'Helper' in moordzaak Marlies van der Kouwe ontsnapt

21 Dec

Marchenaweb_2Update 21.00 uur:

Op Bonaire zijn tussen zaterdagavond elf uur en zondagmorgen half tien twee gedetineerden uit het Huis van Bewaring ontsnapt. Een van de twee is Sigmar Marchena (19), beter bekend als Kucho, die Rayan P. hielp met het wegwerken van het lichaam van Marlies van der Kouwe. "De politie is onmiddellijk een zoekactie gestart om de ontsnapte gedetineerden op te sporen en aan te houden." Aldus een persbericht dat ik kreeg van Junny Lopez, van het Bureau Communicatie op Bonaire, maar het staat ook in de Telegraaf.

Wat was de rol van Kucho?

Een fragment uit de reportage:

"Rayan moet zijn hart luchten over wat er is gebeurd en doet dat tegenover zijn vriendje Siegfried Marchena, die meestal Kucho wordt genoemd. Het is een jongen van negentien die bij zijn oma woont en hoog opkijkt tegen Rayan: mede dankzij zijn gevangenisstraf heeft Rayan een behoorlijke status. Kucho is zelf vanaf zijn zestiende actief als inbreker, heeft ook een aantal maanden vastgezeten en heeft veel respect voor de oudere macho.

Rayan vertelt hem: "Ik wilde dat meisje bestelen, maar ze is bewusteloos gegaan." Hij vertelt ook waar ze ligt. Kucho, als goede vriend, wil hem helpen: "Ik ga die body voor jou verbranden." Op dinsdagmiddag gaat Rayan met zijn scooter naar het benzinestation waar zijn broer Vincent werkt. Hij koopt er een blik benzine. Als de politie dat later ontdekt, zegt hij dat het voor de auto van zijn moeder was en zijn moeder bevestigt dat, maar in werkelijkheid geeft hij de benzine aan Kucho die ermee naar de plek gaat waar Marlies ligt. Op xc3xa9xc3xa9n plek verbrandt hij haar kleren en spullen van haar, een meter of tien verderop graaft hij een gat, legt haar lichaam daarin en steekt ook dat in brand. Maar hij heeft veel te weinig benzine en het is nat, ze verbrandt maar gedeeltelijk, vooral aan haar onderlichaam, haar hoofd wordt het minst aangetast."

Hoofdverdachte Rayan zit vast op Curaxc3xa7ao, hoe Kucho en een maatje op Bonaire hebben kunnen ontsnappen is nog niet duidelijk. De reportage over Marlies staat hier

No Responses to “'Helper' in moordzaak Marlies van der Kouwe ontsnapt”

  1. Jeph December 22, 2008 at 10:14 am #

    Twee keer een kop met het woord marlies erin. 1 keer serieus en 1 keer wat minder. Als je vluchting ‘koppensnelt’ schrik je toch even…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: