Woensdag 17 december: Hurwenen, Hoeven & Hoeren

17 Dec

Rickyscholz1De moordenaar kwam met de trein…

Raadsels in Hurwenen.

De politie is op zoek naar een Surinaamse of Antilliaanse man die op dinsdagmiddag 23 september tussen 15.30 en 16.30 uur bij snackbar Simons in Zaltbommel de weg vroeg naar Hurwenen. Hij zei dat hij met de trein op station Zaltbommel was aangekomen. Die avond werden in Hurwenen Aart en Bas de Lang vermoord. Drie weken later werd het lijk van de 20-jarige Ricky Scholtz (foto) in een nabijgelegen natuurgebied gevonden.

De politie zal inmiddels wel weten hoe de vork in de steel zit: marktkoopman Marcel B. uit Hellevoetsluis werd bedreigd vanwege schulden, in zijn wanhoop moet hij bij De Lang hebben aangeklopt, wellicht met de moordenaars op zijn hielen. Ricky Scholtz zal min of meer toevallig op de verkeerde plek zijn geweest: hij was bevriend met een zoon van  Marcel. Vorig bericht hierover staat hier

Hurwenenpd1web

Marcel B. overleefde de moordpartij als enige en zal de politie de nodige informatie hebben gegeven, maar daarmee heb je de daders nog niet te pakken.

Verder heeft de politie in Hellevoetsluis een rode Volvo 440 uit 1995 aangetroffen met het kenteken NB-XB-67. De auto staat op naam van een katvanger. Waarschijnlijk heeft deze auto er iets mee te maken. Maar wat? Er zijn aanwijzingen dat de dader of daders na de gebeurtenissen in Hurwenen met een taxi en een vrachtauto hun weg hebben vervolgd, waarbij de lopend door het natuurgebied rond Zaltbommel zijn gekomen. Waar Ricky ook lag.

                                 *

Gisteren hadden we ‘t over Hoeven, het Brabantse dorp waar de Orde der Transformanten nestelen en waar ooit Aalt M. een drievoudige moord pleegde. Gisteravond in Opsporing Verzocht ook aandacht voor Hoeven: op 22 oktober van dit jaar hebben in de vroege ochtend twee gemaskerde mannen op zeer gewelddadige wijze een echtpaar overvallen dat in hun woning lag te slapen.De overvallers eisten de sleutel van de kluis en dreigden het bejaarde echtpaar dood te zullen schieten als ze hun zin niet zouden krijgen. De man weigerde en het mag een wonder heten dat de oude mensen het hebben overleefd. De overvallers kregen de sleutel van de kluis niet. Daar zat trouwens ook bijna niets in. Opmerkelijk is dat ze de slachtoffers bij de voornaam kenden en dat ze wisten dat er een kluis was. Tip uit de kennissenkring gekregen?

                                                               *

Fiscustelegraaf_2

De Telegraaf pakt flink uit met een ‘belastingschandaal’: prostituees mogen twintig procent extra aftrekken (ja, de grappen zijn vandaag niet van de lucht). Het gaat om kleding en materiaalkosten. Toevallig ben ik mij de laatste weken wat aan het verdiepen in fiscale kwesties omtrent de rosse sector. Ik vermoed hier een strategische zet in de vuile oorlog die de fiscus aan het spelen is met een bepaalde groep uitbaters en werkneemsters. Het ligt allemaal wat ingewikkelder dan het stuk in de krant suggereert. Daar wordt gepraat over loondienst, maar het gaat juist om dames die zelfstandig zijn – en dus ook gewoon als elke andere ondernemer beroepskosten kunnen opvoeren.

No Responses to “Woensdag 17 december: Hurwenen, Hoeven & Hoeren”

 1. Gert December 17, 2008 at 9:53 am #

  De vondst in de Hurwenensche Kil was niet de volgende dag, maar bijna 3 weken later – op 11 oktober.

  Beste Gert,

  dank, hersteld.

  Hendrik Jan

 2. Mo December 17, 2008 at 2:12 pm #

  HJK, je hebt ze in loondienst maar ook zelfstandig. Tevens heb je groepen die collectieven hebben opgezet en in dienst van hun eigen collectief zijn.
  Het is inderdaad een ingewikkelde materie waar zowel de exploitant, als de sexwerkers als de fiscus al sinds 1995 mee worstelen. Er zijn diverse malen al goede oplossingen aangedragen vanuit belangengroeperingen, echter deze worden steeds weer aan de kant geschoven. Er wordt inderdaad vanuit de fiscus steeds weer een semantisch spelletje gespeeld waar de doepgroep telekn male weer juridisch de dupe van is.
  Ook ik houdt me beroepsmatig juridisch al meer dan 15 jaar bezig met deze materie en deze doelgroep.

 3. Joopie December 17, 2008 at 10:32 pm #

  Een prostituee in loondienst ????
  Met 13e maand, bonus en auto van de zaak ???

  Collectieven waarbij ze in dienst zijn ??
  Volgens mij bedoel je collectieven zoals die turks/duitse pooierbende die opgerold is.

  Ik heb het nog nooit gezien (en ben op fiscaal gebied behoorlijk actief geweest in die branche).

 4. Mo December 17, 2008 at 10:47 pm #

  Ja cooperaties/collectieven waarin de sexwerkers zelf baas (door een groep sexwerkers zelf opgezet) en werknemer zijn. Heeft niks uitstaande met een turkse pooerbende te maken.

  Men heeft in dat collectief zelfs boekhouders en accountants die hun behulpzaam zijn. Zij betalen onderling hun loonaandeel en een deel wat zij uitgekeerd kunnen krijgen bij ziekte en anders. Via de collectieve vorm doen zij ook de afdrachten aan de sociale, de nutsbedrijven, de belastingdiensten en anders.

  Sinds 1995 bestaat er ook een ziektekostenverzekeringsmogelijkheid voor de sexwerkers (in 1995 was het eerst een dure private verzekeraar. Later heeft het Zilveren Kruis een colelctieve verzekeringsmogeljkheid aangeboden. Ook voor de toen illegale prostituee, die zich had laten registreren voor de toenmalige proefprocessen)

  En prostituees in loondienst is al enkele decennia heel normaal in de clubbranche.
  Men heeft nu echter de problemen met de andere 11 gerelateerde sexwerkersbranches. En dit met name sinds de legalisering. Er zijn nu enkele groepen sexwerkers (ongeacht de branche waarin men werkzaam is) die het dus opgelost hebben via een collectief, zonder dat daar maar 1 pooier bij te kijken komt.

  Toch maar eens je neus rond laten gaan in Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Den Haag en nog enkel steden waar deze collectieven gehuisvest zijn (ook al is de sexwerker flexibel en verhuist zelf nog al eens van plek). En kijk met name eens bij de Excellent group (waar gerenommeerde clubs met hoge omzet en een bepaalde uitstraling lid van zijn) die de zaakjes heel goed in orde hebben, zonder dat daar maar 1 pooier bij komt kijken.

 5. mohari December 17, 2008 at 11:35 pm #

  mo sinds ze het invoer van de belasting op vrouwenhandel aan genomen hebben, is het probleem alleen maar verergert? maar ik hoor jou niet over het bordeelverbod/tollerantie qau gemeente eisen

 6. mohari December 17, 2008 at 11:56 pm #

  en mo belasting technisch is het ook gemeentelijk bepalend. dus de vrouw mag wel in loondienst zijn met frisse tegen zin ook aan de bar zitten(waar de werkgever ook niets aan heeft). anderzijds heeft ze geen zin in het werk meer stuurt de steun haar terug. en het cwi dan?maar oki ik ben tegen sexuele dwang dat ter goede orde he:D

 7. Anonymous December 18, 2008 at 1:45 pm #

  Jemig, dat gezever over prostituees. Ik snap hier niet veel van, dat gezever. Ik heb jarenlang met een prostitue samengewoond, dus volgens mij weet ik heel goed wat er omgaat in dat wereldje en hoef ik daarvoor geen belasting expert te zijn. Iedereen weet dat de belasting uit die branche een schijntje krijgt ten op zichte van wat mogelijk moet zijn. Iedere prostitue kan een belastingadviseur bellen en vragen wat wel en niet kan of inhuren. Het is zo duidelijk als wat, er zijn heel veel accountants en belasting adviseurs die voor die dames de hele handel regelen. Met of zonder misleiding van de overheid.

  Een prostitue is een zelfstandig ondernemer. Daarmee is ze in het bezit van een paspoort etc. Dus we praten hier over de netjes aangemelde dames. Daarmee is de kous toch af? Heeft niksmet vrouwenhandel te maken me dunkt. Auto van de zaak en weet ik het allemaal, vette onzin, dat zijn de mooie dromen van een pooier. Er zijn ook dames die vinden dat ze hun werkleding als aftrekpost zouden moeten neerzetten, als ook hun opmaakspullen en andersoortigewerk atributen. Tuuuurlijk. Opgeven dat je maar 1 of 2 klanten per week hebt maar wel honderden euro’s aan kleding etc willen declareren.

  Nee, ik begrijp wel waarom de belastingdienst zich al jaren zo hard opstelt. Er wordt structureel te weinig afgedragen vanuit die hoek en dat wordt dan in stand gehouden met huilverhalen en weet ik het allemaal niet.

 8. mau December 18, 2008 at 1:46 pm #

  oops, mijn naam onder het vorige bericht vergeten te zetten.

 9. Mo December 18, 2008 at 3:57 pm #

  Mau zegt inderdaad dingen die je van binnenuit kunt weten en waar zijn. Mohari, de vrowuenhandel toegenomen is inderdaad door een combinatie van enkele factoren die met het gemeentelijke beleid hebben te maken en tevens met het openstellen van de prostitutiemarkt voor oost europeanen en de jacht op exploitanten via de BIBOB, waarbij veel bordelen onterecht worden gesloten c.q. worden gesanctioneerd en waardoor er steeds meer illegale plekken komen waar prostitutie wordt bedreven en waardoor in de escortbranche een ongekende toename is ontstaan.En juist ook in dit branche-onderdeel is veel vrouwenhandel aanwezig.

  En dit is het in vogelvlucht. Een genuanceerd en uitgebreid informatief antwoord zou ik het gehele forum bendoigd hebben, plus dat het inhoudelijk niets toevoegt als commentaar op het stuk van HJK.

 10. mohari December 18, 2008 at 11:38 pm #

  tog wel mo dat het inhoudelijk is op hj(met diep respect) zijn schrijfsel, lees de vuile oorlog. hoe hete die slogan ook al weer van de belasting ook al weer toen ze het bordeel verbod invoerde? iets met rood en schemer. oki breda is zeer ruim toegenomen qau straat dame s omdat de clubs eerst gesloten werden onder de strenge voorwaarden van de gemeente, anderzijds de sterke controle door de gemeente en belasting waar de inspecteur niet vies was van prive huisbezoeken.

 11. Mo December 19, 2008 at 10:17 am #

  Inderdaad Mohari, het is een ongelijke strijd., die de welwillende exploitanten en sexwerkers nimmer kunne winnen, hoe ze ook hun best doen. Echter de kwaadwilende en de illegale bedrijven komen overal onderuit, simpelweg omdat ze zich neregsn aan te houden hebben en daardoor ook wettelijk vaak niet aan te pakken zijn.

  Men zou overheidswege is beter naar exploitanten moeten luisteren die exact weten war het schort en waar wat speelt.

  Zou de gehele branche ten goede komen.

 12. Anonymous December 29, 2008 at 1:39 am #

  idd mo zou zeker goeds doen aan de exploitanten, ook hun zijn goed voor de vrouwen en gaan vrouwenhandel tegen. ze hebben er immers nix aan een chacherijnig bewerkt lichaam. en liever een prettigge werkneemster dan een belaste. (SFEER)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: