Zondag 28 december: Pjotr, Boneka, Adjoeba, Hoogland

28 Dec

Adjoebacrimesite"Je kent hem wel, in de kranten noemen ze hem Pjotr, maar het is gewoon Piet." In onze branche praat je vaak met mensen zonder dat je iets opschrijft, zonder dat er meteen een verhaal uit moet voortkomen. Dan vergeet je wel eens wat, maar in het onderbewuste blijft kennelijk wat hangen. Zoals die naam Pjotr, die eigenlijk Piet heet. Heeft iets te maken met Boneka B., ook zo’n naam die je niet gauw vergeet. En met de moord op August Adjoeba, die op 11 augustus in Buitenveldert werd geliquideerd. De naam van Adjoeba was al eerder gevallen: kroongetuige Peter La Serpe vertelde hoe hij en Jesse Remmers Adjoeba hadden opgewacht op hem neer te schieten, maar dat dat was misgelopen en dat ze toen maar iemand anders van het lijstje hadden genomen (Cees Houtman).

Hooglnd1525

Goed, te beginnen bij Boneka. Een berichtje uit 2006, dat ik voor Nieuwe Revu maakte:

"Op donderdagmiddag 18 maart 2004 wordt xe2x80x98Bruinsma-killerxe2x80x99 Martin Hoogland doodgeschoten als hij de gevangenis in Hoorn verlaat. Nu blijkt dat op 13 juni van dit jaar de 27-jarige Amsterdammer Boneka B. als verdachte is aangehouden. Hij had die dag elektronisch huisarrest en had zich ziek gemeld bij zijn werkgever. Bovendien was er geknoeid met de enkelband. Volgens zijn advocate Benedicte Ficq had haar clixc3xabnt hiervoor niet mogen worden aangehouden: hij had wel degelijk een alibi en hij lijkt totaal niet op de compositiefoto van de moordenaar.

Benedicte is niet de enige die vraagtekens zet bij de degelijkheid van het recherchewerk: Nieuwe Revu sprak een dame die destijds een telefoontje kreeg van de politie, xe2x80x9cof ik nog wist waar ik was op 18 maart. Nee, natuurlijk niet. Of ik dan misschien in Hoorn was. Zou best kunnen, ik bezocht daar vaak klanten. Het had te maken had met twee letters uit mijn kenteken en de autokenmerken (zwarte Golf 4, nieuw type): die kwamen overeen met een auto die was gesignaleerd bij een xe2x80x98bepaald misdrijfxe2x80x99. Dat kon alleen maar de liquidatie van Hoogland zijn, daar was zoxe2x80x99n zwarte Golf gesignaleerd. Ik zei dat ik mijn agenda zou nakijken en zou terugbellen. Dat hoefde niet als ik er die dag niet was geweest, zeiden ze. Ik vond het behoorlijk halfslachtig: ik zei dat ik er niet wist of ik er was geweest en dat was dat, xe2x80x9cokxc3xa9, dan zet ik een kruisje achter uw naam, we moeten er namelijk nog een aantal bellen.xe2x80x9d

Brianstein1webDat was toen. In 2005 is deze Boneka betrokken bij een schietpartij waarbij ‘Rico’ Flores Lopez om het leven komt. Het is een incident met een lange staart. Het gaat om de schietpartij op 16 januari 2005 in de parkeergarage aan de Reguliersdwarsstraat. Rico Lopez staat bekend als de bodyguard van Brian Stein (foto links). Waarom er precies geschoten is, is onduidelijk, het zou best kunnen gaan om iets onbenulligs als een parkeerruzie, maar ook wel om een vooraf beraamde actie. Hoe dan ook, Lopez overlijdt. Het lijkt erop dat zijn dood wordt gewroken.

August Adjoeba en Brian Stein waren samen getuige van de schietpartij en beiden legden belastende verklaringen af tegen schutter Boneka B., die tot negen jaar cel wordt veroordeeld. Adjoeba wordt op 11 augustus 2008 geliquideerd als hij de flat van zijn vriendin aan de A.J. Ernststraat in Buitenveldert verlaat, het lichaam van Brian Stein wordt eind november gevonden in de kofferbak van een auto die in Nieuw-Vennep staat geparkeerd. Het lichaam van zijn vriend Renxc3xa9 Karamatali was een paar weken daarvoor gevonden in een rioolbuis in Almere.

MartinhooglandwebGaan we even terug naar september 2006, een artikel in de Telegraaf van John van den Heuvel. Hij schrijft over de moord op Martin Hoogland, op donderdagmiddag 18 maart 2004. Hoogland mag even de gevangenis verlaten om naar de zonnebank te gaan.

"Even voor vier uur steekt de ex-hoofdagent de drukke weg xe2x80x99het Keernxe2x80x99 over. Aan de overkant zit hij net weer op zijn fiets, als hij van achteren wordt neergeschoten. De schutter loopt naar de op de grond gevallen Hoogland en schiet hem koelbloedig door het hoofd. Terwijl een tiental getuigen geschokt toekijkt, loopt de moordenaar kalmpjes weg."

Er zijn weinig sporen, maar de moordenaar lijkt xc3xa9xc3xa9n fout te hebben gemaakt. In de omgeving van de plaats van het delict wemelt het van de beveiligingscameraxe2x80x99s. Een van de apparaten blijkt opnamen te hebben gemaakt die later in het onderzoek cruciaal worden. En kort na de moord komt er bij de politie interessante informatie binnen: er fietste een medegedetineerde met Martin mee Hij fietste een stuk vxc3xb3xc3xb3r Martin. Het gaat om een vriend van Pjotr. "Deze Pjotr is de klusjesman van Stanley H. Hij laat liquidaties plegen door twee Marokkanen uit de Sumatrastraat te Amsterdam. Zij stelen ook de autoxe2x80x99s, motoren en bromfietsen die bij de liquidaties worden gebruikt.xe2x80x9d

Aldus de tip. Nou, Pjotr kennen ze wel, dat is Hendrik Pieter R. uit Amsterdam-Oost. Stanley H. is uiteraard ook bekend. De tipgever weet nog meer: "Het groepje rond Pjotr, waarvan ook een man met de bijnaam xe2x80x99Puntjexe2x80x99 deel uitmaakt, is in staat binnen twee uur een liquidatie uit te voeren. Zij hebben voortdurend spullen klaarliggen. Brommers, motoren, autoxe2x80x99s, bivakmutsen, helmen en wapens. Ook zijn zij meesters in vermommingen en kunnen zij zich schminken als bijvoorbeeld een neger of een vrouw.xe2x80x9d

De politie onderzoekt de tip, maar komt er niet verder mee. Een jaar later, in 2005, komt er nieuwe informatie. Nu is er een informant die beweert dat ene M. de opdracht tot liquidatie heeft gegeven. M. is een drugshandelaar die nauw samenwerkt met Nederlandse criminelen en liquidaties uitvoert. De moord op Hoogland is er xc3xa9xc3xa9n van. Hij zou in dit geval zijn hitman Boneka B. hebben ingehuurd.

BndicteficqHij wordt op 13 juni 2005 gearresteerd in zijn cel in Lelystad, waar hij een straf uitzit voor een ander delict. Volgens zijn advocate mr. Benedicte Ficq had dit nooit moegen gebeuren: "Als de recherche wat langer had doorgespeurd, had men direct gezien dat mijnheer B. helemaal niets met de moord op Hoogland te maken kxc3¡n hebben.xe2x80x9d Ze veronderstelt dat de arrestatie alleen is bedoeld om onrust te veroorzaken: hij mocht het thuisfront bellen en het nieuws ging als een lopend vuurtje door de onderwereld. Met als gevolg is dat hij zwaar werd bedreigd en de relatie met zijn vriendin eindigde.

Boneka B. zelf
liet weten: "Mijn hele leven is in duigen gevallen. Ik ken die mensen over wie wordt gesproken niet, maar ze zijn wel gevaarlijk. Ik heb er niets mee te maken, maar ik kan mij tegen die verhalen niet verdedigen.xe2x80x9d

Wat is nu de vraag? Mijn pogingen het Parool van zaterdag te bemachtigen, zijn mislukt. Zo’n stadse avondkrant in de provincie, dat is huilen met de pet op. Paul Vugts heeft een reportage gemaakt over de moord op Adjoeba en de connecties met de andere liquidaties, maar: wordt Pjotr ook genoemd? We zullen het maandag wel weten.

No Responses to “Zondag 28 december: Pjotr, Boneka, Adjoeba, Hoogland”

 1. nee December 28, 2008 at 9:30 am #

  wordt niet genoemd

 2. s December 28, 2008 at 11:05 am #

  hmmm brian stein stond bekend als een zware ripper van goederen….samen met ajoeba…en samen met die beveilingsman ….gerucht gaat dat ze de verkeerde geript hebben en die gerucht gaat in het surinaamse wereld

 3. n December 29, 2008 at 9:03 am #

  die klote justitie heeft die informatie gewoon van deze site,,,, want er werd veel gesproken over de feiten en de vermoedens van de moord op August, Rico, Stein en Karamatali! ik en die ”N” hadden een soort reconstructie gegeven over die surinaamse liquidaties, waarvan justitie heel gemakkelijk de geruchten kon overnemen. die vuile vieze justitie heeft absoluut geen informatie ”binnen” gekregen van een bepaald iemand…. alles komt van deze site, ookal mocht ik niet veel hebben gezegd, maar ja wat maakt dat nou uit, eigenlijk mag die henkjan mag wel uitkijken met die site van ‘m, want voordat je het weet belandt je in het Panorama als (verdachte)crimineel hahahahahah!

 4. s December 29, 2008 at 10:27 am #

  Geplaatst door: s | 28 december 2008 om 11:05

  Wat lul jij slap. Gewoon napraten wat er boven wordt geschreven. Doe niet net alsof je weet waar je het over hebt!

 5. Jay December 29, 2008 at 11:58 am #

  @s
  Napraten? Volgens mij was het n die hierover schreef? n kwam als eerste met het verhaal dat Adjoeba en Stein getuige waren van de moord op Lopez en dat blijkt behoorlijk te kloppen, dus wie praat wat na?

 6. remco December 29, 2008 at 12:26 pm #

  ja precies, ik weet niet wat die ”S” bedoelt, maar er waren volgens mij twee personen die betiteld werden door Henkjan als ”N” die eerste begon al gelijk over die boneka enzovoorts en de tweede, die begon over die stein die hij neerzette als ripper en schoonzoon, dus inderdaad…. wie praat wat na??!!

 7. n February 6, 2009 at 2:36 am #

  Iedereen weet dat Zigie baai een coulo ripper was! En iedereen weet dat august op straat zigie baai heet! En iedereen weet dat zigie baai honderden mensen ripten waaronder turken,morkos en andere leipe gasten. Heel Amsterdam zocht hem bijna whahah Bradaaaa julie weten geen moer!

 8. N February 6, 2009 at 10:39 am #

  Raar, hoe sommige dingen kunnen lopen in een leven, maar niets gebeurt ongestraft….

  Erg voorspelbaar allemaal, maar het recht heeft wat mij betreft zegen gevierd!!!!!

  Mensen konden de link niet leggen, Nouh, toeval bestaat niet!

 9. N February 6, 2009 at 10:40 am #

  En nogmaals, ‘t is allemaal vrij simpel… Dat weet iedereen “op straat”

 10. ano February 6, 2009 at 3:05 pm #

  ze hebben de verkeerd surinamers ge rip nu zitten ze in de probleemen ik weet zekker dat er mensen vanaf suriname betroken zijn bij deze zaak

 11. Geert W February 6, 2009 at 3:24 pm #

  Prima, weer twee criminelen minder! geen medelijden mee. wat mij betreft mogen ze mekaar allemaal afmaken zolang er geen onschuldige burgers bij betrokken raken.

  ga zo door! opruimen elkaar, allemaal!

  GW

 12. Anonymous February 6, 2009 at 4:54 pm #

  Wat is rechtvaardig? en voor de 1 komt de ander wel.. Wat maakt jou minder dan die andere. Je weet niet wat er speelt en je wordt alleen maar op de hoogte gehouden door de media…

 13. Anonymous February 6, 2009 at 4:59 pm #

  Ik vind het zo lelijk dat mensen zeggen dat ze elkaar moeten afmaken (zolang er geen onschuldige bij betrokken zijn). Maar wie is onschuldig en wie niet? Het gaat hierbij nu om een liquidatie of iets anders maar dat neemt niet weg dat je jan en alleman wie jij als crimineel ziet elkaar maar moet afmaken want elk mens heeft ook familie/vrienden en zij worden ook slachtoffer daarmee. En als je iemand doodt komt er altijd wraak.. mischien niet nu maar dan ook later..!! Als het mijn neefje/broertje was dan maakt het me niets uit en zal ik de killer vinden… Dus waar praat je over.. Gewoon bek houden en niks zeggen en als je iets vind moet je dat bij je houden G.W

 14. Geert W February 6, 2009 at 7:44 pm #

  LUL NIET MAN!

  Jaren 70 retoriek!!


  Ik vind het zo lelijk dat mensen zeggen dat ze elkaar moeten afmaken”

  JA, WANT CRIMINELEN HOREN NIET THUIS IN DEZE MAATSCHAPPIJ EN MOETEN OPFUKKE, ALLEMAAL!

  (dus als ze mekaar opruimen is de
  maatschappij er van af!)

  “Het gaat hierbij nu om een liquidatie of iets anders maar dat neemt niet weg dat je jan en alleman wie jij als crimineel ziet elkaar maar moet afmaken”

  IEDEREEN DIE IK ALS CRIMINEEL ZIE?
  DEZE LUI WAREN BEKEND BIJ DE KIT, HADDEN GEZETEN VOOR GEWELDDADIGE SHIT EN MEER,

  EN NET ALS VEEL ANDERE BRAVE BURGERS BEN IK T ZAT DAT DIT TUIG VRIJ EN ONGESTOORD ZICHZELF VERRIJKEND EN ANDERE MENSEN KWETSEND OF ERGER, RONDLOOPT OP DEZE AARDBOL.

  VASTGOED MAFIA< DRUGSMAFIA < PEDOCRIMINELEN
  ZWARE JONGENS< ETCETERA!!!

  ALLEMAAL PER DIRECT IN HET KZ EN MET GOEDERENWAGENS NAAR T OOSTEN.

  Je kan namelijk ook gewoon normaal werken voor je geld, en normaal met mensen omgaan zonder crimineel te zijn. Dan, en alleen dan verdien je een plek in onze maatschappij.

  GW

 15. Wesma February 7, 2009 at 3:01 am #

  GW houd je kanker smoel dicht en ga zelf werken, slaaf.
  Houd je niet bezig op diot soort sites als je zo eerlijk bent.
  Je bent zwaar gay met je gebrabbel wat nergens op slaat, mensen zoals jou verdienen een pak slaag.
  Bemoei je dan ook niet op dit soort forums en ga thuis een truitje breien.

 16. familie van February 7, 2009 at 3:26 pm #

  jullie weten niets!!!!!!!!!!
  media poten!!!!!

  blijf maar geloven in de kranten en de tv!!

  jullie denken dat jullie het weten, maar jullie weten helemaal niets!!

 17. Gerrit February 7, 2009 at 3:33 pm #

  Niets is wel een heel groot woord. Misschien bedoel je ‘weinig’?
  Dat is zeker waar.
  Kranten en tv? Sorry, maar ik lees al jaren geen kranten meer, deze verdedigers van de status quo, waar ze zelf zo afhankelijk van zijn.
  En over de tv in Nederland zal ik maar zwijgen. Gruwelijk, op xc3xa9xc3xa9n of twee uitzonderingen na.
  In een systeem waar het over geld, kijkcijfers en dus reclame-inkomsten gaat, kan je geen werkelijke kwaliteit verwachten. Wel veel rotzooi, waar we dan ook mee worden doodgegooid.

 18. Anonymous April 5, 2009 at 7:46 am #

  r.i.p. boneka zuid boy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: