Baby Jayden weg uit Sibculo

27 Nov

Update 18.00 uur:

De rechtbank in Zwolle heeft beslist dat baby Jayden bij de adoptie-ouders uit Sibculo moet worden weggehaald en voorlopig onder de zorg van de Kinderbescherming komt. Het argument dat daarbij wordt gebruikt is wat merkwaardig: onduidelijkheid over zijn afkomst zou schadelijk voor het kind zijn.

Als er xc3xa9xc3xa9n kind op de wereld is waar de afkomst nxc3xadet onduidelijk is, dan is het hier. Alleen de manier waarop het gegaan is, is niet fraai. Na vier maanden Sibculo naar een ander pleeggezin en dan terug naar de biologische ouders, die het eerst niet wilden (en veertien dagen geleden ook nog niet)? Meer in de Telegraaf

No Responses to “Baby Jayden weg uit Sibculo”

 1. Chantal November 27, 2008 at 9:24 pm #

  Vind de reden nergens op slaan; alsof het goed is voor een baby om nu ineens te worden weggerukt.
  Ironisch genoeg geven ze verplichte cursus bij de adoptieprocedure; hierin wordt alles uitgelegd over de schade en hechtingsproblemen van een kind, soms een levenslang trauma, door het gesol op jonge leeftijd.
  De manier waarop dit alles is verlopen is reden voor nog 10 jaar discussie, maar volgens mij geldt dit niet voor de liefde die het kind nu al vanaf dag 1 heeft kunnen ontvangen.
  Het alternatief : een weggeefluik bij een klooster, in een handdoek gewikkeld in een portiek of verstikt door de navelstreng teruggevonden in een prullenbak ?!

 2. mohari November 27, 2008 at 11:07 pm #

  of de rechtbank stelt een voorbeeld. gezien het tog mensenhandel is?

 3. herfst November 28, 2008 at 7:59 am #

  Kinderbescherming, jeugdzorg en amk…niks is onbetrouwbaarder dan dit soort van instantie’s,

  Meld je een mishandeling anoniem, verteld het amk door wie het heeft gezegt dus dikke ruzie…Nu pakken ze baby’s van ouders af, Maar kinderen die al jaren worden mishandeld doen ze niks aan of ze sluiten hun ogen..

 4. Chantal November 28, 2008 at 12:47 pm #

  Overduidelijk stelt de rechtbank nu een voorbeeld. Nu maar hopen dat het ook een precedent schept voor die ellelange en soms onmenselijke adoptieprocedure (bij vrienden van me lagen ze zelfs onder het bed naar stof of blaadjes -?- te zoeken).
  Hopelijk gaat iemand die in die molen zit nu eens in verweer; als de rechtbank de eigen regels over de rechten en het welzijn van een kind oprekt, mag die stoffige procedure ook in de steigers worden gezet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: