Dinsdag 25 november: Boeren, Belgen & Buitenlui

25 Nov

KnechthendrikVanavond in Tuschinksi twee premixc3xa8res tijdens het IDFA-festival waar ik een blik hoop te werpen: eerst over ex-voetballer Glen Helder, van Jessica Villerius en Ferenc Lorch, daarna die van Geertjan Lassche over de oude boer uit Leusen die naar Frankrijk wilde emigreren, met zijn blinde knecht Hendrik (foto). Boeren en emigreren, daar zit wel eens een luchtje aan, maar laten we ‘t daar nu niet over hebben, eerst maar eens zien. In Netwerk, op Nederland 2 (2025 uur) ook aandacht voor deze documentaire: boer Frans en boerin Agnes (van Boer zoekt Vrouw) hebben er al naar gekeken en geven commentaar. Boer Frans is voor drastische maatregelen: "Ik zou zeggen: pak een bulldozer en schuif die hele zooi plat."

                                                            *

TamarajaydentrouwfotowebDe documentaire van Netwerk over baby Jayden vond ik nogal schokkend, vooral de naxc3xafviteit van het Nederlandse stel. Je eerst laten tillen voor 30.000 euro (geleend van de bank) door zogenaamde draagmoeders, je daarbij laten volgen door een journalist van Netwerk, en vervolgens met een kind op de proppen komen en niks meer zeggen. Maar wel een foto van het kind (en van jezelf) op internet zetten, vrij toegankelijk voor iedereen die een beetje weet hoe ‘t werkt. Laten we hopen dat het kind de intelligentie-genen van de biologische ouders adopteert.

Bij de Stentor doen ze of ze gek zijn en alleen naar Netwerk hebben gekeken. Dat het stel uit haar eigen verspreidingsgebied komt is de krant ontgaan (of het is tactiek). De Telegraaf meldt dat het paar inmiddels is ondergedoken.

Ben wel benieuwd dat de Nederlandse autoriteiten gaan doen. Bij Netwerk stelden deskundigen (Kamerlid en professor of zoiets) voor het kind onmiddellijk weg te halen, bij pleegouders onder te brengen en daarna te bekijken wat er mee moet gebeuren. Lijkt me niet echt in het belang van het kind. Meer over dit onderwerp: dinsdag is bepsterdag, mijn nieuwe wekelijkse column gaat hier over, zie www.bepster.com

                                                  *

Joransbs1375Ook in de Telegraaf: het bericht dat Joran van der Sloot Natalee heeft verkocht aan een Antilliaanse man die graag een blond meisje wilde kopen, zulks op het strand van Aruba. Dat de handelswaar dronken was (of dood?), was geen probleem. Joran zou dit in Thailand aan een Amerikaanse journalist hebben verteld en daar wordt dit door een van de grootste zenders als groot nieuws gebracht. De vader van Joran zat ook in het complot: die kocht agenten om.

Die Amerikanen zijn nog gekker dan Joran. Het zegt weer iets over Joran, zijn respectloosheid. Aan de andere kant: als je voor veel geld zo’n lulverhaal kan slijten, waarom zou je ‘t niet doen? Uiteraard heeft hij inmiddels ook weer ontkend dat hij het heeft gedaan.

Toen ik de kop zag, dacht ik even dat het uit de ‘documentaire’ van Netwerk-correspondente Renee Gielen kwam: vorige week is haar verhaal over Natalee op de Antillen uitgezonden. Ik heb de uitzending zelf niet gezien, wel iemand gesproken die het wel heeft gezien, maar in Nederland vindt niemand het de moeite waard er aandacht aan te besteden of uit te zenden. Wat me niet echt verbaast. Gielen was van de theorie dat Natalee in een drugshol was geweest en als seksslavin is verkocht (toch?). Past wel mooi bij het verhaal van Joran.

AANVULLING:

Het laatste nieuws over Natalee Holloway: ze zit in Spanje en werkt tijdelijk als Zwarte Piet. Op 5 december geeft ze een exclusief interview aan Foxnews.

5 Responses to “Dinsdag 25 november: Boeren, Belgen & Buitenlui”

 1. & November 25, 2008 at 3:08 pm #

  Joran heeft 10.000 dollar gekregen voor zijn verhaal.
  Net wat Marco zegt: men laat hem niet rust dus waarom er geen slaatje uitslaan..?
  Deze zaak is gebaseerd op een complete tunnelvisie.

 2. & November 25, 2008 at 3:08 pm #

  Joran heeft 10.000 dollar gekregen voor zijn verhaal.
  Net wat Marco zegt: men laat hem niet rust dus waarom er geen slaatje uitslaan..?
  Deze zaak is gebaseerd op een complete tunnelvisie.

 3. & November 25, 2008 at 3:08 pm #

  Joran heeft 10.000 dollar gekregen voor zijn verhaal.
  Net wat Marco zegt: men laat hem niet rust dus waarom er geen slaatje uitslaan..?
  Deze zaak is gebaseerd op een complete tunnelvisie.

 4. & November 25, 2008 at 3:08 pm #

  Joran heeft 10.000 dollar gekregen voor zijn verhaal.
  Net wat Marco zegt: men laat hem niet rust dus waarom er geen slaatje uitslaan..?
  Deze zaak is gebaseerd op een complete tunnelvisie.

 5. & November 25, 2008 at 3:08 pm #

  Joran heeft 10.000 dollar gekregen voor zijn verhaal.
  Net wat Marco zegt: men laat hem niet rust dus waarom er geen slaatje uitslaan..?
  Deze zaak is gebaseerd op een complete tunnelvisie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: