antwoord is op de dood van Rashid. Dat zijn moeder niet behoorlijk op de hoogte is gebracht of door slachtoffer hulp kan worden begeleid.
  Maak me niks uit als vaak zeggen mensen zo’n brief helpt niks. Maar als ik geen afdoende antwoord kan krijgen staat beroep of klachtenprocedures me niet meer in de weg. De Nationale Ombudsman zal ik dan kunnen benaderen om alle misstanden verder aan de kaak te stellen meer onderzoek. Verschrikkelijk wat je is gebeurd is er wel fatsoenlijk met jou omgegaan afhandeling schadevergoeding enz. Dat is het minste wat ze kunnen doen. Mensen houden zo wie zo traumatische ervaringen over. Er moet nu er meer en meer bezuinigd gaat worden aandacht blijven en meer vingers aan de pols voor goede detentie. Humaan. Laat ze maar bezuinigen op de mannen met ‘ krijtstreep ‘. Meer goede individuele begeleiding en hulp voor jeugdigen in detentie moet in een beschaafd land als Nederland voorrang behouden.

  Hendrik Jan,

  Alsjeblieft wil jij de dood van Rashid ook onderzoeken en blijven volgen.

  Aan een ieder ondersteun mijn verzoek aan hem!

 6. uit ervaring January 1, 2009 at 4:15 pm #

  de medische dienst in de gevangenissen laat vaak te wensen over.je moet een briefje inleveren voor een afspraak als je geluk heb word je geroepen .gewoon een oor uitspuiten kunnen ze al niet. laat staan iemand met iets ernstigers

 7. A.S January 1, 2009 at 9:09 pm #

  @uit ervaring, Dat is toch werkelijk schandalig. Ze behoren toch goed opgeleid te zijn. In een bedrijf of hotel zijn er regels opgesteld voor goede medische voorzieningen t’s toch echt van de maffe dat de overheid overal maar lekker mee wegkomt. Dat briefjes gedoe dat heb ik vaker gehoord, ken dat dus. Maar t’s toch werkelijk van de gekke als je gelijk medische hulp nodig hebt je eerst een briefje moet invullen zijn ze nu helemaal bedonderd. Vandaar mijn vraag dat moeten we toch kunnen veranderen. Desnoods met hulp van de SP of zo.

 8. uit ervaring January 1, 2009 at 10:02 pm #

  dat zou zeker veranderd moeten worden maar hoe? een beklacht briefje helpt niet echt en dat zijn de mogelijkheden van de gedetineerde .en er zijn ook nog de mensen die vinden dat gedetineerde hethier super hebben maar die vergeten dat opgesloten zitten al een straf is!

 9. Jacqueline January 1, 2009 at 10:13 pm #

  @A.S.

  Lekker naief A.S. Ik heb al vaker, op diverse sites aangegeven dat het gevangeniswezen alles behalve een hotel is. Dat het gevangenisbeleid alle regels overtreedt die in de PBW staan, Europese gevangenismaatregels tot zelfs de grondwet.

  Hier enkele bladzijden van RSJ (beroepscommissie)

  http://asp-c1.ithos.nl/jrsj/doc.php?&ndocs=9&doc=7&setz=10

  http://asp-c1.ithos.nl/jrsj/doc.php?&ndocs=9&doc=8&setz=10

  Zo word er omgegaan met gedetineerden.

 10. Snorretje January 2, 2009 at 11:20 am #

  Zou zeker goed zijn om de ontwikkelingen te volgen over die jongen. Het is triest dat advocaat Gerard Hamer is overleden omdat hij het belangrijker vond om zaken aan te nemen die er volgens hem wel toe deden i.p.v. al die aandacht voor die zgn. topcriminelen die het doodschoppen niet waard zijn maar dat af en toe zelf (laten) oplossen.

 11. A.S January 2, 2009 at 12:47 pm #

  @Jacqueline,
  Niets zeggen, helemaal niets doen is dat niet naxc3xafef. Het is momenteel heel moeilijk om een vuist te maken als individu. Vandaar dat je probeert zoveel mogelijk mensen (journalisten ) achter je te krijgen. Vaak is gemakshalve het commentaar men ( de massa ) eigenschuld dikke bult en treuren ze niet zo om misstanden en de vele suxc3xafcides misstanden. Ik hoor te vaak ach kom de gevangenis populatie bestaat uit criminele ( Buitenlanders ) in Nederland is de gevangenis een Hotel. Dat is absoluut niet zo. Nadat de brand op Schilhol gebeurde had ik hoop dat nu het hele gevangeniswezen eens grondig zou worden doorgelicht. Ook de medische dienst, sociale psychische begeleiding. Eigenlijk een taak van de Algemene reclassering de vinger aan de pols te houden en misstanden aan de kaak te stellen. Maar blijkbaar zit binnen die club alleen makke schapen die elke maand hun salaris natellen. Ik heb jou stukken met aandacht gelezen. Wat in mijn macht staat zal ik doen. Ook voor buitenlandse gedetineerden. Al zoals jij aangeeft het mij alleen tijd briefpapier en postzegels zal kosten. Die betaal ik dan maar naxc3xafef misschien.

 12. Jacqueline January 2, 2009 at 1:43 pm #

  @A.S.

  Klik eens op mijn naam dan kun je nog een paar uitspraken van de RSJ lezen. Die hebben dan weer betrekking op mijn man.
  De onderwerpen die ik aansnijd zijn ook leuk om te lezen.

  Wat de massa denkt interesseert me geen hol meer, dat even voorop gesteld. Allemaal blaaskaken die weinig te melden hebben totdat zij er zelf mee te maken krijgen.
  Dan zijn het de grootste huilenbalken.

  Aan het personeel schort ook een heleboel.
  Gelukkig niet allemaal maar wel het grootste gros. Ze mogen en durven niets negatiefs te vertellen over hun instelling/bazen. Onderling mogen zij elkaar ook niet afkraken. Zij kennen geen van allen de PbW en begrijpen maar niet dat zij een dienstverlenende functie hebben.

  De reclassering? Bestaat die nog dan?

  Aankaarten? Ja bij het DJI de RSJ en CVT en nog vele anderen.

  We spreken elkaar nog wel.

 13. Jacqueline January 2, 2009 at 2:22 pm #

  @A.S.

  Om het makkelijker te maken

  http://www.louishagemann.nl/?page_id=93

 14. Gerrit January 2, 2009 at 3:57 pm #

  @ Jacqueline: Neem me niet kwalijk, maar soms kan ik je wel zoenen. Hulde.

 15. A.S January 2, 2009 at 4:53 pm #

  Ik heb dat gelezen. Er is een beroepsmogelijkheid bij de bestuursrechter.

 16. A.S January 2, 2009 at 5:08 pm #

  @ Jaqueline, als jij denkt dat ik jou op de een of andere manier kan helpen, dan weet HJK wel jou in contact te brengen. Als jij denkt dat dit zinvol is, wil ik best naar de zaak kijken, eventueel helpen.

 17. Jacqueline January 2, 2009 at 6:13 pm #

  @Gerrit

  Mail mij maar Gerrit via de site van Louis.
  Had ik geloof ik al een paar keer gevraagd šŸ˜‰

 18. Jacqueline January 2, 2009 at 6:19 pm #

  @A.S.

  Alle hulptroepen zijn meer dan welkom A.S.maar ik wil wel weten met wie ik te maken heb. Mijn man is al genoeg door het slijk gehaald en wil daarom zelf een hele grote dikke vinger in de pap houden.
  Je kunt mij rechtstreeks mailen via de site.

  http://www.louishagemann.nl/?page_id=14

 19. Lena January 3, 2009 at 2:57 am #

  RIP Gieltje šŸ˜¦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: