Woensdag 10 december: Holleeder & Margarita

10 Dec

Chrisjezuur

Stijnfranken

De advocaten in het hoger beroep van Willem Holleeder, Stijn Franken en Chrisje Zuur, doen het ‘low-profile’, zeggen ze: zo weinig mogelijk aandacht van de media. Nu, dat zal niet zo moeilijk zijn, behandelingen in hoger beroep zijn zelden boeiend, in de meeste gevallen wordt er helemaal geen aandacht aan besteed. Het is doorgaans een herhaling van zetten met vooral aandacht voor juridische details.

Ik ben wel enigszins benieuwd of het erg druk is, op zo’n eerste dag willen veel persmuskieten nog wel eens rondzoemen (ik ook), maar deze beker laat ik even voorbijgaan. Bij een ander Hof zijn er vanmorgen twee vxc3xa9xc3xa9l interessanter zaken (achter gesloten deuren). Ik neem aan dat de vrienden van www.crimesite.nl wel in de Bunker aanwezig zijn en als gebruikelijk uitvoerig verslag doen. Het zou mij overigens niet verbazen als Holleeder wordt vrijgesproken voor de afpersingen. Niet omdat hij zo onschuldig zou zijn als een kudde pasgeboren lammetjes, wel omdat het bewijs niet erg overtuigend is.

Een van de interessantste ‘afpersingen’ is die van zakenman Rolf Friedlxc3xa4nder, die dat zelf overigens ontkent. Daar is iets geks mee aan de hand. Zijn zoon Pelle heeft een relatietje gehad met een vriendin van Jesse Remmers, die daarover meer dan hevig gebelgd was. Ook buiten de stukken om weet iedereen in het milieu wel ongeveer hoe dat zat en dat Friedlxc3xa4nder stevig is bedreigd en flink heeft moeten dokken. Het gekke is dat iedereen ook weet dat Holleeder daar eigenlijk niks mee te maken had, dit stond los van die ‘strategische afpersing van rijke vastgoedmannen’ waar hij wxc3xa9l mee te maken zou hebben gehad, ook met betrekking tot Friedlxc3xa4nder. Misschien komt er in hoger beroep iets meer duidelijkheid over deze twee circuits.

                                                              *

Degenen die zich hedenochtend voor dag en dauw naar de kiosk heben gespoed om kleumend te wachten tot de deur open zou gaan en fluks een Aktueel uit de schappen te grissen, kan ik geen ongelijk geven, maar xc3xa9xc3xa9n ding: het vorige week aangekondigde stuk over ‘de informant van Isla Margarita’ staat er niet in. Ik heb me een week vergist. Heeft te maken met de vakantie van Henk Strootman. Komt volgende week, het loopt niet weg.

   

10 Responses to “Woensdag 10 december: Holleeder & Margarita”

 1. I&I December 10, 2008 at 10:22 am #

  @ Chris de forumkaper: HJK is een misdaadjournalist en geen rechtbankjournalist. Ik kom hier ook op een site van een misdaadjournalist en iriteer me mateloos aan jouw ‘brilsmurftoontje’ door de hele tijd iedereen hier te verbeteren, ongelijk te geven en dan je eigen mening eroverheen te gooien. Wellicht maak je af en toe best een punt en is je inbreng interessant maar ik (en ik vermoed vele anderen) lees er vaak overheen door dat toontje.

  Beste I (en Chris),

  Ik kom sinds 1974 ook regelmatig bij een rechtbank, waarvan geruime tijd wekelijks… Is 500 keer genoeg?

  Hendrik Jan

 2. I&I December 10, 2008 at 10:22 am #

  @ Chris de forumkaper: HJK is een misdaadjournalist en geen rechtbankjournalist. Ik kom hier ook op een site van een misdaadjournalist en iriteer me mateloos aan jouw ‘brilsmurftoontje’ door de hele tijd iedereen hier te verbeteren, ongelijk te geven en dan je eigen mening eroverheen te gooien. Wellicht maak je af en toe best een punt en is je inbreng interessant maar ik (en ik vermoed vele anderen) lees er vaak overheen door dat toontje.

  Beste I (en Chris),

  Ik kom sinds 1974 ook regelmatig bij een rechtbank, waarvan geruime tijd wekelijks… Is 500 keer genoeg?

  Hendrik Jan

 3. I&I December 10, 2008 at 10:22 am #

  @ Chris de forumkaper: HJK is een misdaadjournalist en geen rechtbankjournalist. Ik kom hier ook op een site van een misdaadjournalist en iriteer me mateloos aan jouw ‘brilsmurftoontje’ door de hele tijd iedereen hier te verbeteren, ongelijk te geven en dan je eigen mening eroverheen te gooien. Wellicht maak je af en toe best een punt en is je inbreng interessant maar ik (en ik vermoed vele anderen) lees er vaak overheen door dat toontje.

  Beste I (en Chris),

  Ik kom sinds 1974 ook regelmatig bij een rechtbank, waarvan geruime tijd wekelijks… Is 500 keer genoeg?

  Hendrik Jan

 4. I&I December 10, 2008 at 10:22 am #

  @ Chris de forumkaper: HJK is een misdaadjournalist en geen rechtbankjournalist. Ik kom hier ook op een site van een misdaadjournalist en iriteer me mateloos aan jouw ‘brilsmurftoontje’ door de hele tijd iedereen hier te verbeteren, ongelijk te geven en dan je eigen mening eroverheen te gooien. Wellicht maak je af en toe best een punt en is je inbreng interessant maar ik (en ik vermoed vele anderen) lees er vaak overheen door dat toontje.

  Beste I (en Chris),

  Ik kom sinds 1974 ook regelmatig bij een rechtbank, waarvan geruime tijd wekelijks… Is 500 keer genoeg?

  Hendrik Jan

 5. I&I December 10, 2008 at 10:22 am #

  @ Chris de forumkaper: HJK is een misdaadjournalist en geen rechtbankjournalist. Ik kom hier ook op een site van een misdaadjournalist en iriteer me mateloos aan jouw ‘brilsmurftoontje’ door de hele tijd iedereen hier te verbeteren, ongelijk te geven en dan je eigen mening eroverheen te gooien. Wellicht maak je af en toe best een punt en is je inbreng interessant maar ik (en ik vermoed vele anderen) lees er vaak overheen door dat toontje.

  Beste I (en Chris),

  Ik kom sinds 1974 ook regelmatig bij een rechtbank, waarvan geruime tijd wekelijks… Is 500 keer genoeg?

  Hendrik Jan

 6. I&I December 10, 2008 at 1:13 pm #

  Een volwassen discussie voer je op een normale toon. Dan pas zal iedereen zich met de inhoud gaan bezighouden (hoe goed of slecht die ook is). Verder excuus voor mijn gezeur, moest ff.

 7. I&I December 10, 2008 at 1:13 pm #

  Een volwassen discussie voer je op een normale toon. Dan pas zal iedereen zich met de inhoud gaan bezighouden (hoe goed of slecht die ook is). Verder excuus voor mijn gezeur, moest ff.

 8. I&I December 10, 2008 at 1:13 pm #

  Een volwassen discussie voer je op een normale toon. Dan pas zal iedereen zich met de inhoud gaan bezighouden (hoe goed of slecht die ook is). Verder excuus voor mijn gezeur, moest ff.

 9. I&I December 10, 2008 at 1:13 pm #

  Een volwassen discussie voer je op een normale toon. Dan pas zal iedereen zich met de inhoud gaan bezighouden (hoe goed of slecht die ook is). Verder excuus voor mijn gezeur, moest ff.

 10. I&I December 10, 2008 at 1:13 pm #

  Een volwassen discussie voer je op een normale toon. Dan pas zal iedereen zich met de inhoud gaan bezighouden (hoe goed of slecht die ook is). Verder excuus voor mijn gezeur, moest ff.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: