Vrijdag 28 november: hulzen van kalashnikov, Marokko & Bombay

28 Nov

HoutmanceesBij het Grote Liquidatie Proces (volgend jaar) zal het er heet aan toegaan over de hulzen van de kalashnikov die bij de aanslag op Cees Houtman is gebruikt.

Dit is een voorspelling.

Ik heb me de laatste tijd wat verdiept in sommige details en ik begrijp er helemaal niets meer van. Kroongetuige Peter La Serpe vertelt dat hij samen met Jesse Remmers Houtman bij diens woning heeft opgewacht en neergeschoten. Jesse gebruikte een Glock (pistool), La Serpe een kalashnikov. Op 13 december vorig jaar besteedde ik er voor het eerst aandacht aan: de politie had twee jaar na dato de hulzen gevonden, in de tuin van de buren. Op 3 januari nog een keer: toen had ik iemand gesproken die heel veel van wapens weet.

Volgens de politie lagen de hulzen keurig naast elkaar, volgens de kenner moeten ze daar dan zijn neergelegd: bij een kalashnikov schieten de hulzen tussen de twee en zevenenhalve meter weg.

Inmiddels is er iets meer bekend, want de politie zat hier zelf ook erg mee in de maag. Eigenlijk helemaal met dat geweer: volgens La Serpe had hij er een salvo mee afgevuurd, volgens onderzoekers van het wapen was dit onmogelijk met het gebruikte wapen. Verder meent La Serpe Jesse iets te hebben zien doen met een hulzenvanger en zouden de hulzen onderweg uit de auto zijn gegooid.

Exc3xa9n ding weet La Serpe zeker: de eerste kogel die hij had afgevuurd, heeft de woning geraakt. De politie is teruggegaan om te kijken of dat klopt, de uitslag is (mij) niet bekend. Is er nou wel of niet een hulzenvanger gebruikt? De enige die het echt weet is Jesse, maar of hij hierover zijn mond open gaat doen is de Grote Vraag van 2009.

                                                              *

TangerIn deze branche hoor je wel eens wat waar je verder weinig aan hebt, waar maar heel weinig mensen in gexc3xafnteresseerd zijn en waarbij het zeer vermoeiend is er een leeswaardig artikel voor ‘t een of ander van te brouwen. Maar hier, als kenners onder elkaar, kan ik het wel even aanstippen. Marokko is in opkomst als productieland voor groente en fruit. Bloemen en tomaten: dagelijks kachelen de transporteurs heen en weer. Er zijn er die daar bang voor zijn: nergens wordt zoveel hasj getransporteerd als van Marokko naar Europa, vaak via de grens met Spanje.

Wat dat betreft is er goed nieuws voor de transporteurs: dit probleem is al opgelost. De grote organisaties hebben de grens Marokko-Spanje geslecht, de grote partijen worden nu vanuit Spanje verder verhandeld, met name richting Engeland waar de prijzen torenhoog zijn en de behoefte groot. Die laatste tranpsorten gaan grotendeels over zee, met containers en met kleine snelle boten waarvan ik de naam even kwijt ben (Zodiac, dank). Het loont niet meer de moeite zelf nog drugs uit Marokko te halen.

Vraagt iemand zich af: hoe doen ze dat dan, die hele bulk in Spanje neerzetten? Tja, eigenlijk zoals het altijd en overal gaat als je de boel goed regelt. Het zijn altijd de knoeiers en scharrelaars die tegen de lamp lopen, niet de organisatoren.

Over Marokko gesproken: deze site is vanuit dat land niet te bereiken. Is voorzover mij bekend het enige, de bezoekers komen werkelijk uit alle hoeken en gaten van de wereld. Heb ik iets fout gedaan?

                                                              *

FokkesukkemumbaiWe begonnen met een voor-spelling, mogen we ‘t ook nog even over spelling hebben? Het duurde een dag voor ik in de gaten had (dankzij Fokke & Sukke in NRC over de ‘mum-aanslag’) dat de terreuractie van gisteren in Bombay plaatsvond. Schijnt al jaren de nieuwe krantenspelling te zijn, maar blijkbaar is er de afgelopen vijf jaar niks opmerkelijks gebeurd. Bij de Olympische Spelen waren er maar een paar kranten die hardnekkig Beijing bleven schrijven in plaats van Peking (zelf heb ik Radio 538 in die periode geboycot), nu lees je werkelijk nergens meer gewoon Bombay. Of heeft dit een politieke achtergrond? De Golden Earring kan ook opnieuw de studio in voor de aanpassing van hun hit over deze stad.

Aanvulling:

BombaytelegraafWas vanmorgen wat laat met de Telegraaf, tot mijn onuitsprekelijk genoegen is die niet meegegaan met die rare spellinghype.

                                   *

Iets kleiner, maar ook irritant: nu het voetbal terug is bij Studio Sport, is het Tom-Egbers-virus ook weer actief. Herxc3¡cles in plaats van Hxc3xa9racles. Dat de Almelose dialectsprekers hun eigen naam niet goed uitspreken is tot daaraan toe, maar de rest van Nederland hoeft deze plattelandse dommigheid toch niet over te nemen?

No Responses to “Vrijdag 28 november: hulzen van kalashnikov, Marokko & Bombay”

 1. Anonymous November 28, 2008 at 10:19 am #

  Zodiacs heten deie bootjes

 2. Berry November 28, 2008 at 11:33 am #

  Het is geen nieuwe spelling die stad heet nu gewoon anders.
  Ze zijn gewoon de westerse namen uit de koloniale tijd aan het “verindiaansen”
  Volgens mij zijn er meer steden en gebieden met een nieuwe naam.

 3. Chantal November 28, 2008 at 12:42 pm #

  Ik vraag me ook af of jouw site het wel doet in China ?!

  Beste Chantal,

  zeker wel! Altijd 1 vaste bezoeker (nu die andere drie miljard nog).

  Hendrik Jan

 4. Sicco November 28, 2008 at 1:52 pm #

  De ergernis over het ‘fout’ uitspreken van Heracles is geheel onterecht. Immers Heracles is een griekse naam en moet ook zodanig worden uit gesproken. De oude Grieken legde de klemtoon op de tweede lettergreep. Dus de Almelose dialectsprekers hebben het spreken het correct uit!

 5. Anonymous November 28, 2008 at 2:07 pm #

  Dus dan is het ook Hercxc3xbales…?? Volgens mij klopt dat niet.

 6. smuggler November 28, 2008 at 2:54 pm #

  dit zij de bootjes zijn trouwens vrij kostbaar
  http://www.m-ribs.com/?gclid=CK_S5IGDmJcCFc0e3godzDamDA

 7. A.S November 28, 2008 at 3:05 pm #

  Mijn naam kunnen ze al bijna niet uitspreken scheijbeler.blogspot.com

 8. Gert November 28, 2008 at 5:13 pm #

  @ A.S.

  Zolang je *zelf* in de link naar je weblog (klik op je naam, A.S.) al een blunder maakt (Scheybeler.blogspot.com, terwijl het blijkbaar Scheijbeler.blogspot.com moet zijn) heb je natuurlijk geen enkel recht van spreken.

  Eerder bericht mijnerzijds met dezelfde strekking is blijkbaar ook aan je voorbij gegaan.

 9. De Snuiter November 28, 2008 at 5:18 pm #

  @A.S.

  Je bent een lutser…

 10. A.S November 28, 2008 at 8:34 pm #

  @Gert, dom dom je hebt gelijk. Nee je eerste bericht was mij ontgaan. in mijn mail gebruik ik y maar het is scheijbeler.blogspot.com , daar heb je gelijk in. Zo zie je maar.

 11. A.S November 28, 2008 at 8:36 pm #

  @De Snuiter, is dat lief, leuk, aardig, fijn, geweldig of echt een lutser.

 12. Kees November 28, 2008 at 9:41 pm #

  Madras heet nu Chennai

 13. K.Hakvoort November 28, 2008 at 11:39 pm #

  Pas toen ik naar de Duitse televisie ging kijken begreep ik dat al dat geknal in Bombay plaatsvond. De geografische kennis van ons Nederlanders is al beperkt. Niet verstandig dus die door rare naamsconversies nog minder bruikbaar te maken.

  Vanaf maandag krijgen we in Nederland er een hoop criminelen bij. Alle vaderlanders die zich bezig houden met het kweken en verhandelen van 186 geestverruimende paddestoelen zijn dan strafbaar.
  Deze betutteling en onevenredige strengheid zijn naar natuurlijk typisch voor het CDA maar de wet was niet mogelijk geweest zonder steun van de VVD die bij monde van Fredje Teeven de paddo – op bepaaldelijk onliberale wijze – demoniseerde.
  Met zijn imitatie van de Telegraaflezer die bij elke justitiele kwestie niets anders dan “verbieden”, “keihard aanpakken” en “strenger straffen” kan roepen probeert dit Kamerlid sinds zo’n twee jaar stemmen van de PVV af te snoepen. Zonder electoraal succes voor zijn VVD – want de PVV schreeeuwt immers net altijd 1 decibel harder, maar wel met een hoop beroerd beleid als gevolg.

  Een ondernemerspartij zou zich voor alle ondernemers moeten inzetten: paddokwekers, coffeeshophouders, henneptelers en growthshopwinkeliers zijn in principe eerlijke ondernemers die vooral door de pressie van justitie en politie riching criminaliteit gedreven zijn en verder gedreven zullen worden.

 14. De Snuiter November 30, 2008 at 1:15 am #

  A.S.

  lief, leuk, aardig, fijn, geweldig…

  Schelden doen we niet aan…

 15. sjors pals November 30, 2008 at 10:10 pm #

  Een paar jaar terug heeft naar mijn weten de nederlandse persclub een boekje gemaakt met een een soort aanbevelingsspelling voor buitenlandse steden, om op die manier een soort van uniformiteit te krijgen, vandaar dus dat deze spelling over het algemeen gehanteerd wordt….

 16. Gerrit November 30, 2008 at 10:50 pm #

  Jij begrijpt er helemaal niets meer van, HJ? Nou, ik wil je wel even helpen: de heer de la Serpa lult maar wat uit zijn nek. Hij heeft de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt. Met andere woorden: Ja, hij zat als meeloper enigszins in het miljeu en ja, hij kent diverse spelers van het spel en hij zal inderdaad hier en daar wel iets hebben opgevangen, want zwijgen onder alle omstandigheden gaat veel mensen niet goed af. Maar hij was nooit zo dicht bij het vuur als hij ons wil doen geloven. De hulzen zijn maar een onderdeel van zijn web aan leugens en fantasixc3xabn, vraag dat maar aan Sjaak Burger. Verder vult hij zijn verhalen aan met zijn ‘vermoedens’ en “feitjes” die hij heeft gehaald uit roddel, geruchten en achterklap. Want ook dat is bekend: In het miljeu wordt wat afgeluld en afgeroddeld, soms lijken die zogenaamde gangsters wel ouwe wijven. Sorry mannen, ik weet dat er ook uitzonderingen zijn.
  Dus HJ, als je het vanuit het standpunt bekijkt dat la Serpa helemaal niet zo goed op de hoogte is, dan wordt alles veel begrijpelijker. Dan is het ook logisch dat la Serpa er het beste van probeert te maken, immers de smerissen hebben niets aan iemand die zegt maar heel weinig echt uit eerste hand te weten. Dus liegt hij er lustig op los. Zijn verklaringen ontwikkelen zich ook in de loop der tijd. Dat is het samenspel van zogenaamde “kroongetuige” en de politie/OM, omdat hun belangen hetzelfde zijn, met elkaar overeenkomen. Dat is ook wat het circus tot nu toe in stand heeft gehouden, dat is de materixc3xa9le grondslag van het geheel. Voor de advokaten zijn er tal van mogelijkheden, kwestie van heel goed het dossier lezen en alle later toegevoegde stukken. Verklaringen van la Serpa vergelijken, goed analyseren en bijhouden wie de verbalisant is. Aan de hand van vragen die dan de kop op steken zou men verbalisanten als getuigen kunnen oproepen. De ervaring leert dat zoiets heel zinvol kan zijn. Als zo iemand liegt, dwing hem/haar dan ook de leugens onder ambtseed of belofte te herhalen. Alle processen-verbaal van bevindingen zijn natuurlijk per definitie verdacht, da’s duidelijk.

 17. moi December 1, 2008 at 12:30 am #

  Nou Gerrit.. ik kan je, in tegenstelling tot andere posts, niet betrappen op een logische denkwijze. Komt misschien door een gebrek aan relevante informatie? Volgens mij weet/ken je te weinig feiten om deze warboel van zinnen en conclusies te kunnen staven

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: