Revu bijna uit/in de winkel

2 Dec

Update 19.25 uur:

Revu ligt bijna in de winkel, maar als het aan de Amsterdamse politiecommissaris John O. had gelegen, was het een Revu-loze week geworden. Hij heeft vanmorgen in kort geding vergeefs om een publicatieverbod gevraagd. Waar gaat het over? De Rijksrecherche doet onderzoek naar de aankoop van een pand van de Nationale Recherche in Amsterdam. Het onderzoek naar de vastgoedtransactie loopt sinds dit voorjaar en wordt gedaan in opdracht van het KLPD onder verantwoording van het Openbaar Ministerie in Den Haag.

Advocaten van O. en de eveneens bij de zaak betrokken schoonzoon van O. – Van A. – haddden een kort geding aangespannen. De rechter noemde het artikel op inhoudelijke punten onrechtmatig, maar wees de eis voor een publicatieverbod af.

Commissaris John O. werkte zich op van Amsterdams straatagent tot topman van de nationale recherche. Zo leidde hij de onderzoeken naar Holleeder en enkele liquidatiezaken. Het onderzoek tegen O. begon in het diepste geheim nadat bij de Criminele Inlichtingen Dienst een tip was binnengekomen. Inmiddels ligt er een afgerond dossier bij de officier van justitie. O. zou zijn invloed van commissaris hebben aangewend om ervoor te zorgen dat zijn eenheid van de Nationale Recherche, de unit Randstad-Noord, zijn intrek nam in een kantoorpand aan de Pietersbergweg in Amsterdam Zuidoost. Dat gebeurde twee dagen nadat het onroerend goed via een zogenoemde ABC-constructie bij de notaris was gepasseerd.

Op 29 juli 2005 zijn drie kantoorpanden van zes etages, ook wel bekend als de Trinity-buildings, van het vastgoedbedrijf Slavenburg over in handen van de Deutsche Bank Real Estate. Tussen de twee onroerendgoedgiganten zat een brievenbusfirma: Fregatten Holding, een Amsterdams bedrijfje dat wordt geleid door een in Zwitserland residerende Zweed. Fregatten Holding maakte die dag xe2x80″ volgens de notarisklerk xe2x80″ in precies xc3xa9xc3xa9n minuut tijd bijna 4 miljoen euro winst. Slavenburg verkocht voor ruim 18.255.000 euro en de Deutsche Bank kocht het pand voor 22.216.340 euro. De reden: xc3xa9xc3xa9n van de drie kantoortorens stond leeg en de Deutsche Bank had een degelijke huurder: de Nationale Recherche Randstad-Noord. En dat is geld waard in een tijd dat er veel kantoren leegstaan. De Rijksgebouwendienst (RGD) bevestigt dat het pand ten behoeve van het KLPD is gehuurd per 1 augustus 2005, twee dagen na de koop door de Deutsche Bank. Volgens de RGD kwam in maart 2005 een verzoek van het KLPD binnen om een pand te zoeken en in juni 2005 kreeg de dienst de opdracht met Slavenburg een huurcontract op te maken, ingaande op 1 augustus. De Rijksrecherche onderzoekt onder meer of O. uit deze ABC-deal zelf financieel voordeel heeft verkregen.

Fregatten Holding wordt geleid door de 65-jarige Zweed Kurt Anders Wulf. Het bedrijf heeft verder in Nederland geen onroerend goed op zijn naam staan. Als Revu Wulf telefonisch benadert over deze deal, spreekt deze zijn verbazing uit over het Rijksrecherche-onderzoek. xe2x80x98Ik heb zoveel ABC-deals gemaakt in mijn leven, daar is niks mis mee,xe2x80x99 zegt hij. Wulf zegt O. niet te kennen, O.  is xe2x80x98zeer zeker geen aandeelhouderxe2x80x99 van Fregatten Holding. Volgens Wulf is de Nederlander Erik van A. (45) wel aandeelhouder van Fregatten Holding. Erik van A. is een schoonzoon van John O.. Van A. geeft toe dat hij de drie panden heeft verkocht, en een betrokkene bevestigt dat tegenover Revu. Verder: xe2x80x98Bij besprekingen over de panden was Van A. soms samen met zijn vader die bij de politie werkte.xe2x80x99 Als hem een foto wordt getoond, identificeert hij zonder aarzeling John O., de schoonvader van Van A. dus.

De advocaat van O., Jurjen Pen, zegt dat het KLPD de beslissing over de Pietersbergweg heeft genomen, en dat O. formeel geen zeggenschap had over deze beslissing: xe2x80x98O. had daar helemaal geen beslissende stem in.xe2x80x99

Meer informatie, met de achternamen en zo, staat hier in het Parool.

No Responses to “Revu bijna uit/in de winkel”

 1. john olierook December 2, 2008 at 7:53 pm #

  geld hier waar olierook is is vuur .
  fantastisch eindelijk zo,n walgelijke crimefighter die denkt dat ie untouchable is , en nu een flinke voordeelsontneming erachteraan

 2. Mia December 2, 2008 at 7:56 pm #

  Zo zeg, ik tel ca. 70 bedrijven op hetzelfde adres als Fregatten Holding.

  http://2miljoen.nl/Top/Nederland/Noord-Holland/
  Amsterdam/financiele_instellingen/search-10

 3. A.S December 2, 2008 at 8:05 pm #

  Schandalig dat dit bij de politie zit constructies laat ze maar eens grondig kijken kost ons weer veel gemeenschapsgeld wij zijn altijd de … ” ( sorry de lul “).

 4. n December 2, 2008 at 8:47 pm #

  hij is corrupt ik kan bevijzen met turken is hij bezig idioot is hij

 5. n December 2, 2008 at 8:48 pm #

  hij maakt revu kapot hahahhahahaha hij gaat zich zelf kapot maken idioot olirook

 6. octopus December 2, 2008 at 9:53 pm #

  In alle lagen van de bevolking komt ‘het matsen van een schoonzoon” voor. Olierook heeft geen beslissingen genomen! Slechts een doorslaggevend adviesjeu dan? Nationale verantwoording is het gevolg.

 7. Mokum December 3, 2008 at 10:14 am #

  Tja ontkennen heeft geen zin meer . Het is weer eens het vieze smerige overheids spelletje wat gespeeld wordt .
  Die Olierook is zo schuldig als het maar kan zijn toch ?
  Z’n schoonzoon ….pfffff en dat is een smeris !!
  Zo langzamerhand wordt het wel duidelijk dat de grootste smeerlappen bij justitie zitten . Wanneer wordt die vuile pedofiele sadistische verkrachter Joris Demmink eens van z’n bed gelicht ?????

 8. Niegoes December 3, 2008 at 8:11 pm #

  @HJK. RTLBouelevard gezien met John vd Heuvel? Veelzeggend wat hij zei. Dus vlgs hem moet je op grond van Olierooks verdienste in zijn war on crime er maar vanuit gaan dat hij niet corrupt zou zijn.
  Maar ja, John, gaat zijn bron niet afvallen.
  Kom er eens in HJK.
  Verder ging John er niet op in en tekenend voor dat flut crime item dat ze niet doorvragen. Hou dan je klep en noem dat hele item niet.
  We zullen zien wie wie gaat kapot maken.

 9. Don December 3, 2008 at 9:14 pm #

  Mogen die leipe figuren die elke keer weer overal over die Demmink beginnen aub weg? Ga lekker bij die gek van een Kat uithuilen.

 10. Samentha June 30, 2011 at 3:49 pm #

  nou nou nou mensen …
  Jullie hebben het wel over mijn opa !! en spot niet zo met onze achternaam net of sommige van jullie een leuke achternaam hebben Jezus mina !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: