Vrijdag 12 december: Holleeder; JFK, de Rotterdam Connectie

12 Dec

JesseremmersnwwebbalkRaadsels om Friedlxc3xa4nder: met wie had zoon Pelle een verhouding waarvoor zijn vader moest dokken? De verslagen uit de Bunker, van gisteren, hebben het weer over een vriendinnetje van John Mieremet en dat past in het verhaal van de afpers-strategie. Holleeder geeft zelf ook toe dat hij hierin een rol heeft gespeeld, zij het dat hij alleen heeft willen waarschuwen. Dat wordt door betrokkenen eigenlijk ook niet ontkend. Het gekke is dat volgens mijn bronnen Friedlxc3xa4nder te vrezen had van Jesse Remmers: Pelle had iets gehad met diens vriendin. Nu ja, het kan ook allebei, alleen stond Mieremet in Nederland niet zo bekend als een man-met-vriendinnetjes, dan komt het meer in de richting van een verzonnen verhaal in het kader van afpersing. Meer over de Friedlxc3xa4nder-zaak op crimesite

                                                          *

LeeharveyoswaldVan de week op de radio, ik meen Veronica: "What the world needs now". Mooi dat het nog eens wordt gedraaid, goed ook dat een discjockey wat achtergrondinformatie geeft, maar het is wel zo prettig als dat dan ook een beetje klopt. Volgens deze platendraaier was het een Kerstplaat… Mijn hemel. Het gaat over de moorden op John F. en Robert Kennedy en Martin Luther King. Paar weken daarvoor meldde een deejay dat ‘Bad moon rising’ van Creedence Clearwater Revival was gexc3xafnspireerd op de moord op John Lennon. Die moest (bij wijze van spreken) nog geboren worden toen ‘Bad moon rising’ een hit was.

Maar ik wilde het eigenlijk even hebben over "Lee Harvey Oswald, Via Rotterdam naar Dallas – de moord op JFK", het pas uitgekomen boek van Perry Vermeulen. Hij heeft onder meer stage gelopen bij Peter R. de Vries, misschien dat daar zijn interesse voor het onderwerp is gewekt. Hoe dan ook, het is een interessant verhaal over het leven van de man die John F. Kennedy in Dallas vermoordde.

Het is bij dit soort boeken soms een beetje: als je al een bepaald idee hebt, word je daarin bevestigd, ook al is dat helemaal niet de kant die de auteur op wil. Naar mijn idee is die Oswald een zonderlinge einzelgxc3xa4nger geweest, een soort Volkert van der G., die in z’n eentje opereerde. Simpel, saai, niks geen complot. Het is een aardig detail dat hij ruim een etmaal in Rotterdam heeft doorgebracht en daar kun je van alles bij bedenken, maar eerlijk gezegd haal ik uit het zeer gedetailleerde en feitelijke relaas in het boek niet veel meer dan: Rotterdam was het eindpunt van de treinreis uit Moskou, hier stapten hij en zijn vrouw op de boot naar New York. Een Amerikaan met pro-Russische communistische opvattingen, die een tijd in Rusland had gewoond vanwege zijn sympathie voor dat land, op het hoogtepunt van de Koude Oorlog: dat is gek genoeg om een moord op een president te plegen. Daar heb je geen complot voor nodig.

De vraag die dan nog overblijft: was Oswald de enige die heeft geschoten, of was er toevallig nog iemand anders die xc3xb3xc3xb3k een projectiel heeft afgevuurd? Uit de reconstructies – o.a. door Peter de Vries – blijkt dat je daar op z’n minst vraagtekens bij kunt zetten. Maar dat is gelukkig weer een ander verhaal. Meer informatie over het boek: www.deboekenmakers.nl

No Responses to “Vrijdag 12 december: Holleeder; JFK, de Rotterdam Connectie”

 1. Ton Biesemaat December 12, 2008 at 9:54 am #

  Dat Perry Vermeulen het als stagair opgepikt zou hebben op de redactie van Peter R. de Vries lijkt me niet volledig geformuleerd. Peter R. de Vries zijn avondvullende JFK-uitzending was natuurlijk eigenlijk de uitzending van Wim Dankbaar. Peter R. de Vries zal later vanwege een affaire met een hoog roddelbladengehalte niet met plezier op die uitzending hebben teruggekeken. Om de moord op JFK af te doen als simpel en saai is alleen al vanwege de vracht films, documentaires en boeken die er zijn verschenen onzin. Er valt niet te ontkennen dat CIA, maffia en een hele bende largen then life personen hun rol spelen in de JFK-affaire. Net zo min als je niet kan zeggen dat JFK door een complot is vermoord kan je zeggen dat Oswald de eenzame gek was die JFK vermoordde. Die blijvende onzekerheid maakt het juist zo spannend in plaats van saai. Dat zelfde geldt mijns inziens voor de moord op Pim Fortuyn. We zijn toch niet Chris v.d. Werken vergeten? Dat Volkert van der Graaf dat gedaan heeft is (nog?) niet te bewijzen. Maar hij komt wel griezelig dicht in de buurt als de aangewezen dader. Met de onopgeloste moord op Chris v.d. Werken dat blijft als groot raadsel is in mijn ogen Volkert van der Graaf allerminst een saaie dader.

 2. gaatjeniksaan December 12, 2008 at 10:01 am #

  ik had die jesse (jason) heel lang niet meer gesproken…. maar nu pas begrijp ik waarom de vriendin van jessie vreemdging met de zoon van vastgoedhandelaar-Friedlander…. omdat die gozer op een misbruikte kontebonker lijkt met zware gay-trekjes. als ik zo naar die foto kijk…. dan vraag ik me af waarom zo een raar kledingmaker-figuur liquidaties pleegte…. hahahahah! justitie mag eens beter uit hun doppe kijken, want volgens mij zit die remmertje honderd procent onschuldig vast….

 3. Willem December 12, 2008 at 11:27 am #

  “…het is een interessant verhaal over het leven van de man die John F. Kennedy in Dallas vermoordde”.

  Waarvan men zegt dat hij JFK vermoordde.

 4. Willem December 12, 2008 at 11:34 am #

  @ Ton

  Het zou goed zijn als Peter R. de Vries weer eens aandacht schenkt aan de moord op Chris van de Werken nu 22 december nadert.

  http://www.peterrdevries.nl/wieweetwat/chrisvandewerken.htm

 5. Harry December 12, 2008 at 12:22 pm #

  De kogels die Oswald afvuurde op JFK kunnen hem nooit geraakt hebben zoals duidelijk is geworden in de film JFK en diverse docu’s.

 6. IJsbrand December 12, 2008 at 9:07 pm #

  Nou vind ik altijd dat wie zich serieus voor misdaadverslaggeving interesseert, een poging moet doen om het JFK-raadsel te begrijpen. Ik denk dat we het fijne nog niet weten van de link-George Joannides, maar ik geef meteen toe dat ik de inspanningen van de speurder die op dit spoor zat de afgelopen jaren niet meer zo gevolgd heb. Ton?

 7. K.Hakvoort December 12, 2008 at 9:09 pm #

  Na lezing van beide officiele onderzoeksrapporten (Warren Rapport en HSCA) ben ik ervan overtuigd geraakt dat deze moord zeer goed en grondig is uitgezocht. De controverse komt hoofdzakelijk voort uit het eindeloos recyclen van journalistieke mythen uit commerciele motieven, zucht naar roem of gewoon gestoordheid. Velen worden reeds op jeugdige leeftijd met deze mythen geinfecteerd die een umdenken op latere leeftijd onmogelijk maken.

  Een president van een groot land krijgt een goede tandarts, goede medische zorg en als hij vermoord wordt, ook een grondig moordonderzoek. De rommeligheid en de bizarre gebeurtenissen in de eerste twee dagen na de moord op JFK zijn niet representatief voor het gehele onderzoek maar hebben wel blijvend de publieke opinie bepaald.

  Beter dan een duur boek van een journalist kan men de gratis en de veel meer informatieve rapporten van deze kundige en goed schrijvende onderzoekers lezen.

 8. IJsbrand December 12, 2008 at 9:22 pm #

  Heb alleen het Warren-rapport, maar om nou te zeggen dat er niks op aan te merken valt? Joannides was hoofd van psychologische oorlogsvoering CIA-Miami. Ik denk dat, als het een complot was, die tak ermee te maken had. Interessant hoor, desinformatie-professionals. Deed Hans van Baalen niet zoiets bij defensie?

 9. K.Hakvoort December 12, 2008 at 9:36 pm #

  In Nederland niet echt opgepikt: het doorprikken van de verhalen over het Enge Kindertehuis op Jersey. Onderzochte vermeende kinderschedel bleek een stuk kokosnoot en van 170 onderzochte botten(delen) bleken slechts drie menselijke te zijn, bovendien van eeuwen terug. Boeien waren niet meer dan stukken oud roest en cellen voor kinderen niet meer dan kuilen in de grond. Jammer voor de liefhebbers van horrorstories en perfide netwerken. De vorige onderzoeksleider is wegens zijn voorbarige conclusies geschorst.

  Wat te denken over de mensen die zich n.a.v. deze affaire meldden en beweerden verschrikkelijk misbruikt te zijn op deze school tussen 1960-1986?

 10. Gerrit December 12, 2008 at 10:03 pm #

  We worden toch doodgegooid met dit soort gruwelen, waar later niets of maar heel weinig van blijkt te kloppen.
  Denk maar aan Oude Pekela, nuff said.
  Dan al die terreur-alarmen, waarmee ze ons angst aanjagen. Nu weer in Belgixc3xab, 14 arrestaties, 8 na xc3xa9xc3xa9n dag alweer naar huis, de andere 6 gaan waarschijnlijk morgen of overmorgen naar huis. Niks aan de hand, hysterie alom. Trouwens, iedereen weet toch dat bij elke terreurdaad van enig formaat, de geheime dienst op de xc3xa9xc3xa9n of andere manier is betrokken?
  En die ‘terreur’ wordt dan weer gebruikt om wetten aan te scherpen, straffen te verzwaren en burgerrechten verder te beperken. Ook krijgen politie en geheime diensten zo steeds meer bevoegdheden en politieke macht. Nee, als het terrorisme niet zou bestaan, dan zouden de machthebbers het uitvinden. O sorry, dat hebben ze ook echt gedaan.

 11. moi December 12, 2008 at 10:28 pm #

  @Gerrit
  Doe jij de gordijnen wel eens open? Heb je Teletekst op de TV en zo ja: kijk je er wel eens naar?

  “Nee, als het terrorisme niet zou bestaan, dan zouden de machthebbers het uitvinden.”

  Madrid-Londen-NY-Bombay aaaaaallemaal verzonnen!!!

 12. IJsbrand December 12, 2008 at 11:15 pm #

  Wat op tv was waren beelden van Zakaria, Waterloosesteenweg 138, Sint-Gilles, voorheen ging daar al een import-exportzaak in textiel op de fles, genaamd Palexi. Niks over te vinden verder.

 13. Superdude December 12, 2008 at 11:51 pm #

  @ gaatjeniksaan 10:01

  Wat knap dat jij dat allemaal aan een foto kunt aflezen, terwijl je Jesse zegt te kennen en het je eerder dan waarschijnlijk niet opgevallen is….

 14. Gerrit December 13, 2008 at 1:15 pm #

  @ Ijsbrand: Nou gooi je wel een heleboel zaken op xc3xa9xc3xa9n hoop, maar goed. Punt is dat 9-11 en ook Madrid en Londen bepaald niet zijn wat ze op het eerste gezicht lijken. Niet ik zeg dat, maar het bewijs leidt logisch en onvermijdelijk tot die conclusie. Het zou in dit verband te ver gaan om de aanwijzingen en het bewijs in detail te behandelen, maar helaas leert de ervaring dat regeringen zoals die van de VS voortdurend liegen in hun eigen belang, wat dat dan ook mag zijn. Denk maar aan de massavernietigingswapens die Irak zou bezitten, nooit iets van gevonden, maar er is wel een bloedige oorlog voor gevoerd.
  Mombai is me in dit verband iets te ver weg, maar het zou me niets verbazen als regeringen ook daarin de regie hebben gevoerd. Informeer jezelf, google 911 enz. op googlevideo. Laatste punt: Bush las op 911 een verhaaltje voor in een klas vol kinderen. Hem werd ingefluisterd dat zojuist een 2e vliegtuig de WTC had geramd. Wat denk je dat de geheime dienst op zo’n moment zou doen? Bush zou onmiddelijk, ook tegen zijn wil, omringd zijn door geheim agenten en naar een veilige plaats zijn gebracht. Want een direkte aanslag op het staatshoofd kan in dergelijke omstandigheden niet worden uitgesloten. In plaats daarvan bleef Bush rustig nog 20 min. zitten, lezend en luisterend, om daarna rustig te vertrekken.
  Dat is onmogelijk en veelzeggend tegelijk. Dan is daar nog WTC7, ook veelzeggend.

 15. Gerrit December 13, 2008 at 1:17 pm #

  Sorry Ijsbrand, het moet natuurlijk @ moi zijn. Excuses.

 16. moi December 13, 2008 at 11:59 pm #

  @Gerrit
  Dus omdat Bush doorlas zijn de aanslagen gelogen/in elkaar gezet oid?
  “Wat denk je dat de geheime dienst op zo’n moment zou doen?” Geen idee. Tussen wat ik denk en wat ze werkelijk doen kan een heel groot verschil zitten.
  Ik heb al weer een tijd geleden de twee films op YouTube gezien (weet even de naam niet meer) waarin werd gesteld dat de overheid achter de WTC-aanslagen zou zitten. Toen ik dat had gezien was mn eerste reactie “Zo hee” Later kwamen er wat analyses over die (complot)video’s die het in een heel ander daglicht stelde. Voorbeeld: er werd gesteld dat een paspoort oid van een van de kapers in/bij het WTC was gevonden. Later bleek dat onmogelijk te zijn gezien de hitte in de gebouwen. Ik vind het overigens te ver gaan om hier uitgebreid te gaan babbelen of het allemaal waar is.
  Je hebt gelijk vwb de massavernietigingswapens die Irak zou bezitten en de gevolgen. Zou verkeerde info zijn geweest. Ik denk ook dat het is gebruikt om Sadam af te ztten.

 17. Willem December 14, 2008 at 9:51 am #

  @ gaatjeniksaan

  Volgens mij lul je gewoon uit je nek dat je hem kent. Als je een man bent had je het hem toen moeten zeggen of ben je gewoon stiekem verliefd op hem…

 18. gaatjeniksaan December 14, 2008 at 3:14 pm #

  ach ja, het boeit me niet wat mensen tegen me zeggen over die aandachttrekker JASON…. want ik lees niet alles wat bekakte gladjakkers typen. en…. volgens mij ben ik niet de enige die het zo bekijkt…. want die george van dijk heeft ook wel degelijk toegegeven dat hij niet bang is voor die FLIKKERS uit de groep van remmers/ros hahahahahahaha!!!! als amerikanen de verhalen horen van jesse en nog niet weten hoe hij eruit ziet, zouden ze misschien veel van hem verwachten, maar als ze weten om wie het gaat???? hahahahaha, die gasten lachen hard in je GEZICHT!!!! stelletje laffe sukkels dat die remmers zijn, kinderen hun vaders afpakken, stoer hoor!!!!

  ”blijf vooral maar vastzitten jessie, want op straat ben je een NUL en nogmaals 0000”

 19. Perry Vermeulen December 14, 2008 at 11:30 pm #

  Leuk HJ, deze aandacht voor mijn boek. Mijn interesse is van ver voor die stage bij PrdV in 2006, het was voor mij natuurlijk wel erg interessant dat ik daar werkte tijdens de voorbereidingen voor zijn JFK-uitzending. Die uitzending belicht overigens, zoals ergens hierboven volgens mij al aangehaald is, maar een kleine episode in het hele verhaal. Het onderzoek van Wim Dankbaar, inderdaad.

 20. sjakie December 15, 2008 at 11:30 am #

  klopt was een vriendin van jesse maar ik geef je nu de naam van de opdrachtgever van de moord op sam klepper danny kuiters was op het moment van de moord ook aanwezig op het gelderland plein met tandje zijn privechauffeur wil je weten wie tandje is vraag maar een keer aan john van de heuvel wie dat is dat was het weer voor deze keer hahahha groetjes

 21. Anonymous December 15, 2008 at 3:13 pm #

  @ Sjakie

  Wat klopt ? Wat was de vraag ?

 22. George December 15, 2008 at 3:30 pm #

  hallo gaat je niks aan, als ik jou was zou ik niet van die achterlijke taal uitslaan naar de familie remmers toe oke, ik heb nooit gezegt dat ik scheit aan ze heb want het waren mijn vrienden, jij kent deze mensen helemaal niet.. Je moet zo flink zijn om het hun recht in het gezicht te zeggen. ik krijg een beetje het idee dat je met je scheit opmerkingen wil doen voor komen dat ik misschien achter die laffe uitspraken van jou zit, maar ik zet overal netjes en niet laf mijn naam bij. ik raad je dan ook aan om je lafheid en je zogenaamde kennis van jason en de familie van hem voor je te houden. je kon er wel eens door gestraft worden flinke vent.. recht voor zijn raap George van Dijk
  rechtvaardig tot de dood

 23. JWK December 15, 2008 at 3:40 pm #

  Persoonlijk ben ik niet zo’n complot-theorie-gelover maar mbt de JFK case is het boek Berlin Conspiracy van Tom Gabbay een echte aanrader.
  Het is dan wel fictie gestaafd door feiten maar het zet je zeer zeker aan het denken.
  Het is iig een uiterst spannende thriller, dus leesplezier geeft het zeker.

 24. Willem December 15, 2008 at 3:53 pm #

  @ gaatjeniksaan

  Wat een pannekoek ben jij toch. Zo te horen en te lezen weet je helemaal niks!

  Flinke meid ben je om je zo te schuilen!

  Kusje

 25. rinus December 18, 2008 at 10:35 am #

  Gaat je niks aan;
  Eindelijk eens iemand die tegengas geeft op dit stelletje drukskonijnen die de maatschappij miljoenen kosten wat jan de arbeider op moet brengen.bah wat een loozers.geen enkel respect voor.totaal helemaal niks .vind het wel goed dat onze topjournalisten zoals HJ hier veel aandacht aan besteden zodat deze figuren bekent worden en hun bewegingvrijheid drasties wordt ingekort,maar ja sommige hebben daar scheit aan.
  Grt; lover not fighter

 26. pim December 19, 2008 at 2:36 am #

  James Files….
  Oswald heeft geen schot gelost.
  jfkmudersolved.com
  ff lezen…

 27. pim December 19, 2008 at 2:37 am #

  http://www.jfkmurdersolved.com

  spelvoutje, sorry

 28. jimmy December 29, 2008 at 11:45 am #

  op de manier hoe gaatjeniksaan praat is inderdaad niet zo leuk ja, maar heeft wel een beetje gelijk vind ik. want die gasten deugen echt niet, dat zo iemand als jesse en vader gewoon hun gang konden gaan, is naar eigenzeggen heel erg vreemd. en dat die verwarde George komt klagen over dat ie niks zei over die familie zegt al genoeg dat ie een laffe bangemuis is, vandaar dat boek overzich zelf dat hem misschien kan helpen (redden) voor rust van zijn tegenstanders (jesse, greg). dreigementjes en lafheid is niet alleen te herkennen bij sommige haters hier op dit web-log, maar ook bij dat crimineel-wereldje, dat bestaat alleen maar uit: leugenaars, laffaards, verraders en schijnheilige loopjongens die zich het buitenbeentje voelen als iemand ze als ondergeschikt beschouwd en niet in het groepje wil, dus daardoor om aandachtvraagd bij journalisten als John van den Heuvel en AT5. dan heb ik nog eerder respect voor La Serpe en Genarro de klikker dan die laffe opdrachtgevers die graag Showen en Stunten met wapens om gevaarlijk bekend te worden, probeer gewoon je vuisten te begrijpen dan ben je al Mansgenoeg!

 29. jimmy December 29, 2008 at 1:00 pm #

  oohja en niet teveel Scarface en The Godfather kijken…. laffe wapenklootzakken

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: