Claudia's wanhopige kerst

24 Dec

Update 19.30 uur:

Lunafoxweb"Zoals u al schreef op deze site is Luna op 8 oktober jl door 12 man politie uit haar bedje gehaald en zonder afscheid van mij te mogen nemen naar Amerika vertrokken. Sindsdien hebben we niets meer gehoord. Ik weet niet waar en hoe het met mijn kleine meisje gaat. Luna heeft diabetis 1 en stress is heel slecht voor haar. Ik maak mij enorme zorgen. Waar is ze, hoe is het met haar? Luna is een Nederlands meisje, geboren in Amsterdam. Wie kan mij in godsnaam helpen om contact met mijn kindje te hebben? Ze heeft recht om ook haar mama te zien." Aldus een verdrietig en wanhopig mailtje van Claudia van Amstel.

No Responses to “Claudia's wanhopige kerst”

 1. .. December 24, 2008 at 8:14 pm #

  Beste Claudia,

  In het verleden hebben wij regelmatig contact over deze schrijnende zaak gehad, lang nites meer van je vernomen totdat het ‘te laat’ was en Luna door een kortzichtige overheid bij je werd weggehaald.

  Claudia, jij weet ook WIE jou heeft tegengewerkt en jou met de kleine mogelijk heeft opgespoord om dit adres aan de vader door te geven.

  Jij en jouw kind zijn botweg verlinkt voor een paar dooie US Dollars, deze gast heeft geen principes en dat weet jij, je moeder en haar vriend ook.

  Je moeder heeft de naam van die verlinker al op de diverse blogs genoemd, bij hem kan je waarschijnlijk ook het adres krijgen waar Luna nu aanwezig is.

  Deze gast is de link naar Luna.

  Ik denk aan jou, Luna, je moeder en haar vriend.

 2. mohari December 24, 2008 at 11:28 pm #

  maar tog een prettigge kerst hjk en mensen

 3. ed December 25, 2008 at 8:18 pm #

  Altijd tragisch om je kind kwijt te raken, zowel voor moeder als vader. Hoewel ik gewoonlijk vind dat een jong kind bij de moeder hoort, zijn er hier toch wel goede redenen dat het kind teruggaat naar de vader. De moeder heeft het kind 3 jaar geleden ontvoerd. Dat mag niet. Ze heeft vervolgens ook nog jaren ondergedoken gezeten waardoor de vader zijn kind niet kon zien en zelfs niet wist hoe het met haar ging.

  Waarom zou het Haags kinderverdrag alleen mogen gelden als het tegen een vader gebruikt kan worden. De pijn en het verdriet dat de moeder nu voelt, voelt de vader al 3 jaar.
  Gerechtigheid is geschied

 4. A. van der Waal December 29, 2008 at 5:27 pm #

  Ik ben erg geschrokken van je reactie op het drama van Luna. Ik neem aan dat je door de vader (Bill Fox) geinformeerd bent. De vader is niet in zijn eerste leugen gestikt en schijnt er ook nog mee weg te kunnen komen. jammer dat mensen met zo een uitgesproken mening over anderen schijnbaar te laf zijn om hun naam er onder te zetten. Deze moeder is een hele goede moeder. Het enige wat deze moeder niet gedaan heeft is haar kind meegeven aan de vader. Zij wist nl dat de vader er alles aan zou doen om Luna ooit nog contact te laten krijgen met haar Moeder. Zij had dus geen keus. De moeder heeft het hoger beroep gewonnen, de rechter wilde omdat het beter voor Luna was,dat Zij in Nederland bleef. De CA is in cassatie gegaan. ALLEEN om de reden dat er een arrest in Hawaii lag moest men Luna daarheen terug sturen. ALLEEN DAAROM.Dus vanwege het Haags Verdrag. Toen Luna hoorde dat ze met weg bij haar moeder moest heeft ze haar mama gesmeekt om haar niet mee te geven. Om die reden is de moeder ondergedoken met haar kinderen. Waar de moeder bang voor was is nu inderdaad waarheid geworden. Sinds 8 oktober heeft de moeder NIETS meer over haar (zieke ) kind gehoord. De vader heeft dus precies gedaan waar men al die jaren voor vreesde. Al in Hawaii heeft de vader er alles aab gedaan om de moeder van haar kind te scheiden. De moedrr had geen keus dan met haar kind weg te gaan want anders was ze door alle leugens van de vader ten zijner tijd gewoon het land uitgezet. De vader liep al naar de politie als zij een sms stuurde om te vragen waar de auto stond, (ze deelden samen HAAR auto)de moeder moest toen voor een 12 koppige jury komen.Bijna alle aanlachten die de vader tegen de moeder deed werden altijd op het laatste moment weer ingetrokken. Maar de moeder mocht dan ondertussen 3 weken haar kindje niet zien. Dit is allemaal zwart op wit. De vader heeft de paspoorten van moeder en kind weggenomen (heeft aangifte bij de poltie gedaan dat ze gestolen waren) Het gezin woonde toen pas 2 maanden op het eiland. De echtscheiding werd aangevraagd en door alle aanklachten die de vader tussendoor deed duurde het anderhalf jaar tot de uitspraak kwam. Omdat Luna toen al anderhalf jaar op het eiland was heeft de rechter gezegd dat Luna daar geworteld was (kind van nog geen 2 jaar) en tot haar 18de daar moest blijven. De moeder had geen inkomen , geen vrienden, geen familie en een ex man die haar het leven zuur maakte.

  Nu is Luna weg, ziek van verdriet omdat zij alles wat veilig voor haar was moet missen. Haar Mamma, Pappa, zusjes, oma en verdere familie.
  Wat moet er in dat kleine hoofdje omgaan. Dit meisje is nu voor haar leven getraumatiseerd. Het is een drama dat zijn weerga niet kent.

  Ik hoop dat ik de mensen op deze site iets meer info gegeven heb zodat deze pijnlijke discussie op kan houden.

  Met vriendelijke groet,

  A van der Waal
  http://www.ontvoeringvankinderen.nl

 5. bob December 29, 2008 at 8:05 pm #

  deze vader heeft in mijn zaak gewerkt. Hij was dagelijks stoned en niet mee te werken. Hij heeft dat vrouwtje haar leven constant zuur gemaakt en jij mishandelde haar ook. Ik was er zelf een keer getuige van. Geen wonder dat zij met haar kindje weggegaan is. Ik wordt misselijk van die Ed met zijn gerechtigheid. Die Bill Fox is een ziekelijke leugenaar en Ed is er ook ingetrapt

 6. Maria van der Hoeven December 30, 2008 at 10:34 am #

  Ik merk aan sommige reacties dat men absoluut niet beseft hoe het er in het buitenland aan toe gaat met betrekking tot de wetgeving. Ook zie ik zeer weinig inlevingsvermogen. Gelukkig zijn er ook mensen in Nederland die zich wel kunnen inleven in de wandelgang van een moeder die met haar kinderen vlucht of simpelweg na een vakantie niet terugkeert. Deze moeders handelen vaak juist in het belang van de kinderen om ze de rust en stabiliteit te geven die zij verdienen. Na aanvraag van de scheiding in het buitenland worden Nederlandse moeders opeens niet meer gezien als moeders, terwijl de moeder in dat land veelal nog DE persoon is die het kind MOET verzorgen. Meestal krijgen moeders in die landen ook het alleenrecht met de plicht op de opgelegde bezoeksregeling na te komen, alle moeders behalve moeders die daar buitenlands zijn. Kinderen lijken opeens haar niet meer toe te behoren, zijn slechts van de vader en de gehele maatschappij. Alsof de moeder nooit bestaan heeft. Kinderen raken vaak door de uitspraak van een rechter aldaar totaal uit balans, immers hun veilige omgeving (de verzorgende ouder, meestal dus de moeder) wordt hen ontnomen. Moeders die altijd voor hun kinderen hebben gezorgd lijken niet bestaan te hebben volgens hun corrupte rechtssysteem. Kinderen raken beschadigd, moeder heeft geen inkomsten, werk is er meestal niet, kinderbijslag kent men niet overal, een uitkering huuuhhhh wat is dat?? Het leven van zowel de kinderen als de moeder raakt totaal ontwricht, iets wat in Nederland ondenkbaar is. Vaak heerst in zo’n land ook nog eens de eerwraak, waardoor het toegestaan lijkt dat de moeder bedreigd wordt. Politie en andere autoriteiten staan aan de kant van de persoon die hun mentaliteit heeft. Je staat dan machteloos alleen, kinderen worden na een scheiding zelf vaak door een schoonmoeder opgevoed immers moesten ze bij de vader wonen. Tja, die schoonmoeder heeft dezelfde nationaliteit als de rechter. Niemand wil zijn kind hieronder zien lijden, vooral indien de kinderen veranderen in bange vogeltjes. Onnatuurlijk en onmenselijke wetten, die daar bij navraag geen wetten blijken te zijn. Dus discriminatie van buitenlandse vrouwen en hun kinderen worden de dupe, men handelt slechts in het belang van de vader. Moeder neemt uit veiligheid en bescherming de kinderen mee naar Nederland in de hoop een nieuw leven op te kunnen bouwen met haar kinderen, maar wat doet Nederland? Nederland zet Nederlanders buiten de landsgrenzen, terug naar de hel terug naar het onrecht en aan het belang van de kinderen wordt niet gedacht. De mensen die hier dus negatieve reacties melden, laten die hopen nooit in deze situatie terecht te komen. Ik heb respect en ben trots op alle moeders die de stap hebben DURFEN nemen om terug te komen met hun kids, in de hoop hen hun veiligheid te waarborgen. Veiligheid in de vorm van hun verzorgende ouder. Ik walg en verafschuw alle vaders die na de scheidingsaanvraag opeens beseffen vader te zijn, en hun kinderen middels een Nederlandse Centrale autoriteit terug te eisen, ze hun moeder ontnemend. Maar goed dat was ook gebeurd als de moeder in zijn land was gebleven. De macht van een vader in zijn land tov een buitenlandse vrouw is vreselijk groot en van gelijkheid is dan ook zeker geen sprake. Stel dit maar eens voor: je bent man, wilt een kind, maar zonder vrouw lukt dat niet. je trouwt een buitenlandse, ze krijgt een kind voor jouw (want zo zien heel veel dan nog). Dan begint het, de mishandeling, je probeert haar weg te pesten,uiteindelijk vraagt zij de echtscheiding, het interesseert je zogenaamd niets, je weet dat je dmv internationale procedures je kind toch weer terugkrijgt………indien zij terugkeert. Het lijkt wel alsof zij dat hopen met al het gepest en gedreig…..de wet is hen daarbij behulpzaam. En die onzin die ik net ergens las dat de vrouw dan maar niet daarnaartoe had moeten gaan………………Ach als alle wetten bij verhuizing 10 jaar geleden en nu een gelijk waren gebleven…….Wat een domme opmerking zoiets zeg!! ‘

 7. Stichting Kinderontvoering December 30, 2008 at 2:55 pm #

  Beste Maria en A. van der Waal,

  Dank voor jullie inzet en betoog in deze zaak, maar op enig medeleven hoef je helaas op deze blog niet te rekenen, dat heb ik ook al ervaren.

  Een aantal ‘schrijvers’ op deze blog denken de wijsheid in pacht te hebben maar kijken niet verder dan hun neus lang is en inlevingsvermogen…..dat woord komt niet in hun woordenboek voor.

  Groet Claudia en Alda van mij.

  Jacques Smits

  http://childrescue.wordpress.com

 8. ed January 1, 2009 at 2:32 am #

  Ik ben nergens in getrapt en ik ben niet door de vader geinstrueerd. Ik ken hem niet eens. Goh wat zijn jullie achterdochtig.

  Heel simpel, de wet geld voor iedereen. Het Haags verdarg is gesloten en dat wordt dan ook toegepast. Niet alleen in gevallen waar het je bvevalt, maar ook in die gevallen waarin je dan aan het kortste eind trekt.

  Ik trek het goede moederschap niet in twijfel, maar in feite heeft ze het kind ontvoert. Als de vader dat had gedaan stond ieder op zijn achterste benen.

  Hoezo Maria walg jij van vaders die plots na de scheiding beseffen dat ze vader zijn. Wat weet je er van wat vaders vxc3xb3xc3xb3r een scheiding voor hun kind voelen. Feit is gewoon dat Vaders nu eenmaal verwacht worden het huis uit te gaan om voor hun gezin te zorgen en dus inderdaad minder tijd met hun kinderen kunnen doorbrengen dan de moeders.

  Als ik de vader al niet mag geloven, waarom zou ik dan wat de moeder zegt wel moeten geloven. Ik ben er van overtuigd dat als ik de vader zou horen dat die wellicht een totaal ander verhaal heeft. Het feit dat Claudia nu met een tragisch verhaal komt maakt niet automatisch dat ze gelijk heeft.
  Wat zij ook verder voro de vader voelt, het blijft de vader van het kind en hij heeft ook rechten.
  Waarom heeft ze niet gewoon scheiding aangevraagd en de procedure afgewacht? Vrouwen krijgen – zeker in amerika- het kind toegewezen in 99,9% van de gevallen. Zeker als de man een mishandelende drugsgebruiker is (zoals boven beweerd). Geeft mij op zijn minst het idee dat ze wellicht niet zo zeker was van de afloop, wellicht met haar ook wel iets aan de hand dan.
  Ik kies geen partij voor een van beiden, ik wijs alleen maar op de wet, maar volgens jullie ben ik dan gelijk gehersenspoeld of ‘in leugentjes getrapt’. Doe effe normaal zeg.

 9. A. van de Waal January 1, 2009 at 2:14 pm #

  Beste Ed,

  In onze bovenstaande mail kun je lezen hoe dat men slechts op de uitvoering van het Haags verdrag (dus technisch) tot dit besluit gekomen is. Naar aanleiding van deze zaak is er een kamerdebat geweest en vorige week is er een plenaire zitting geweest. In deze zitting zijn alle moties tegen het de uitvoering van het Haags kinderverdrag aangenomen. Dit betekent dat dit soort vreselijke zaken NIET meer zullen gebeuren. Men heeft dus begrepen dat dit zo niet langer kan en mag. Ook mag de centrale autoriteit (Justitie) niet langer voor de terugvragende ouder werken. Men (beide ouders ) dienen nu zelf voor een advocaat te zorgen. Wij hebben het dossier van Claudia gezien en hebben ook geconstateerd dat er in Hawaii heel veel mis gegaan is. Deze moeder zou zonder haar kind Amerika hebben moeten verlaten omdat zij geen Green card had en daar dus op een toeristen visum zat. Wanneer zij het land zou verlaten mocht haar kindje niet mee. Er was dus geen andere keus.

  Zij is een hele goede moeder die er alles en dan ook alles voor over heeft gehad om Luna niet aan haar vader mee te geven. iste kerstdag heeft Luna na 3 maanden voor het eerst met haar moeder mogen bellen. Het enige wat Luna huilend uit kon brengen was de vraag “mama wanneer kom je me halen” when are you coming to get me” Laten we de volwassenen eens vergeten en alleen in dit meisje denken wat daar in Amerika doodongelukkig is omdat ze haar mama en zusjes zo vreselijk mist. Daar gaat het om!!

 10. n November 9, 2009 at 8:44 pm #

  To A van Der Wall,, You talk as if you know the father, you have had nothing to do with his case for I have seen all the documents, You are another payed person to take a side which displays nothing more but your lack of professionalism to put it light. Regardless of the continuing slander and falsified information by one party against the other justice has been served.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: