Woensdag 17 december: Hurwenen, Hoeven & Hoeren

17 Dec

Rickyscholz1De moordenaar kwam met de trein…

Raadsels in Hurwenen.

De politie is op zoek naar een Surinaamse of Antilliaanse man die op dinsdagmiddag 23 september tussen 15.30 en 16.30 uur bij snackbar Simons in Zaltbommel de weg vroeg naar Hurwenen. Hij zei dat hij met de trein op station Zaltbommel was aangekomen. Die avond werden in Hurwenen Aart en Bas de Lang vermoord. Drie weken later werd het lijk van de 20-jarige Ricky Scholtz (foto) in een nabijgelegen natuurgebied gevonden.

De politie zal inmiddels wel weten hoe de vork in de steel zit: marktkoopman Marcel B. uit Hellevoetsluis werd bedreigd vanwege schulden, in zijn wanhoop moet hij bij De Lang hebben aangeklopt, wellicht met de moordenaars op zijn hielen. Ricky Scholtz zal min of meer toevallig op de verkeerde plek zijn geweest: hij was bevriend met een zoon van  Marcel. Vorig bericht hierover staat hier

Hurwenenpd1web

Marcel B. overleefde de moordpartij als enige en zal de politie de nodige informatie hebben gegeven, maar daarmee heb je de daders nog niet te pakken.

Verder heeft de politie in Hellevoetsluis een rode Volvo 440 uit 1995 aangetroffen met het kenteken NB-XB-67. De auto staat op naam van een katvanger. Waarschijnlijk heeft deze auto er iets mee te maken. Maar wat? Er zijn aanwijzingen dat de dader of daders na de gebeurtenissen in Hurwenen met een taxi en een vrachtauto hun weg hebben vervolgd, waarbij de lopend door het natuurgebied rond Zaltbommel zijn gekomen. Waar Ricky ook lag.

                                 *

Gisteren hadden we ‘t over Hoeven, het Brabantse dorp waar de Orde der Transformanten nestelen en waar ooit Aalt M. een drievoudige moord pleegde. Gisteravond in Opsporing Verzocht ook aandacht voor Hoeven: op 22 oktober van dit jaar hebben in de vroege ochtend twee gemaskerde mannen op zeer gewelddadige wijze een echtpaar overvallen dat in hun woning lag te slapen.De overvallers eisten de sleutel van de kluis en dreigden het bejaarde echtpaar dood te zullen schieten als ze hun zin niet zouden krijgen. De man weigerde en het mag een wonder heten dat de oude mensen het hebben overleefd. De overvallers kregen de sleutel van de kluis niet. Daar zat trouwens ook bijna niets in. Opmerkelijk is dat ze de slachtoffers bij de voornaam kenden en dat ze wisten dat er een kluis was. Tip uit de kennissenkring gekregen?

                                                               *

Fiscustelegraaf_2

De Telegraaf pakt flink uit met een ‘belastingschandaal’: prostituees mogen twintig procent extra aftrekken (ja, de grappen zijn vandaag niet van de lucht). Het gaat om kleding en materiaalkosten. Toevallig ben ik mij de laatste weken wat aan het verdiepen in fiscale kwesties omtrent de rosse sector. Ik vermoed hier een strategische zet in de vuile oorlog die de fiscus aan het spelen is met een bepaalde groep uitbaters en werkneemsters. Het ligt allemaal wat ingewikkelder dan het stuk in de krant suggereert. Daar wordt gepraat over loondienst, maar het gaat juist om dames die zelfstandig zijn – en dus ook gewoon als elke andere ondernemer beroepskosten kunnen opvoeren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: