Woensdag 25 december: Louwes is toch onschuldig!

25 Dec

Louwes2180"O Kerstnacht schoner dan de dagen,

hoe kan Ernst Louwes ‘t licht verdragen…"

Mooier kerstnieuws kan een mens niet ontvangen. Ernest Louwes, veroordeeld in de Deventer Moordzaak, is toch onschuldig. In een onlangs nieuw uitgebracht rapport over de Deventer moordzaak blijkt dat hij nooit op de avond van de moord in Deventer geweest kan zijn. In september 2007 hebben particuliere onderzoekers aan de hand van de agenda en getuigenverklaringen alle ritten van de dag van de moord nagereden in de originele auto VW Passat van Louwes. Als hij inderdaad vanaf Utrecht via Deventer naar huis in Lelystad had gereden dan heeft hij ruim 3 liter brandstof te weinig getankt, precies de hoeveelheid die nodig geweest zou zijn voor de omrit. Dit kon nagetrokken worden aan de hand van de beschikbare tankbonnen van de leasemaatschappij."

Wat hieruit wel blijkt is dat de politie toch zeer zorgvuldig te werk is gegaan. Dat men exact heeft kunnen nagaan hoeveel brandstof er op de avond van de moord nog in de tank zat, hoe hard Louwes heeft gereden, hoe lang hij in de file heeft gestaan. Petje af! Ik ben nu alleen nog erg benieuwd naar die ‘particuliere onderzoekers’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: