Dinsdag 2 december: Adjoeba & Piet

2 Dec

AdjoebacrimesiteOpsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan de liquidatie van August Adjoeba, in Buitenveldert. We hebben er op deze plek vrij veel aandacht aan besteed, ook omdat diezelfde Adjoeba op dezelfde locatie eerder het doelwit was van kroongetuige Peter la Serpe en Jesse Remmers, die vergeefs in de bosjes hadden zitten wachten op ‘die neger’.

Ik ben er ter plekke wezen kijken, maar ik kon er niet goed wijs uit worden. Hoorde later van mensen die meer op de hoogte zijn dat het verhaal wel klopt, ‘de bosjes’ ook, maar het is allemaal een stuk ingewikkelder dan je op ‘t eerste gezicht zou denken. Misschien wordt het vanavond allemaal wat duidelijker.

Katja003In de vorige berichten kwam ook een paar keer de volgende passage voor:

"De recherche onderzoekt het verhaal dat hij de vriendin zou hebben afgepakt van de Amsterdamse beweerde wapenhandelaar Sjaak B. die al ruim een jaar vastzit omdat hij volgens het OM wapens leverde voor enkele liquidaties in Amsterdam."

Het kan best dat Adjoeba een vriendin van Sjaak heeft afgepakt, maar als we ‘t hebben over ‘afgepakte vriendin van Sjaak’ gaat het normaal gesproken over Fred Ros: hij heeft, toen hij als ‘bodyguard’ op een locatie was, aangepapt met de vriendin van Sjaak. Zij woonde enige tijd in de villa van Katja Schuurman, waar die wapens zijn gevonden (waar Sjaak ook bij betrokken was). Op 17 november heb ik nog even wat details daarover vermeld (hoe de arrestatie van Fred precies in zijn werk is gegaan).

FredrosNu is het- voorzover ik weet – niet zo dat Sjaak na de overstap van zijn geliefde in een diepe emotionele crisis van liefdesverdriet raakte, Sjaak komt/kwam gemakkelijk ‘aan de vrouw’, maar het was vooral de ongeschreven wet dat je in het milieu niet aan elkaars vrouwen zit. Vanaf dat moment was het oorlog tussen Fred en Sjaak en de strijdbijl is nog niet begraven.

Of Adjoeba xc3xb3xc3xb3k een vriendin van Sjaak heeft afgepakt? Ik denk dat het een misverstand is, maar het zou natuurlijk kunnen. Hebben we meteen weer een motief. Of was die eerste – mislukte – aanslag op Adjoeba ook om een vrouw?

Overigens: recent stuurde iemand een link naar een filmpje over de begrafenis van Adjoeba. Staat op Youtube

Een eerder bericht over de liquidatie van Adjoeba staat hier,  een bericht over zijn voetbalcarrixc3xa8re in het elftal van Ronnie Brunswijk staat hier

                              *

Het is nagenoeg sinterklaas, dan krijg je ‘t vanzelf over Pieten, al dan niet zwart. Dinsdag=bepsterdag, mijn nieuwe wekelijkse column gaat dit keer over zielepieten. Niet over kinderen die niks krijgen van de sint, maar die juist te veel in de watten worden gelegd. Omdat ze in het verleden vervelende dingen hebben meegemaakt (associaties op het gebied van sint laten we maar achterwege). 

                           

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: