Baby Jayden & moord Van Maurik

27 Nov

Babyverkoophln Update 10.00 uur:

Gaat baby Jayden terug naar Belgixc3xab? De biologische ouders hebben nu aangegeven dat ze het kind toch wel terugwillen. Waarschijnlijk vooral om straf te ontlopen: toen ze twee weken geleden door de rechter-commissaris werden gehoord, zeiden ze daar nog niks over. Financieel zijn ze er ook niet echt mee opgeschoten: 2500 euro voorschot en eleke maand 300 euro. Wat is wijsheid? Was koning Salomo er nog maar, die had altijd van die wijze oordelen. De rechtbank in Zwolle beslist vandaag over de voogdij.

                                                           *

Tonnyvanmaurik1Revu heeft een verhaal over de liquidatie van Tonnie van Maurik, de Amsterdamse sportschoolhouder die in april 1993 bij het Altea-hotel (tegenwoordig Mercure) bij Amsterdam werd doodgeschoten. Het is vooral een portret van Pinny S., de mooie prostituee die achter de moord zou zitten. Zij is enkele weken geleden aangehouden. Geruchten en vermoedens over een conflict tussen Pinny en Tonnie waren er al langer. Ook de namen van de vermoedelijke uitvoerders werden direct al genoemd: Jesse Remmers en Moppie R. Maar het bewijs kwam nooit rond.

Door de verklaringen van kroongetuige Peter la Serpe is het onderzoek nieuw leven ingeblazen, maar veel nieuws is er eigenlijk niet: La Serpe weet niks van Pinny en om haar draait het nou net. Volgens een broer van het slachtoffer ligt de zaak overigens anders dan gedacht: Tonnie was niet de afperser, Pinny perste hxc3xa9m af. Het ging om waardepapieren van vele miljoenen euro’s, waarvan niet helemaal duidelijk is of die echt te verzilveren waren.

De foto komt van onore-web-log

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: