Woensdag 3 december: ontsnappen, wat was dat?

3 Dec

Victorhooftcompo2Remond P., verdacht van de moord op vastgoedmagnaat Victor xe2x80x99t Hooft (7 november 2007) zou vergevorderde plannen hebben gehad om uit detentie te ontsnappen en de weduwe van de zakenman te vermoorden. Dit bleek gisteren tijdens de pro-formazitting. P. zit inmiddels in een isolatiecel in de strengbeveiligde gevangenis in Vught.

Uiteraard ontkenden hij en zijn advocaat – Jan-Hein Kuijpers – dat er snode plannen waren. Het was allemaal gebaseerd op brieven van een medegedetineerde die een hekel aan Remond heeft. Tja. Verder komt er meer onderzoek naar de dna-sporen van Remond op de plaats delict. Hij was toevallig net vxc3xb3xc3xb3r de weduwe bij dezelfde benzinepomp geweest, het gaat nu om de vraag of het NFI kan vaststellen of de dna-sporen afkomstig zijn van die vluchtige aanraaksporen. Het motief is nog steeds onduidelijk: of een vrij domme roofoverval, of een opdracht van onbekenden, wellicht uit de vastgoedwereld.

Haaglanden5225

`

Ontsnappen. Wat was dat ook alweer? Ooit wisten Franco Cat-Berro (ontvoerder van Toos van der Valk), Jan Boellaard (idem Heineken) en twee zware buitenlandse criminelen uit de Bunker in Scheveningen te ontsnappen. Spectaculair. Vooral omdat het een aangekondigde ontsnapping was: Panorama had net een reportage geplaatst over een mislukte poging met een helikopter. Als er tegenwoordig iemand ontsnapt is het tijdens proefverlof.

Eerlijk gezegd lijkt mij die zogenaamde ontsnappingspoging van Remond P. flauwekul, zeker in combinatie met het motief. Hoe dom kun je zijn. Dan zitten er een paar andere jongens die heel wat meer gebaat zouden zijn bij een ontsnapping, omdat ze toch niets meer te verliezen hebben: Jesse Remmers en Fred Ros. Nu zal justitie daar ook wel rekening mee houden, maar je kunt ze toch moeilijk de rest van hun leven in een isolatiecel in Vught onderbrengen.

                                                           *

Curieus filmpje uit de voetbalwereld, met een licht crimineel-juridisch tintje. Tijdens de wedstrijd komt een supporter het veld oprennen, achtervolgd door politiemensen. Een voetballer tackelt de supporter, de scheidsrechter geeft de voetballer een gele kaart voor deze overtreding. Kan dat? Het filmpje staat hier

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: