Donderdag 4 december: (d)uurwerk & Sjaak B.

4 Dec

Audemarspiquet"In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 4:00 ben ik in het centrum van Rotterdam in Cafxc3xa9 Cinema met grof geweld beroofd van mijn kostbare horloge.(Audemars Piquet, Royal Oak Offshore) Hiervan heb ik aangifte gedaan bij de politie.

Ik ben van mening dat de werkwijzen van deze (twee) criminelen erop wijst dat het geen incident was.

Graag zou ik verhaal willen doen maar veel belangrijker nog zou ik mensen willen waarschuwen dat er criminelen opuit zijn je kostbare horloge te beroven, Audemars Piquet is de trend.

U vraagt zich misschien af waarom ik dit stuur want het is toch ‘dagelijkse koek’?

Klopt!

Mijn doel is, het waarschuwen van de doelgroep van dit soort criminelen, het liefst via de media. Voor mezelf wilde ik toch even melden: je kan ook niets doen!’

Aldus een lezer. Een inzamelingsactie onder mijn bezoekers zal niet veel zoden aan de dijk zetten, vrees ik. Het doet me denken aan de moord op Johan Woudstra, op Isla Margarita. Hij liep met zijn Rolex door een sloppenwijk. Ik heb nog even gegoogeld voor de prijs van deze Audemars, ligt zo rond de 25.000 euro.

                                                                *

Hoorde gisteren nog een aardige anekdote over Sjaak B., de kompaan van Jesse Remmers (en vele anderen). Tijdens een cafxc3xa9bezoek in Amsterdam had hij zijn gepantserde auto voor de deur geparkeerd, met de deuren open (en ik meen zelfs met draaiende motor). De politie hield hem toen al in de gaten en nam een kijkje in de auto. Ik meen zelfs dat ze de auto even hebben meegenomen, zogenaamd omdat hij hem niet had afgesloten.

In de auto lag een lijstje met wapens en de prijzen. In het dossier van Sjaak komt een lijstje voor met 582 wapens, dat zou bij een huiszoeking in beslag zijn genomen, ik weet niet zeker of het om dit lijstje gaat. Volgens deze anekdote heeft de politie het  ‘auto-lijstje’ in handen gekregen door er een kopietje van te maken. Waarbij ze een kleine slordigheid begingen: in plaats van het origineel, legden ze de kopie terug. Vervolgens sloeg de politie een raam van de auto stuk, om het op een inbraak te laten lijken. Schijnt nog een hele klus te zijn geweest, voor dat gepantserd glas heb je een moker nodig.

13 Responses to “Donderdag 4 december: (d)uurwerk & Sjaak B.”

 1. Jay December 4, 2008 at 9:47 am #

  Ik heb volgens mij wel eens gehoord dat die gepantserde auto voorheen van Silvio Berlusconi is geweest. Klopt dat, HJ?

 2. Jay December 4, 2008 at 9:47 am #

  Of heb ik dat bij jouw gelezen? Dat kan natuurlijk ook… hahaha

 3. I&I December 4, 2008 at 9:50 am #

  Dat lijkt me een raar moment voor B. geweest. Snel in je auto kijken of ze je lijstje hebben gevonden…vind je een kopie!

 4. I&I December 4, 2008 at 9:50 am #

  Dat lijkt me een raar moment voor B. geweest. Snel in je auto kijken of ze je lijstje hebben gevonden…vind je een kopie!

 5. I&I December 4, 2008 at 9:50 am #

  Dat lijkt me een raar moment voor B. geweest. Snel in je auto kijken of ze je lijstje hebben gevonden…vind je een kopie!

 6. I&I December 4, 2008 at 9:50 am #

  Dat lijkt me een raar moment voor B. geweest. Snel in je auto kijken of ze je lijstje hebben gevonden…vind je een kopie!

 7. I&I December 4, 2008 at 9:50 am #

  Dat lijkt me een raar moment voor B. geweest. Snel in je auto kijken of ze je lijstje hebben gevonden…vind je een kopie!

 8. I&I December 4, 2008 at 9:50 am #

  Dat lijkt me een raar moment voor B. geweest. Snel in je auto kijken of ze je lijstje hebben gevonden…vind je een kopie!

 9. A.S December 4, 2008 at 3:45 pm #

  Vervelend zelf slachtoffer te worden van misdaad. Maar waren daar geen portiers ‘ grofgeweld zoals jij schrijft ‘ wat deed de eigenaar. Nu is het zo dat cafxc3xa9 Cinema ook haar verantwoordelijkheid zou moeten nemen. Zoals met gestolen jassen ook al hangen ze duizend bordjes op, als er een garderobe is waar jij je jas neerhangt dan zijn ze tevens verantwoordelijk voor verlies en diefstal. In het andere geval zou dit dus kunnen vallen onder hun verzekering verantwoordelijkheid en meld het in ieder geval bij je eigen inboedel verzekering. Dus je hoeft nog even niet met de pet rond. Een vriend van mij hebben ze zijn Rolex met briljant afgepakt in het Hoekstraat Groningen waar hij een aantal ramen exploiteert en tevens het ziekenhuis ingeslagen.
  Dus het overkomst de beste. Niet zeggen, maar een gozer die mij wilde rollen, is daarbij onlangs zelf twee tanden verloren, liep ergens tegenaan. Maar het blijft een indrukwekkende gebeurtenis zelfs mijn kameraad was erg onder de indruk, en is eveneens gehard best bestand tegen een stootje. Geen kleine jongen. Maar toch het maakt indruk.

 10. Jay December 8, 2008 at 11:08 am #

  Ik was gisteren even aan het bladeren in Koud Bloed nr.1 en daar las ik op pagina 8 dat la Serpe zegt dat de gepantserde auto van Sjaak Burger de voormalige Audi A8 is van Silvio Berlusconi. Ik wist dat ik het ergens gelezen had..

 11. Superdude December 8, 2008 at 12:36 pm #

  Ja, en ? Autohandelaren (Pa Burger) komen soms wel es aan een koopje.

 12. Jay December 8, 2008 at 1:46 pm #

  Ja, en?? Ik vond het wel een grappig feitje maar blijkbaar ben ik de enige.. duss.

 13. Superdude December 8, 2008 at 5:57 pm #

  Sorry, klonk mischien onaardig, maar vroeg me alleen af of er verder nog een verhaaltje aan vast zat ? Waarom reed Sjaak in die gepanserde auto ? Vriendinnetje afgepakt van iemand…? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: