Zondag 14 december: de zaak Wiegmink

14 Dec

Wiegm7475Het dossier van Peter de Vries gaat vanavond (half tien, SBS6) over de Purmerendse Pedo, maar ik ben vooral benieuwd of hij nog aandacht besteedt aan de zaak-Wiegmink. Daar is de afgelopen weken het nodige over te doen geweest: autokraker Bernard K.(47) uit Arnhem is in oktober als verdachte aangehouden, werd op 4 december vrijgelaten, meteen weer opgepakt voor een oude zaak (mag tegenwoordig niet meer in de gevangenis, dus moesten ze hem ergens onderweg oppikken). De volgende dag kwam hij weer vrij, afgelopen woensdag werd hij opnieuw aangehouden. Aanleiding voor zijn arrestatie was een tip die binnen was gekomen bij Peter de Vries. Zoals Henk Strootman al meldde kwam die tip van zijn eigen zus.

Inmiddels staat voor mij vast dat deze Bernard niets met de moord op Alex Wiegmink te maken heeft. Politie en justitie weten precies hoe het gegaan is, er is dna-materiaal van de daders en er zijn duidelijke compositiefoto’s van twee van de drie daders. Ik vind het onbegrijpelijk dat er niet op een heel andere manier – met meer publiciteit, via televisie – naar deze drie oost-Europese mannen is gezocht. Dat had een hoop narigheid voor de familie Wiegmink voorkomen. En ook deze peperdure en onnodige miskleun met Bernard K., die na drie dagen vrijgelatenj had moeten worden in plaats van na drie maanden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: