Zaterdag 20 december: Transformant & Tunnelvisie

20 Dec

TransformantfotowebAdvocate Inez Weski beschuldigt justitie van ‘tunnelvisie’: volgens haar kijkt men in de zaak van de moordaanslag op de Rotterdamse zakenman Frits Bebelaar (56) alleen maar in xc3xa9xc3xa9n richting: die van de Orde der Transformanten. Nu is Weski een zxc3xa9xc3xa9r bekwaam advocate en het is mooi dat ze ‘t opneemt voor haar clixc3xabnt, maar wat is het verhaal?

Bebelaar heeft al heel lang een conflict met de oprichter van de Orde der Transformanten, een sekte-achtig gezelschap uit het Brabantse Hoeven. Tevens is zijn ex-echtgenote lid van die club. Op zaterdag 2 augustus rond kwart voor xc3xa9xc3xa9n wordt Bebelaar voor zijn woning aan de Prinses Julianalaan in Rotterdam neergeschoten. Hij overleeft de aanslag, het eerste wat hij zegt als hij bloedend op straat ligt: xe2x80x98De Orde der Transformanten.xe2x80x99

Dat is xc3xa9xc3xa9n.

Een oplettende studente had die ochtend een rode Toyota Corolla in de buurt zien staan met een man die deed of hij aan het lezen was. Ze vertrouwde het niet en noteerde het kenteken. Toen ze later hoorde van de schietpartij, gaf ze het kenteken door en bleek dat de auto op naam stond van een de leden van de Orde.

Dat is twee.

Onder een auto van Bebelaar vond de politie een volgsysteem dat met een magneet was aangebracht. Via een satelliet kon gevolgd worden waar de Mercedes zich precies bevond. Het baken en de batterijen bleken te zijn gekocht door een lid van de Orde.

Dat is drie.

Hoezo: tunnelvisie?

Verder is er op maandagavond 23 juni om elf uur xe2x80x99s avonds aangebeld bij Bebelaar door een man in politie-uniform. Bebelaar vertrouwde het niet en deed niet open, later bleek dat de politie niet had aangebeld. Van de nepagent is een compositietekening gemaakt (zie foto). Zal niemand verbazen als die straks xc3xb3xc3xb3k terug te voeren is op de Orde.

                                                        *

Over advocaten gesproken: ik kreeg van de week nog een verslagje toegestuurd van iemand die onbevangen de Holleeder-zitting bijwoonde. Ik had het al vaker gehoord: de nieuwe advocaten Stijn Franken en Chrisje Zuur maken nog geen al te sterke indruk. Kom ik maandag op terug.

                                                          

No Responses to “Zaterdag 20 december: Transformant & Tunnelvisie”

  1. Ada December 21, 2008 at 2:44 am #

    De Orde der Transformanten is een doodeng clubje, hoe positief ze het zelf ook proberen te brengen. De leider is nooit zichtbaar maar wel bepalend aanwezig, dat zegt genoeg, lijkt me zo. En alle feiten die je aandraagt, Hajee, zeggen genoeg over de achtergrond van de aanslag. Common sense is genoeg bij deze aanslag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: