Maandag 29 december: La Serpe en Adjoeba

29 Dec

Adjoebapd1De reportage in het Parool over de liquidatie van ‘brute baas’ Adjoeba (zie gisteren) heb ik inmiddels gelezen. ‘Pjotr’ komt er inderdaad niet in voor. De conclusie: Adjoeba had zoveel vijanden en conflicten dat de recherche eigenlijk niet weet waar ze ‘t zoeken moet. Exc3xa9n van de mogelijke motieven: Adjoeba zou een relatie hebben gehad met de (of een) vriendin van Sjaak B., de wapenhandelaar die in het grote liquidatiedossier een belangrijke rol speelt.

Wellicht was dat het motief voor de actie van kroongetuige Peter La Serpe en Jesse Remmers, toen ze in 2005 bij de flat in Buitenveldert Adjoeba stonden op te wachten, maar twijfelden of ze wel de juiste ‘grote neger’ in het vizier hadden. Ze lieten hem lopen, maar het bleek uitstel van executie. Adjoeba – getipt door de politie – verkaste naar Suriname. Voor zijn veiligheid had hij daar beter kunnen blijven. De flat waar La Serpe en Remmers stonden was overigens een andere dan waar Adjoeba is neergeschoten: die staat een eindje verderop, daar woonde hij bij een vriendin.

No Responses to “Maandag 29 december: La Serpe en Adjoeba”

 1. s December 29, 2008 at 10:23 am #

  Je bent jezelf wel een beetje aan het herhalen HJ! Dit verhaal over Sjaak zijn vriendin lees ik nu al 3 keer bij je.

  Beste S

  Het stond in het Parool, vandaar. Kan me voorstellen dat niet iedereen alles paraat heeft over die ‘vriendinnen’: de ene keer gaat het over Fred Ros die iets met de vriendin van Sjaak heeft gehad, of over Pel Friedlxc3xa4nder en de vriendin van Jesse Remmers.

  Hendrik Jan

 2. Niegoes December 29, 2008 at 1:07 pm #

  Adjoeba had de benen genomen vanwege die ontvoering in Amsterdam. De moordenaars stonden hem gewoon bij zijn woning op te wachten omdat ze wisten dat hij niet in Suriname zat.
  Feit is dat de politie Adjoeba gewoon thuis had kunnen arresteren n.a.v. die ontvoering. Of hadden ze daar geen zin in? Adjoeba liep gewoon over straat, ging zelfs in een drukke winkelstraat op de vuist en bezocht ook de sportschool. Nu vond er een liquidatie plaats die voorkomen had kunnen worden en onschuldige mensen bijna door rondvliegende kogels werden geraakt.

 3. 1e December 29, 2008 at 1:47 pm #

  Niet alleen voor die ontvoering zat hij vaak in Suriname, als ik me niet vergis…. ook voor een diamantroof op Schiphol, hoewel dat al een lange tijd geleden was. Maar eigenlijk hoefde hij niet dood, ondanks zijn groffe acties, niemand verdiend zoiets gruwlijks voor de flat van je vriendin.

 4. 2e December 29, 2008 at 2:28 pm #

  Voor wie zijn flat wel dan?

 5. 1e December 29, 2008 at 2:36 pm #

  Nou, niet echt bepaald een flat, maar voor een deur van Politiek zou beter zijn, want hun zijn namelijk de gevaarlijkste mensen in dit land. Maar ja nogmaals, Adjoeba is wel hard genakt man, hij heeft zich vies te grazen laten nemen, op rug en alsmaar knallen.

 6. .... December 29, 2008 at 2:39 pm #

  voor rippers is er maar een straf

 7. 1e December 29, 2008 at 2:48 pm #

  Hoe dan ook, MENSEN als adjoeba hadden ook maar een leventje waar af en toe wat puinhoop in komt. Door al die HONGER, gedachteplaag en stress kun je tot ripacties in staat zijn. Dat het misschien moeilijk te begrijpen is voor de NORMALE burger is zoiezo een beetje onduidelijk. Maar Adjoeba was echt niet de enige die zo leefde, er zijn vele andere rotte appels die op een lijstje staan, zelfs de Politiek doet eraan mee… hahahah

 8. Van Helsing December 29, 2008 at 4:03 pm #

  Adjoeba is er nog mild vanaf gekomen. Na zoiets geflikt te hebben als hij, dan zou het eigenlijk een ‘nasty process’ moeten zijn! In mijn ogen had er ‘meer werk’ van gemaakt mogen worden, zodat hij als voorbeeld had kunnen dienen naar zijn rippende vriendjes toe.

 9. 3 e December 29, 2008 at 4:14 pm #

  @ 1e geef je lezing dan eens aan een leek, waarom hij op deze wijze gepakt is. Hoe groot is zo’n lijst dan.

 10. 3 e December 29, 2008 at 4:17 pm #

  @ Van Helsing zou interessant zijn te weten waarom hij zo is gepakt met alle burgers erbij rondvliegende kogels ze hadden hem toch ook anders kunnen straffen waarom juist deze straf en waarom deze manier?

 11. 1e December 29, 2008 at 4:51 pm #

  ik kan best begrijpen dat sommige hiero niet echt serieus openstaan voor zulke verhalen. maar de reden dat adjoeba is vermoord is heel simpel: als je in het leven een gevaarlijke ripper, drugsdealer bent…. dan krijg je als crimineel vaak last van ”LAFFE-BANGE” schutters die hun kwelgeest willen omleggen. tenminste als je een echte vent bent, dan probeer je het via een andere weg, maar als je zo stoer kan zijn met wapens en dreigementjes…. ja dan kies je maar voor een hitmanstijl. en trouwens, bijna die hele onderwereld is op een dag GAME OVER! er blijft niks meer over van niemand, vooral als je denkt dat je met drugs en glasborreltjes de man bent! mr. rigters, g. roos enz moeten er ook een keer aangeloven, opgeruimd staat netjes.

 12. ... December 29, 2008 at 5:15 pm #

  een crimineel die een rip accepteert kan nooit meer zaken doen dus degene die die neger heb gedaan had geen keus als het idd om een rip ging… nogmaals voor rippers is er maar 1 straf
  @1e
  je heb wel een grote mond zeg zulke dingen eens persoonlijk tegen mensen zoals ik lutser
  hou je bij je 8tot 5 baan en hou je muil over zaken waar je een verstand van hebt

 13. ... December 29, 2008 at 5:16 pm #

  hij word op straat gepakt zodat iedereen in het milieu weet dat je niet moet fuckken omdat ze je overal pakken
  dus een soort voorbeeld

 14. 1e December 29, 2008 at 5:22 pm #

  Ach ja, jaloezie speelt een rol he, dat jij nou elke dag 24uur perdag op straathangt en ik redelijk genoeg weet over die achterbakse laffe wapenslaafjes doet de bom losbarsten. En alles wat je zegt boeit me niet, en ik weet heel goed waar IK het over heb! die hele klote onderwereld bestaat alleen maar uit laffe haters en afpersers die zich zelf heel tof vinden door met wapens elkaar de smoel te snoeren. wees een vent en vecht met je vuisten, en geen zogenaamde godfather praatjes maken (verzinnen). ”let op je spelfouten” loser!

 15. 4e December 29, 2008 at 6:19 pm #

  @ 1e is je capslock kapot?En wtf zijn glasborreltjes ?Op onore heb je het er ook al over.

 16. 1e December 29, 2008 at 6:41 pm #

  Onore???? niet alles wat ik typ is van MIJ! en zo te lezen heb je geen goeie schoolopleiding gehad, want als je niet vroegtijdig van school ging dan wist je heel goed wat een Glas Borrel is…. toevallig heel bekend bij die penozepietjes.

 17. 4e December 29, 2008 at 7:33 pm #

  @1e Je capslock is nog niet helemaal hersteld. Maar leg uit wat is een glas borrel/glasborreltjes.Als ik het Google dan kom ik alleen bij een comment uit op onore met de zelfde vage schrijfstijl.

 18. .... December 29, 2008 at 7:53 pm #

  @1e
  hahaha je laat me lachen pennelikker
  had je maar een beetje meer moed als je nu had dan zou je al heel wat meer vent zijn als dat je nu lijkt

 19. 4e December 29, 2008 at 7:54 pm #

  @1e (niet alles wat ik typ is van MIJ!)
  Van wie dan?

 20. 4e December 29, 2008 at 7:57 pm #

  @1e

  Het is gewoon te makkelijk.

 21. 1e December 29, 2008 at 7:59 pm #

  Ja natuurlijk, daar ben je veelste dom voor om te begrijpen wat een BORREL is. Eigenlijk is het geen Nederlandsgedrag om te vragen wat het is…. een zwarte Marokkaanse schaap weet bijvoorbeeld niks ervan, die heeft er Google voor nodig om zo op de hoogte te kunnen blijfen van de Maatschappij, in de plaats van naar school gaan, en goed inzicht kan krijgen op de realiteit. Het is zo ZIELIG en TRIEST dat een zogenaamde-”stratenkenner” mij komt vragen wat het ”woord” betekend, terwijl de echte straatpenoze’s weten wat het is, en ga nou maar niet beweren dat ik van niks weet ofzo, want ik weet heel goed waar ik over praat SUKKEL. Dit is de laaste bericht voor een computerNerd als jij die om schoolLES vraagd, vraag de volgende keer maar Henkjan om les, misschien kan hij een allochtoontje les geven via internet hahahahahahahaah! ”een echte stratenkenner leest geen artikels op INTERNET via(google) maar kent de criminelen persoonlijk, hoewel ik zelf geen boef ben, maar wel bevriend ben met bepaalde hasjfiguren, weet ik al genoeg!!!!

  fijne feestdagen verder

 22. Duke Nuke December 29, 2008 at 8:01 pm #

  Bij Onore zeuren ze al dat de recherche hier teveel info weg haalt.. Nou laat HJK dan maar alle misdaad ellende op lossen in NL. Dan kan ik weer rustig slapen.

 23. 4e December 29, 2008 at 8:15 pm #

  Oke je bedoelde een borrel zeg dat dan.En die opmerking over Marokkanen laat zien hoe veel verstand je hebt.En laat het duidelijk zijn dat ik me niet voordoe als straten kenner.En doe je vrienden de groeten!

 24. 2e December 29, 2008 at 11:03 pm #

  Heerlijk, helder, HEINEKEN……mag dat ook 🙂

  Ik heb het niet zo op borrels….2 slokken glas leeg, weg 1,75xe2x82xac

 25. 3 e December 29, 2008 at 11:16 pm #

  @1e, sorry maar ik had gevraagd om uitleg. Soms lees ik hier zoveel zoals ook glasborreltje wist echt niet wat dat was. Maar ook bijnamen zoals ( Lutser ) lijkt me spannend die wereld maar begrijp er soms geen ouwe moer van. Ik geef echt toe dat ik graag meer wil weten maar daar ook dom in ben vandaar mijn vraag aan jou. Dus Marokkanen die zijn vaal hitman? Maar ik lees hoor veel dat ze met bodyguards rondlopen je ze niet kan benaderen. Adjoeba was toch ook schatrijk had die geen bescherming. Ik zie steeds die foto van Willem Holleerder op zijn scooter waarom knallen ze zijn maatje wel neer en hem niet. En wie is momenteel de grootste van bijvoorbeeld Amsterdam?

 26. 2e December 30, 2008 at 2:15 am #

  3e Wat dacht je van Steven Brown?

  Hij is de lachende 3e (niet jij hoor, sorry) brengt overal zijn spannende boeken over uit en gaat als een vrolijk mens door het leven.

 27. Mokum December 30, 2008 at 7:01 am #

  Ben het wel een beetje met 1e eens dat die hele onderwereld alleen maar uit lutsters bestaat. Geen enkele draagt iets bij aan de maatschappij . en om bereid te zijn een ander af te (laten) schieten verteld al genoeg over dit soort gasten .

 28. 1e December 30, 2008 at 8:41 am #

  @3e

  De grootste crimineel(en) van Amsterdam is nog altijd Simon Klepper & Klaas ”de Dominee”. De bende van Bruinsma heeft miljoenen verdiend aan hasj en poeder, die mannen waren vanaf 1970 tot 1990 (30jr) bezig met drugshandel en liquidaties. Jammer genoeg kreeg Klaas vroegtijdig de kogel door zijn zware drugsgebruik, waardoor hij zich zelf niet meer kon beheersen, en vaak ruzie maakte met beruchte Serviers. Ook Holleeder is niet achtergebleven, die heeft al meer dan 25jr misdaadervaring, Etienne Urka was bijvoorbeeld net zo machtig als Henk Rommy en Jantje Femer. En verder zijn er nog de Marokkanen uit A’dam-West die bekend staan als hasjdealer, huurmoordenaar, inbreker of incasseur. Er zijn ook nog Surinamers in omgeving de Bijlmer, die daar sinds begin jaren-70 bezig zijn met grootschalige drugshandel, ripdeals en soms ook liquidaties, nu hebben ze regelmatig problemen met Nigerianen. Maar ja…. zo werkt dat wereldje he, Baas boven Baas.

 29. Mia December 30, 2008 at 10:01 am #

  Tijdens een huiszoeking in 1991 trof de politie een veelzeggend boekwerk in Klepper zijn boekenkast aan: 21 manieren van geruisloos doden…

  In wiens boekenkastje pronkt nu dit exemplaar?

 30. 3 e December 30, 2008 at 12:06 pm #

  @ Mia, heb ook gezocht in de universiteiten bibliotheek, op internet, maar kan dit boek nergens vinden. De politie zal dat boek dan wel hebben.

  @1e, dank voor je uitleg dat is toch echt wel een aanvulling zo’n discussie zo kom je iets meer te weten achtergronden van dat wereldje. Als je meer aanvulling hebt is dat een aanwinst op deze weblog van HJK.

  @3e, Steven Brown is geloof ik straathoekwerker geweest kan uiteraard goed schrijven. Ik geloof dat hij ook niet echt bang is uitgevallen. Soms doet hij wat clownesk, maar geloof dat hij geen slechte kerel is. Hij heeft wel een hele felle tong en hele felle pen. Ik lees weleens iets van hem soms is het goed soms is het slecht en laat hij zijn ongenoegen over bijvoorbeeld Peter R de Vries blijken. Soms ben ik het wel met de kritiek eens. Maar een zelfde felle pen heeft ook wel Chris Klomp een schrijver uit het Noorden geloof ik. Maar HJK mag ik heel graag lezen ook zijn andere stukken. Die stukken lezen vaak mijn vrienden en we discuteren er wel over. Dank voor jullie geduld en uitleg een gezond 2009 gewenst.

 31. janus December 30, 2008 at 2:28 pm #

  De ongeschreven wet voor rippers wordt jammer genoeg te weinig uitgevoerd.in dordt woont ook zon ploegie rippers die er continu mee wegkomen,en bij iedereen bekent zijn .Hj alvast de beste wensen voor 2009 en ga zo door.

 32. Mia December 30, 2008 at 4:36 pm #

  3e. Volgens een arrest in 1992 is het boek “21 manieren van geruisloos doden” aan Simon (Sam) Klepper teruggegeven.
  Het betrof een engels-talig boek.

 33. Sonny December 30, 2008 at 7:01 pm #

  @Mia
  Ik heb een exemplaar van dat boekje. Niet van Sam gekregen hoor! HAHA

 34. 3 e December 31, 2008 at 3:41 pm #

  @Mia, Bedankt zal het maandag bestellen via de universiteitsbibliotheek kan ik het wel kopixc3xabren. laat wel weten als dat lukt dan stuur ik HJK er wel eentje. Goede jaarwisseling.

 35. Mokum December 31, 2008 at 3:53 pm #

  Het boekje staat ook online !

  http://www.scribd.com/doc/2582435/21-Techniques-of-Silent-Killing

 36. Gerrit December 31, 2008 at 6:23 pm #

  Ja, laten we elkaar aan allerlei shit helpen om zoveel mogelijk ellende te veroorzaken. Onverstandig dit gedoe.
  Wat moet je met dat soort rotzooi? Lees liever een echt boek, fictie of nonfictie. Dit leidt nergens toe en waarom iemand als Mia dit nou zonodig wil hebben, is mij een raadsel. Tenzij ze van plan is om dit eens even in de praktijk te gaan uitproberen. Dan zou ik zeggen: Niet doen, Mia, er komt nooit iets goeds voort. Als het is om het eens goed te lezen, dan is dat dus gewoon morbide belangstelling. Maar goed, iedereen moet zelf weten wat hij of zij doet of leest, maar dit blog is niet de plaats om dit soort zaken te helpen verspreiden, zou ik zeggen. Onore klaagt nu al dat de recherche dit blog met gepaste belangstelling leest en HJ wil zeker geen (politie) akties tegen deze site omdat er zaken worden verspreid die illegaal handelen bevorderen. Ergens is vast wel een wetsartikel dat de lading uitstekend dekt. Als men een hond wil slaan, dan vindt men altijd wel een stok. Trouwens, bij scribd moet men zich registreren om xc3xbcberhaupt iets te kunnen downloaden, dus men laat in ieder geval elektronische sporen achter. Dit terzijde.
  Vanzelfsprekend weet iedereen hier dat al je electronische aktiviteiten 2 jaar lang verplicht worden opgeslagen door bv. je ISP of de telefoonmaatschappij, om maar eens wat te noemen. Denk niet: Dat kan mij niet gebeuren, want er zijn er meer die onaangenaam werden verrast en dat zijn zeker niet alleen pedofielen.

  Beste Gerrit,

  ik lees al een paar keer dat Onore ‘klaagt’ dat ‘dit blog’ door de recherche met ‘meer dan gewone belangstelling’ wordt gevolgd. Op Onore kan ik daar niks over terugvinden. Overigens is het geen geheim dat de recherche intensief meeleest, het is zelfs een keer voorgekomen dat een reactie die amper een half uur online was geweest door justitie was ‘gespot’. Het zou eigenlijk erger zijn als het niet zo was, toch?

  Hendrik Jan

 37. Mia December 31, 2008 at 6:55 pm #

  Gerrit, wil je mijn posting teruglezen.
  Zelf ben ik totaal niet geinteresseerd in het boekje van Sam Klepper, was alleen benieuwd in wiens boekenkastje het nu stond.

  Iedereen nog prettige jaarwisseling en een goed en gezond 2009.

 38. Joebles December 31, 2008 at 7:15 pm #

  Quote : @3e, Steven Brown is geloof ik straathoekwerker geweest kan uiteraard goed schrijven /quote]

  Je zou eens in de buurt kunnen komen van Steve, beste “3e” ….

  Alles goed Steve… ? Ook met Ali(.) (je weet wel) zelfde achternaam van de slijterij …. 😉
  Grtz !

 39. Mokum January 1, 2009 at 1:37 pm #

  Mocht mijn link niet gepast zijn ( alhoewel je dit soort shit in elk “kung Fu boekie” kunt vinden ) mag deze best verwijderd worden .
  No offence intended Ome Gerrit !
  Ging er meer om aan te tonen waar klepper zich mee bezig hield .

 40. A.S January 1, 2009 at 9:36 pm #

  @ Gerrit, Ik volg nu ongeveer een jaartje dit blog. Uitgezonderd wat Youp van t’ Hek in zijn oudejaarsshow aangaf schelden via internet, ben ik niet bang dat wie dan ook hier de mond zal worden gesnoerd door politie of Justitie. Of dat HJK op enige wijze gehinderd zal worden. Ook het blog ‘ Steven Brown ‘ zal daar geen last van hebben of krijgen. Vrijheid van meningsuiting zeker voor journalisten uitbreiding van het ‘ verschoningsrecht ‘ nadat politie Justitie hun vingers branden aan de aanhouding van twee Telegraaf journalisten dat zullen ze niet snel vergeten zijn. Ook ‘ Mein Kampf ‘ is niet verboden maar de Nederlandse staat meent daarop auteursrechten te hebben zodat ze het niet laten herdrukken. Dus geen paniek.

 41. marco January 1, 2009 at 10:47 pm #

  Mein Kampf is echt verboden hoor. Wel eerst even op de hoogte stellen voor je iets roept….

 42. Sonny January 2, 2009 at 5:10 pm #

  Het boekje is niet verboden, maar heeft natuurlijk wel een delicate inhoud.
  Een kennis van mij is ontslagen toen hij op zijn werk mijn exemplaar aan het kopieren was. Ze dachten dat ze met een terrorist te maken hadden.

 43. A.S January 2, 2009 at 5:33 pm #

  @Marco,
  Mein Kampf verboden hoe kom je erbij. Echt niet, ga naar de bibliotheek je kunt hem lezen.

  @Sonny,
  Om het feit dat hij in werktijd voor zichzelf wellicht kopieerde; maar omdat hij terrorist zou zijn, nou dat proces tegen dat ontslag wil ik nog wel met een brede glimlach aangaan. Op zeker dat ik het win.

 44. Sonny January 3, 2009 at 11:30 am #

  @A.S.
  NAtuurlijk was dat niet de officiele reden om hem te ontslaan. Maar ze hebben hem er hoe dan ook uit gekregen!
  Het voorval was ook kort gebeurd na de moord op van Gogh, toen was men natuurlijk nog een beetje panisch.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: