Zondag 21 december: Marlies in het paradijs

21 Dec

MarliesdekkersMarlies Dekkers heeft een lingerielijn ontworpen in het kader van de zondeval, van Adam en Eva in het paradijs. Haar stoute gedachte daarbij is dat het juist goed is dat Eva zich daar heeft ‘bevrijd’. Nu, dat kan men denken, men gunt iedereen zo zijn eigen filosofietjes, de vraag is alleen: moet het ‘historisch gezien’ ook nog een beetje kloppen? Eva wordt afgebeeld met een appel en met appelbloesem (wat weer iets anders is dan een appelboezem). Het zal Marlies – en velen met haar – waarschijnlijk niets uitmaken, maar in het bijbelverhaal over Adam en Eva is nergens sprake van een appel, slechts van een vrucht.

                                      *

Blesse2web
Bij Peter R. de Vries gaat het vanavond (21.30 uur, SBS6) over Reinier Smit, de Groninger die veroordeeld is tot 12 jaar cel voor de moord op zijn vrouw Gonda. Tijdens het uitzitten van zijn straf probeert hij de moord in de schoenen van een ander te schuiven om zo zelf weer op vrije voeten te komen. Toevallig hadden we ‘t daar recent nog over in het kader van die malle Jacob Vis met zijn Overzier-sprookje: hoe moordenaars vanuit de cel de boel manipuleren.
Idaklijnstraweb
Verder aandacht voor de Posbankmoord en nieuwe feiten over de moord op Ida Klijnstra uit De Blesse (foto links en rechts). Ze is op 23 juni het slachtoffer geworden van een stel even domme als brute criminelen, toen ze op haar kleinkind paste. Het zijn van die overvallers die niks anders kunnen dan weerloze mensen beroven en – ongetwijfeld na zich moed te hebben ingedronken – niet terugdeinzen voor een moord.
Gelukkig zijn ze ook wel zo dom dat ze meestal een heleboel sporen achterlaten, ze zullen ongetwijfeld worden achterhaald. Maar dat neemt het verdriet niet weg van zo’n familie die een jonge oma op zo’n manier kwijtraakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: