Woensdag 3 december: ontsnappen, wat was dat?

3 Dec

Victorhooftcompo2Remond P., verdacht van de moord op vastgoedmagnaat Victor xe2x80x99t Hooft (7 november 2007) zou vergevorderde plannen hebben gehad om uit detentie te ontsnappen en de weduwe van de zakenman te vermoorden. Dit bleek gisteren tijdens de pro-formazitting. P. zit inmiddels in een isolatiecel in de strengbeveiligde gevangenis in Vught.

Uiteraard ontkenden hij en zijn advocaat – Jan-Hein Kuijpers – dat er snode plannen waren. Het was allemaal gebaseerd op brieven van een medegedetineerde die een hekel aan Remond heeft. Tja. Verder komt er meer onderzoek naar de dna-sporen van Remond op de plaats delict. Hij was toevallig net vxc3xb3xc3xb3r de weduwe bij dezelfde benzinepomp geweest, het gaat nu om de vraag of het NFI kan vaststellen of de dna-sporen afkomstig zijn van die vluchtige aanraaksporen. Het motief is nog steeds onduidelijk: of een vrij domme roofoverval, of een opdracht van onbekenden, wellicht uit de vastgoedwereld.

Haaglanden5225

`

Ontsnappen. Wat was dat ook alweer? Ooit wisten Franco Cat-Berro (ontvoerder van Toos van der Valk), Jan Boellaard (idem Heineken) en twee zware buitenlandse criminelen uit de Bunker in Scheveningen te ontsnappen. Spectaculair. Vooral omdat het een aangekondigde ontsnapping was: Panorama had net een reportage geplaatst over een mislukte poging met een helikopter. Als er tegenwoordig iemand ontsnapt is het tijdens proefverlof.

Eerlijk gezegd lijkt mij die zogenaamde ontsnappingspoging van Remond P. flauwekul, zeker in combinatie met het motief. Hoe dom kun je zijn. Dan zitten er een paar andere jongens die heel wat meer gebaat zouden zijn bij een ontsnapping, omdat ze toch niets meer te verliezen hebben: Jesse Remmers en Fred Ros. Nu zal justitie daar ook wel rekening mee houden, maar je kunt ze toch moeilijk de rest van hun leven in een isolatiecel in Vught onderbrengen.

                                                           *

Curieus filmpje uit de voetbalwereld, met een licht crimineel-juridisch tintje. Tijdens de wedstrijd komt een supporter het veld oprennen, achtervolgd door politiemensen. Een voetballer tackelt de supporter, de scheidsrechter geeft de voetballer een gele kaart voor deze overtreding. Kan dat? Het filmpje staat hier

No Responses to “Woensdag 3 december: ontsnappen, wat was dat?”

 1. Mo December 3, 2008 at 9:03 am #

  Neem ook de zaak Kobus L. (de zigeunerkoning). Die jarenlang onterecht is opgesloten in een TEBI. Bezoek van kind en vrouw en familie alleen gelimiteerd en alleen achter centimeters dik beveiligingsglas.
  Zou ook zogenaamd een vluchtpoging beraamd hebben(zou bekend zijn geworden via een brief die anoniem gericht zou zijn aan het CID). Het argument ‘vluchtpogingen’ wordt gebruikt bij mensen waarvan gedacht wordt dat ze nog meer te vertellen hebben over criminele zaken en op deze wijze trachten ze het als pressie te gebruiken.
  Wil je een mildere detentie, dan vertel je maar genoeg om dat te verkrijgen. Zo niet, dan is dit de straf in een straf.

  Uiteindelijk is bij Kobus L. na 10 jaar besloten alsnog twee jaar eerder vrij te laten vanwege het ‘jarenlange onmenselijke regime’ vanwege een anonieme brief.
  Als men dit als hof als stelt, dan moet men ook weten dat het middel wat wordt gebruikt om een doel te bereiken, incorrect is.

 2. DR December 3, 2008 at 11:13 am #

  Nu is er vandaag weer wat nieuws over de liquidatie van ‘t Hooft terwijl gisteren de zitting was. Maar voor de rest werd er de afgelopen tijd weinig nieuws over geschreven.(jammer) Terwijl er een tijd geleden hele uitgebreide stukken over werd geschreven. Ook het feit dat de laatste verdachte al weken geleden (voorlopig) op vrije voeten werden gesteld kwam ook niet in het nieuws.
  Jammer dat deze zaak niet wat uitgebreider hier is/wordt behandeld.

 3. A.S December 3, 2008 at 1:22 pm #

  Dan glijden we dus langzaam af naar Guantanamo Bay dat moeten we dus hier maar niet hebben. Zijn er geen regels gesteld voor verzwaard regime? Zo ja, dan toch ook voor de tijdsduur. Anders is het onmenselijk. Ik weet dat in mijn tijd ( hulpverlening ) ” rode pannen ” tiendagen mocht! Als dat aan de orde was dan bezocht ik die clixc3xabnt extra.

 4. Cmmtgnmn December 3, 2008 at 1:59 pm #

  ROOD. Kreeg hij…

 5. octopus December 3, 2008 at 7:13 pm #

  Op vermoedens de EBI in.
  “Extra Beroerde Inrichting”
  Justitie speelt monopolie.
  Democratie kijkt toe!
  Nederland en de mensenrechten?

 6. excon December 3, 2008 at 8:13 pm #

  blablabla…. wat zitten jullie nou te zeiken als een stelletje wijven die overal verstand van hebben… hoeveel dagen hebben jullie gezeten in je leven

 7. jan December 3, 2008 at 8:56 pm #

  6 jaar

 8. A.S December 3, 2008 at 9:01 pm #

  9 maanden. En ik had niet eens ingebroken.

 9. Harry December 3, 2008 at 11:32 pm #

  120 jaar and stil counting..

 10. realist December 4, 2008 at 12:46 am #

  3 dagen gezeten xc3xa9n ik vond het een
  geweldige ervaring.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: