Kofferbaklijk is Brian Stein

4 Dec

Brianstein1web

Update 12.00 uur:

Henk Strootman had gelijk, hij vermoedde gisteren al dat het kofferbaklijk in Nieuw-Vennep dat van Brian Stein (foto links) was, in het Parool wordt dat nu bevestigd. Op een internetsite kwam ik van de week de volgende reactie nog tegen, over Stein:

‘Hij woonde de laatste tijd met een mocro samen en die zijn slecht voor onze broeders, wij kunnen erover meepraten.xe2x80x99

Maar of de Marokkaanse vriendin daar nou zoveel te maken heeft… Brian Stein was een goede vriend ( xe2x80x98mattiexe2x80x99) van Renxc3xa9 Karamatali, de vechtsporter uit Almere die op zondagavond 19 oktober spoorloos verdween. Zijn lichaam werd twee weken geleden in een rioolbuis in Almere ontdekt, hij was daar ‘s avonds laat ingestopt door een drietal gravende mannen. Karamatali had een beveiligingsbedrijf, maar dat was niet legaal, vanwege zijn strafblad had hij geen vergunning. Wxc3xa9l een hele reeks schuldeisers, ook vanuit zijn vorige woonplaats Lelystad.

Kenneth_stein

Karamatali5Brian Stein verdween op dinsdagavond 14 oktober, dus vijf dagen vxc3xb3xc3xb3r Renxc3xa9 (foto rechts, met vriendin) . Een vriend zag hem om half twaalf xe2x80x99s avonds voor het laatst. Hij reed in een huurauto, een grijze Peugeot 206 met Nederlands kenteken 85-XF-JS. Brian was ook een vechtsporter. Opvallend kenmerk: een tatoeage van een adelaar op zijn borst en op beide armen een tatoeage van een pauw met bloemen. Een broer van Brian, Kenneth Stein, is recent overleden (zie advertentie links), na een kortstondige ziekte. Een broer van Renxc3xa9 Karamatali zou twee jaar geleden om het leven, zijn gekomen, daar heb ik niet veel over kunnen vinden.

Meer hierover op mamjo en nospang en in de Telegraaf

No Responses to “Kofferbaklijk is Brian Stein”

 1. jan December 4, 2008 at 1:07 pm #

  Die vechtsporten heb je tegenwoordig ook weinig aan.hier moet toch wel een heel verhaal achter zitten dat ze een heel vriendenclubje een voor een opruimen.ben benieuwd HJ wat hier achter zit.het zal wel weer over dat klote geld gaan.

 2. Lex December 4, 2008 at 2:49 pm #

  Iemand geeft aan dat Kenneth Stein om het leven is gekomen door gexc3xafnfecteerde wonden.

  “BRAIN STEIN…..ja we zijn op zoek naar brain.idd. kijk maar op google en toets in brain stein.
  zijn brada is overleden na een ongeluk de wonden raakten geinfecteerd.”

  http://www.mamjo.com/forum/index.php/topic,147479.msg1998074.html#msg1998074

 3. octopus December 4, 2008 at 11:29 pm #

  Een zware zaak!
  Pure misdaad.
  Professioneel crimineel werk.
  De maatschappij vraagt om oplossingen

 4. Lesr December 5, 2008 at 2:27 am #

  Opsporingverzocht heeft nu 2 interessante reportages voorgeschoteld gekregen.
  Ik kijk nu al uit naar de reportages, omdat de levenswandel van criminelen vaak interessanter is dan hun doodvonnis.
  Wat moet je niet allemaal gedaan hebben, om aan het einde van je leven in een autokofferbak of riool gedumpt te worden.

 5. n December 5, 2008 at 9:22 am #

  De daders zullen Misschien nooit gevonden worden… want die penoze-pietjes zijn niet achterlijk, ze zitten waarschijnlijk met een groot glasborrel in Marbella of in Suriname. Schuilen wegens vingerafdruk-voetsporen enzovoorts laat dat soort gasten niet in dit land rondlopen (kat- en muisspel!).

 6. n December 5, 2008 at 11:23 am #

  Die august adjoeba (of hoe je t schrijft) is van kant gemaakt… nu deze gast… ze waren beide aanwezig op in de nacht dat Rico lopes werd doodgeschoten… Toeval???

  Beste N,

  vertel eens…

  Hendrik Jan

 7. Wouter December 5, 2008 at 11:57 am #

  Vanuit de rouwadvertentie begrijp ik dat de familie de naam Brian zelf spelt als Brayan.

 8. n December 5, 2008 at 1:53 pm #

  valt weinig over te zeggen… ‘t ruimt zichzelf op denk ik…toeval bestaat niet.. een ieder krijgt wat hem toekomt…

  2 down one to go…

  Beste N,

  welke one is er to go en wie is Rico Lopes? Kan ik niks over vinden.

  Hendrik Jan

 9. n December 5, 2008 at 2:14 pm #

  Ricardo Flores Lopez… vermoord in 2005 bij de Ministry (garage)….

  zie ook: https://www.jongbloedonline.nl/zoeken/public/uitspraak.php?uitspraakID=70268&ljn=AU7245

  Beste N,

  interessant, maar vul die namen dan eens in, dit is onleesbaar.

  Hendrik Jan

 10. n December 5, 2008 at 2:17 pm #

  Rico Lopez(s) was een Amsterdammer van Antilliaanse afkomst. Hij werd neergeschoten door een ene Boneka die nu voor die moord vastzit en ook vermoedelijk voor de moord op Martin Hoogland.

 11. desjageraar December 5, 2008 at 2:31 pm #

  brain was een rustige jongen die in 2000 tm 2005 een gevangenis straf uit zat van 8 jaar voor een drugstransport van meen 52 kilo,dat werd gepakt in middelburg.
  Daarna had hij een groenteimport winkel te amsterdam en deed het rustig aan.
  Stond zeker niet bekend als een ripper of iets dergelijks.

 12. n December 5, 2008 at 3:40 pm #

  rustig?? een wrede vent die ook andere voor z’n karretje spande om shit op te knappen… !!!

 13. Anonymous December 5, 2008 at 4:22 pm #

  Namen invullen?? t stuk is van de rechtbank… o.a. adjoeba, boneka en brain waren die nacht erbij….

  Beste N.,

  Okxc3xa9, dit is een gedeelte. Kun hier de namen invullen? Slachtoffer, verdachte, vriend verdachte, bestuurster, bestuurder?

  Hendrik Jan

  In de vroege ochtend van 16 januari 2005, nadat de iets verderop gelegen discotheek The Ministry is gesloten, staat verdachte samen met zijn goede vriend [vriend verdachte] bij de ingang van de parkeergarage. Verdachte praat met de bestuurster van een Renault Mxc3xa9gane die in de uitgang van de garage staat. Achter de Renault sluit een Peugeot aan, waarin [vriend slachtoffer en bestuurder peugeot] als bestuurder zit met [slachtoffer] naast zich op de passagiersstoel. Even later sluit achter de Peugeot een Audi aan, die bestuurd wordt door [portier van de parkeergarage]. Deze Audi is van [vredestichter en passant 1], die zich ook in de buurt van de ingang van de garage ophoudt, samen met zijn neef [passant 2]. [portier van de parkeergarage]t vindt dat de Renault te lang de uitgang blokkeert en toetert. [vriend verdachte], die veronderstelt dat het getoeter vanuit de Peugeot komt, maakt hierop een gebaar en/of een opmerking richting [vriend slachtoffer en bestuurder peugeot]. [vriend slachtoffer en bestuurder peugeot] stapt de auto uit en loopt op [vriend verdachte] af. Als [vriend slachtoffer en bestuurder peugeot] bij [vriend verdachte] komt, krijgt hij van [vriend verdachte] een stomp in zijn gezicht. Beiden raken met elkaar in gevecht. Nagenoeg tegelijk met [vriend slachtoffer en bestuurder peugeot] is [slachtoffer] uit de Peugeot gestapt. Aanvankelijk loopt [slachtoffer] naar de voorkant van de Peugeot, alwaar hij stuit op verdachte die inmiddels de garage is ingelopen. [slachtoffer] heeft al bij het uitstappen een groot automatisch pistool in handen, dat hij uit een tas haalt die hij kruislings voor zijn buik draagt. Verdachte ziet dit wapen en maakt een verontschuldigend of sussend gebaar naar [slachtoffer]. Deze draait zich daarop om en loopt van verdachte weg langs de passagierskant van de Peugeot en achter die auto langs. [slachtoffer] loopt met het vuurwapen op [vriend verdachte] af, die op dat moment nog met [vriend slachtoffer en bestuurder peugeot] aan het vechten is aan de bestuurderskant van de Peugeot, terwijl [vredestichter en passant 1] probeert de vechtenden te scheiden. De Renault is inmiddels weggereden.

 14. n December 5, 2008 at 5:50 pm #

  is toch simpel? of niet dan! slachttoffer Rico, vermoedelijke-schutter Boneka, vriend van de schutter waarschijnlijk Adjoeba, bestuurder enzovoorts was volgens mij die neef van Rico, best een onduidelijke kwestie hoor, niet echt veel van te begrijpen.

 15. n December 5, 2008 at 7:32 pm #

  rico had een kind met de dochter van die brain en werkte voor deze engerd, later schijnt dat rico uit de weg geruimd moest worden

  op straat weten we allemaal hoe t zit

  nogmaals ze ruimen zichzelf op, zo je doet zo je ontmoet.

 16. n December 5, 2008 at 8:01 pm #

  Ik weet het niet zeker hoor, maar de politie mag die Boneka wat langer vast houden, want ‘t ziet ernaar uit dat die killers al die mensen aanpakken die te maken hebben met de moord op Rico, Renxc3xa9 Karamatali en alle andere geliquideerde gasten om hen heen. Het lijkt of de onderwereld-oorlog gewoon nog gaande is. Dat gedoe over Jocic en Holleeder bevindt zich nu in de straatcriminaliteit, hoewel de Antillianen en Surinamers geen kleine jongens zijn, is het toch te snappen denk ik.

  !”The war will never stop”!

 17. x December 5, 2008 at 8:48 pm #

  6 december 1993, 33 jarige surinamer vermist.Licham in het Tjeukemeer gedumpt.
  Zaak, onopgelost.

 18. moi December 6, 2008 at 1:47 am #

  @n
  Ik snap het niet helemaal (of kan tenminste het “draadje” niet vinden)
  Brain zou dus betrokken zijn bij de dood van zijn schoonzoon (“rico had een kind met de dochter van die brain”)?
  Komt die Rene Karmatali ook voor in dat schietgebeuren van 2005? Zo niet zie ik de link niet in deze behalve dat ze vrienden waren.

 19. Anonymous December 6, 2008 at 1:52 pm #

  De nabestaanden, ik bedoel de familie/vrienden van Rico vinden het teleurstellend dat Brian bij de moord op z’n eigen schoonzoon niet ingreep ”vreemd geval”(zo bekijk ik het tenminste)… ik denk dat het gewoon simpel is ”hij stond erbij en keer ernaar” wat natuurlijk heel erg verdacht lijkt. Die Indonees/Molukse schutter Boneka had toen geschoten met de wapen van Rico die af werd gepakt tijdens een ingewikkelde worsteling in de omgeving van discotheek The Ministry waarbij ook August Adjoeba aanwezig was en nog een paar lui. Maar ik denk zelfs dat die datum (mei 2005) niet klopt hoor, want ik dacht ‘t in 2003 was gebeurd en toen een jaar later Martin Hoogland van zijn fiets werd afgeknald vermoedelijk door Boneka… die op dit moment veilig verborgen zit.

 20. n December 8, 2008 at 10:59 am #

  Rico is in 2005 doodgeschoten… 16 januari om precies te zijn…Die brain gebruikte mensen om zijn “zaakjes”‘ op te knappen… zo ook die gast die nu dood is..

  t verbaast me iig nix dat die gasten uit de weg worden geruimd….!!!

 21. Jay December 27, 2008 at 2:31 pm #

  Vandaag in het Parool meer over deze kwestie.

 22. ano January 16, 2009 at 5:55 pm #

  ze worden vermoord door hun eigen mensen ze hebben ruzie met hun eigen surinamse baazen

 23. F February 22, 2009 at 5:25 pm #

  Ik vind het een zeer kwalijke en respectloze zaak dat er door de beheerder van deze site niet geschroomd wordt om een overlijdensbericht met foto te plaatsen die de nabestaanden hebben geplaatst. Hoe ver ga je om reacties uit te lokken? Dit alles gebaseerd op roddels van een of ander forum. Waar gaat dit heen? Enig idee hoe pijnlijk dit kan zijn voor familieleden? Ik wil u daarom ook vriendelijk vragen het overlijdensbericht te verwijderen.

  Beste F,

  Het gaat hier niet om een rouwkaart die in een gesloten kring heeft gecirculeerd, maar om een advertentie in een krant. Ik zie het bezwaar niet.

  Hendrik Jan

 24. F February 22, 2009 at 11:57 pm #

  Ik denk niet dat er veel fantasie nodig is om te beseffen dat dit een kwestie is van goed fatsoen. In Suriname heeft een rouwadvertentie de functie van rouwkaart. Het is de gewoonte om geen rouwkaart te versturen maar een rouwadvertentie (lees rouwkaart) in een dagblad te plaatsen om zo de familie en vrienden op de hoogte te brengen. In Suriname weet iedereen wat de functie van zoxe2x80x99n overlijdensbericht is.

  Hoe zou u het vinden om op een misdaadsite een rouwkaart van uw geliefd familielid te zien en waarvan de naam en passant genoemd wordt op een roddelsite. Wat doet deze rouwadvertentie (lees functie rouwkaart) met foto hier op deze misdaadsite? Het heeft niets, maar dan ook niets met deze kwestie te doen. Wat wilt u hiermee duidelijk maken? Hij is inderdaad een broer, maar is dit soms nieuws? Er overlijden dagelijks mensen. Gaat u daarvan ook een foto op uw site plaatsen? De familie ervaart dit alles als zeer kwetsend. Ik hoop dat je dit begrijpt en je hart laat spreken.

 25. ed February 23, 2009 at 9:24 am #

  Tja en toen was schutter Boneka Belserang aan de beurt, ze kregen hem te pakken bij Leiderdorp

 26. JanPiet February 23, 2009 at 11:37 am #

  @ F

  Klopt niet helemaal wat je zegt.
  A/
  Ik werk in de (uitvaart-)verzekeringen en kom bij veel Surinaamse gezinnen thuis, voornamelijk in Amsterdam Z-O. 9 van de 10 Surinamers willen helemaal geen advertentie van 600 – 1500 euro in welke krant dan ook. Ze zeggen bijna allemaal : Bij ons gaat dat via de Surinaamse Radiozender…..
  B/
  Het gaat om de broer van een crimineel die is doodgeschoten door een pas geliquideerde crimineel. Daarnaast zijn er nog meer vermoord rondom datzelfde clubje. M.a.w, ze vallen met bosjes tegelijk in die hoek. Zo gek is het nou ook weer niet dat een journalist een overlijdensadvertentie opvalt en ons daar op wijst, overigens zonder de betreffende aan te wijzen als zijnde ook crimineel. Niets van dat. Dus trek het u niet aan. Dat u het kwetsend vind, ligt toch echt aan uzelf.

 27. F February 23, 2009 at 1:58 pm #

  U zegt het zelf. U werkt in de uitvaartverzekering en komt bij veel Surinamers thuis in Zuid Oost. Als ik het goed begrijpt werkt u dus in Nederland. U hebt het over Nederlanders van Surinaamse afkomst die in Nederland wonen. Deze kwestie heeft zich afgespeeld in Suriname. In Suriname zal men er niet gauw toe overgaan om rouwkaarten te versturen. Er wordt een overlijdensbericht geplaatst met een foto in de krant Daarnaast wordt er ook nog een overlijdensbericht omgeroepen op de radio. Lees mijn vorig bericht nog eens goed na, misschien snapt u het dan beter. Het familiebericht is afkomstig uit een Surinaamse krant xe2x80x9dDe ware tijd.xe2x80x9d Ik vind het een zeer kwalijke zaak, temeer dat er wordt aangegeven dat het zeer kwetsend is voor de familie. Het familiebericht is van de krant geplukt en vervolgens hier geplant op deze misdaadsite. Respectloos!!!

  Dat het de broer is van een crimineel, praat u het goed dat het familiebericht hier geplaatst wordt??? Want zo schrijft u het toch??? Nou zullen we dan massaal fotoxe2x80x99s, rouwadvertentie, rouwkaarten van familie van criminelen die overlijden na een kortstondig ziekbed op deze misdaadsite plaatsen??? O ja , zonder de desbetreffende aan te wijzen als crimineel. Want dat is het gerechtvaardigd. Applaus voor U.

 28. Hans February 23, 2009 at 2:21 pm #

  Ik kan best begrijpen dat het plaatsen van zo’n familiebericht door nabestaanden als iets kwetsend ervaren wordt. Wat is hiervan nu eigenlijk de nieuwswaarde? Het lijkt meer op sensatiezucht. Kijk eens.. ook zijn broer is overleden. Hij wordt idd niet zelf als crimineel bestempeld maar het melden van een overlijden in berichtgeving over misdaad komt op mij erg onprofessioneel en suggestief over. Deze online (misdaad)journalistiek heeft niet altijd evenveel scrupules (laat ik me mild uitdrukken). Ik vind dit hoe dan ook een serieuze zaak. Het schrijven er over is een prima zaak maar onnodig kwetsende irrelevante zaken opnemen in de berichtgeving niet. Enige terughoudendheid lijkt me hier op zijn plaats.

  @ JanPiet:
  U heeft het zichzelf er wel erg gemakkelijk van afgemaakt door te roepen dat “Dus trek het u niet aan. Dat u het kwetsend vind, ligt toch echt aan uzelf”. Sta ook eens stil bij de gevoelens van nabestaanden van zo iemand.

  Het lijkt er op dat u van alles op de hoogte bent.
  Het lijkt er op dat u weet wie de criminelen zijn.
  Het lijkt er op dat u het clubje kent.
  Het lijkt er op…

  Of leest u alleen de kranten en crimesites en heeft u het van horen en zeggen? Als u dan toch zoveel weet. Waarom gaat u er niet mee naar justitie? Wellicht kunt u een verhelderend licht schijnen op deze complexe zaken.

 29. De Joker February 23, 2009 at 2:32 pm #

  De beste stuurlui staan aan wal!

 30. JanPiet February 23, 2009 at 2:34 pm #

  @ Hans

  Je leest (verzint) te veel tussen de regels door. Slik jij medicijnen daarvoor ?

  Wie zegt dat ik van veel op de hoogte ben ?
  Wie zegt dat ik weet wie de criminelen zijn ?
  Wie zegt dat ik het clubje ken?
  Je spoort niet.

  En kom jij kritiek leveren en dingen insinueren terwijl alles wat er te weten valt over deze criminelen op deze en andere sites heeft gestaan? Slim van je. Mischien moet je eens wat googlen.

 31. Hans February 26, 2009 at 2:19 pm #

  @JanPiet:

  Eerst schrijft u dat wat F. zegt niet helemaal klopt. Vervolgens beweert u het allemaal beter te weten door te schermen met bedragen. Iets wat hier helemaal niet aan de orde is. Belangrijker nog is dat u niet kunt inzien dat, wat F. zegt, kwetsend kan zijn voor nabestaanden. Heeft u dan geen gevoel of lijkt het alleen maar zo? Misschien dat men het moet hebben meegemaakt om het te begrijpen.

  Je leest (verzint) te veel tussen de regels door. Slik jij medicijnen daarvoor ?

  Wie zegt dat ik van veel op de hoogte ben ?
  Wie zegt dat ik weet wie de criminelen zijn ?
  Wie zegt dat ik het clubje ken?
  Je spoort niet.

  En kom jij kritiek leveren en dingen insinueren terwijl alles wat er te weten valt over deze criminelen op deze en andere sites heeft gestaan? Slim van je. Mischien moet je eens wat googlen.

  Nee JanPiet. Ik gebruik geen medicijnen. (is dit tegenwoordig populair om te roepen ofzo?). Het is wel erg makkelijk om u te verbergen achter informatie die je zogezegd overal kunt vinden op internet. Ja het klopt dat er op verschillend internetsites over dit onderwerp geschreven. Maar is wat er staat ook waar?

  Nu even “to the point”. Wat niet klopt is wat u eerder heeft beweerd, namelijk dat het gaat om een “de broer van een crimineel die is doodgeschoten door een pas geliquideerde crimineel”. Met de nadruk op het woord doodgeschoten en de vermeende dader. Dergelijke feiten heb ik nergens terug kunnen vinden. Waar komt deze feitenkennis dan vandaan? Denkt u daar nog eens aan voordat u opnieuw dergelijke uitspraken doet..

  Het verbaast mij niet dat dit soort informatie, door reacties zoals van die van u, een eigen leven gaat leiden en als zodanig in de media verschijnt. Enige terughoudendheid is op zijn plaats lijkt me. Zeker als het op een misdaadforum of roddelsite komt te staan waar mensen anoniem op schrijven. Maar ik vrees dat het roepen is in de woestijn.

  Het geschreven woord is krachtig nietwaar? Een zelfstandig denkend mens is zich hiervan bewust en neemt niet al wat geschreven wordt zomaar voor waar aan. Een horizon is niets anders dan de grens van je blikveld…

 32. JanPiet February 26, 2009 at 3:44 pm #

  Het gaat toch om een overlijdensadvertentie van de broer van Brian Stein waar je over klaagt ?

  Sorry, je hebt inderdaad gelijk.
  Het is nl (nog) niet bekend door wie Brian Stein is vermoord. Foutje van me.
  Ik haal haalde iets door elkaar.
  Ik doelde op die schietpartij waar Brian WEL bij was. Het betrof tenslotte zijn bodyguard, volgens de media. En die geliquideerde crimineel die die bodyguard neerschoot: Boneka Belserang.

  Maar goed, ik heb niks geen advertentie geplaatst. Dus je klaagt bij de verkeerde. Mijn mening is dat het niet kwetsend of grievend bedoeld is. Als een naast familielid daar moeite mee heeft, so be it. Je kunt niet iedereen tevreden stellen. Er staat trouwens ook niet bij dat Kenneth Stein crimineel was.

  De bedragen van een advertentie gelden inderdaad in Nederland. Ik doe niks met uitvaartverzekeringen in SU. Maar ze kloppen wel.

 33. onbekend August 4, 2009 at 5:16 pm #

  rico lopez was toen die tijd de grote pooier van amsterdam en lijfwacht van brian stein rico laat 2 kids achter en brian stein was niet zijn schoonvader
  de vriendin van rico haar moeder had een vriend en dat was brian stein

 34. Pietjan August 23, 2009 at 2:29 pm #

  Waarom wordt er zoveel aandacht voor de zielige nabestaanden gevraagd….. Volgens mij zijn het allemaal grote criminelen die genoeg op hun geweten hebben/hadden.

  Alle nabestaanden en slachtoffers van die gasten worden niet genoemd…die bestaan er in grote getalen, daarbij vallen de nabestaanden van die geliquideerden in het niet.

  Je krijgt wat je toekomt en zoals je doet, zoals je ontmoet….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: