Dinsdag 9 december: Ugly Aalsmeer, Betty, John & Bram, Nina

9 Dec

Over de moord op de 31-jarige Albanees bij de bloemenveiling in Aalsmeer (maandagmorgen) kan ik nog niet veel vinden, wel kreeg ik een melding dat er daar op vrijdagmiddag ook al het een en ander aan de hand was, met afzettingen en witte tenten. Verband?

Aanvulling:

Vrijdag betrof het een reanimatie van een 60-jarige Aalsmeerder. Er was geen tent opgezet was, maar een groot doek om belangstellende voorbijgangers geen zicht te geven op de situatie. Geen verband dus met de schietpartij.

                                         *

UglybettyBij Net 5 begint vanavond (21.30 uur) de serie ‘Ugly Betty’, die wij kenden als ‘Lotte’ (van Talpa). De serie is over de hele wereld een suucces. Toen ‘Godmother’ Thea Moear in Panama in de gevangenis zat, kreeg ze er ook het een en ander van mee. Niet omdat ze er zelf naar keek, maar omdat de andere gedetineerde dames er zo dol op waren.

In het boek ‘De Godmother in Panama’ komt deze passage niet voor (te laat voor de deadline), wel in het eerste nummer van Koud Bloed. Daarvoor interviewde ik de Britse Tanya, op Ibiza, die lang tegelijk met Thea in Panama zat. Ze was samen met Laurence, een Frans meisje, opgepakt.

‘Tanya had veel van de wereld gezien, maar het gevangenisleven in Panama is een compleet nieuwe ervaring. Als ze de eerste schrik van de binnenkomst in de Preventiva heeft verwerkt, begint het te wennen. xe2x80x9cNieuwe buitenlanders die binnenkomen zijn altijd een sensatie, maar in ons geval helemaal, door Laurence met haar tatoeages. In Panama zijn ze er dol op, maar meestal hebben ze daar zelf wat in elkaar geprutst. Ze konden niet van haar afblijven. Ze riepen ook meteen: Betty le Fea! Dat is een Colombiaanse telenovelle waar nu ook een Amerikaanse versie van is, xe2x80x98Ugly Bettyxe2x80x99. Laurence leek sprekend op de hoofdrolspeelster. Ze zijn haar zolang ze daar zat Betty blijven noemen.xe2x80x9d

Volgens Thea was Tanya veel te zacht voor het bajesleven. "Tanya is een heerlijke meid en goudeerlijk. Zij was veel te goed voor dat gajes. Ze was ook altijd nonachalant met haar spullen, ze kon helemaal perplex naar me toe komen en zeggen: ‘Mijn brood of chocola is uit de ijskast gestolen!’ Wie doet er nou chocolade in de ijskast, in een gevangenis waar tachtig procent geen vreten heeft?’

                                        *

Nieuw initiatief bij de Telegraaf: televisie op internet. John van den Heuvel interviewt mensen uit de misdaadwereld, te beginnen met Bram Moszkowicz, die vooruitblikt op het hoger beroep tegen Willem Holleeder. Dat begint morgen in de Bunker. Zie hier online crime-tv

                                    *

Ninamajaweb

Verder is het vandaag dinsdag=bepsterdag. Op www.bepster.com staat nu mijn nieuwe wekelijkse column. Gaat dit keer over ‘arme Nina’ en de moord op Maja.

5 Responses to “Dinsdag 9 december: Ugly Aalsmeer, Betty, John & Bram, Nina”

 1. I&I December 9, 2008 at 7:23 pm #

  Het was toch geen Algerijn maar een Albanees? Ach in ieder geval klopten de 1e 2 letters.

  Beste I,

  slordig, is hersteld. Bedankt.

  Hendrik Jan

 2. I&I December 9, 2008 at 7:23 pm #

  Het was toch geen Algerijn maar een Albanees? Ach in ieder geval klopten de 1e 2 letters.

  Beste I,

  slordig, is hersteld. Bedankt.

  Hendrik Jan

 3. I&I December 9, 2008 at 7:23 pm #

  Het was toch geen Algerijn maar een Albanees? Ach in ieder geval klopten de 1e 2 letters.

  Beste I,

  slordig, is hersteld. Bedankt.

  Hendrik Jan

 4. I&I December 9, 2008 at 7:23 pm #

  Het was toch geen Algerijn maar een Albanees? Ach in ieder geval klopten de 1e 2 letters.

  Beste I,

  slordig, is hersteld. Bedankt.

  Hendrik Jan

 5. I&I December 9, 2008 at 7:23 pm #

  Het was toch geen Algerijn maar een Albanees? Ach in ieder geval klopten de 1e 2 letters.

  Beste I,

  slordig, is hersteld. Bedankt.

  Hendrik Jan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: