Zaterdag 6 december: verdachte Posbankmoord vrij

6 Dec

Wiegm1a180De 47-jarige Arnhemxc2xadmer die sinds oktober vastzat op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Alex Wiegmink in 2003 op de Posbank bij Rheden, is gisteren vrijgelaten uit voorlopige hechtenis. Er is volgens de rechter gedurende het onderzoek geen rexc2xadden de man langer vast te houden. Volgens zijn advocaat is de verxc2xaddachte vrijgelaten omdat zijn DNA niet overeenkomt met sporen die op de plaats van het delict zijn gexc2xadvonden. Alex Wiegmink werd in januari 2003 in natuurgebied de Posbank vermoord toen hij daar aan het hardlopen was.

Het bericht dateert van gistermorgen, maar ik zag het in de landelijke kranten niet terug, vandaar. Voor mij is het nieuw dat er DNA-sporen van de vermoedelijke dader(s) zijn. Als dat inderdaad duidelijk en overtuigend is, heeft deze verdachte nog aardig lang vastgezeten. Dan is er een redelijke kans dat hij het slachtoffer is geworden van een wraakactie: een al dan niet anonieme tip kan dan voor heel wat narigheid zorgen. Eerder berichtje over de arrestatie staat hier 

                                                                     

                                   *

Ronaldpieper1web

Wat het moet worden met het proces tegen Ronald P., opgepakt voor de Puttense moordzaak? Hij werkt niet mee aan het onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Volgens zijn advocaat Ruud van Boom is P. ‘niet onwelwillend’ om de psychiaters te woord te staan. maar op advies van zijn raadsman praat hij niet omdat het OM niet alle onderzoeksdossiers uit het eerste onderzoek afstaat. Dat is het probleem voor justitie met mensen die het klappen van de zweep kennen: die weten iets te goed wanneer ze hun mond moeten houden en niet moeten meewerken. Voor de veroordeling zal het – naar mijn inschatting – niet veel uitmaken, wel voor de straf. Tbs wordt lastig.

 

11 Responses to “Zaterdag 6 december: verdachte Posbankmoord vrij”

 1. moeder December 6, 2008 at 11:45 am #

  hj ;hij is niet echt vrij hij zit nog vast voor iets anders dat werd gisteren op het journaal gezegd !!

 2. wvm December 6, 2008 at 2:11 pm #

  hij was na zijn vrijlating, gelijk weer op gepakt voor witwassen.
  Maar is nu vrij.

 3. Gerrit December 6, 2008 at 2:34 pm #

  Wat die R.P betreft komt het gewoon op bewijs aan. Als waar is dat het OM weer eens stukken aan de verdediging onthoudt, dan is dat niet slim. Rechters vinden bepaalde zaken zeer vervelend, onthouden van stukken aan de verdediging is er xc3xa9xc3xa9n van, maar niet de enige.
  De mannen die vastzaten voor de schietpartij in Rotterdam, waar een jongen bij omkwam, zijn door het hof naar huis gestuurd en terecht: het bewijs was gewoon te dun.
  Het is duidelijk dat de rechters zelf doodziek worden van al die zgn. rechtsdwalingen en dat ze het lef weer hebben om mensen gewoon vrij te spreken en zo hoort het ook. Geen overtuigend en wettig bewijs betekent gewoon vrijspraak en niets anders, hoe hard het klootjesvolk ook schreeuwt. Sinds gisteren is er weer een zaak van iemand die al een jaar of zeven vastzit voor een ‘moord’ die geen moord was. In deze zaak hebben werkelijk alle rechters, van laag tot hoog, zitten slapen en aldus de rechtstaat en zichzelf een hele slechte dienst bewezen. Zonder een funktionerende rechtstaat geen onafhankelijke en geloofwaardige rechterlijke macht. Nu is het een schrijver die de knuppel in het hoenderhok heeft gegooid, gelukkig maar.
  Als er dus geen wettig en overtuigend bewijs is tegen Ronald P.,dan behoort ie gewoon te worden vrijgesproken. Is dat bewijs er wel, gooi dan de sleutel maar weg, want kerels die dit soort misdrijven plegen, behoren voor een hele lange tijd achter slot en grendel te zitten. En als ie niet meewerkt met het PB onderzoek, nou ja, dan geen TBS voor hem, maar een levenslange gevangenisstraf, als het bewijs is geleverd.
  Enne…Louis Hageman heeft ook recht op een objectief en onafhankelijk herzieningsonderzoek!! Dit is de zaak die P.R.de V. de das zal omdoen. Mark my words.

  Beste Gerrit,

  in principe ben ik het met je eens, maar volgens mij roep je maar wat en weet je helemaal niks inhoudelijks over de zaken die je hierboven aanstipt. Als je bv met die zaak van ‘gisteren’ doelt op de moord op Pim Overzier, zit je er volgens mij helemaal naast. Als je goed naar Netwerk hebt gekeken kon je zien dat de zogenaamde deskundigen nu al een stuk voorzichtiger zijn. Als je iemand ontvoert, er wordt bloed in je auto gevonden van die persoon, die persoon wordt begraven, de schop wordt bij jouw huis aangetroffen, dan kan het best dat het NFI geen doodsoorzaak vast kan stellen. Een advocaat vindt dan dat zo’n persoon ten onrechte is veroordeeld. Ik niet.

  Hendrik Jan

 4. Ada December 6, 2008 at 11:21 pm #

  Hahah, altijd weer die Henk Huppeldepup en die arme, zielige Louis Hagemann. De laatste heeft geen banden meer met de Hells Angels, terwijl dat voor het leven is! Tenzij…. tenzij… je aan kinderen komt, dan word je uitgekotst en terecht. Goh. Een dode neuken redde hij nog, maar kids in leven houden niet. Lutser.

 5. n December 7, 2008 at 12:45 pm #

  Heb je ook nog gezien dat er een nieuwe verdachte is aangehouden in de zaak-Bekkevoort? Volgens mij heb jij daar toch ook wel eens over geschreven? Staat ook iets over op de blog bij het ED: http://www.ed.nl/misdaadblog

 6. I&I December 7, 2008 at 5:05 pm #

  Zeg speelde die wiegmink niet in een bandje genaamd Queen ofzo?

 7. I&I December 7, 2008 at 5:05 pm #

  Zeg speelde die wiegmink niet in een bandje genaamd Queen ofzo?

 8. I&I December 7, 2008 at 5:05 pm #

  Zeg speelde die wiegmink niet in een bandje genaamd Queen ofzo?

 9. I&I December 7, 2008 at 5:05 pm #

  Zeg speelde die wiegmink niet in een bandje genaamd Queen ofzo?

 10. I&I December 7, 2008 at 5:05 pm #

  Zeg speelde die wiegmink niet in een bandje genaamd Queen ofzo?

 11. I&I December 7, 2008 at 5:05 pm #

  Zeg speelde die wiegmink niet in een bandje genaamd Queen ofzo?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: