Zondag 23 november: advocaten en hun praktijken

23 Nov

AdvocatenboekcoverwebHet was een beetje de week van de advocaten: Jan-Hein Kuijpers in het nieuws omdat hij zich terugtrekt als raadsman van Willem Holleeder, Arthur van der Biezen omdat de nieuwe deken van advocaten de toestand met de schilderijenroof nog eens tegen het licht wil houden. Zou veel meer over te zeggen zijn, maar nu nog even niet. Van der Biezen is ook van de partij in het zojuist verschenen boek ‘Moord: strafprocessen van de eeuw’ waarin topadvocaten misdaadgeschiedenis schrijven.

Claudiakids475Ik heb nog geen tijd gehad het helemaal door te lezen, mijn oog viel – toevallig?-  op een bijdrage van advocaat Heidanus, raadsman van Richard H., de man uit Zoetermeer die zijn vrouw en twee dochtertjes vermoordde om het huis vrij te hebben voor een seksweekend met zijn Poolse vriendin. Een van de meest onbegrijpelijke moordzaken van de laatste jaren. "Drie van de zeven(!) gedragsdeskundigen die hem onderzochten vonden mijn clixc3xabnt normaal en volledig toerekeningsvatbaar. Niks mis mee. Toch kreeg hij TBS en heeft hij nog een lange weg te gaan. Ik heb  er alle vertrouwen in dat zijn ontregelde geest reparabel is en dat hij te behandelen en te genezen is." 

Meer over het boek op de website van de uitgever. Een eerder stukje over Richard H. – met een verwijzing naar ‘Wie is hier de psychopaat’ staat hier

                                                             *

RobertvakkersVanavond bij Peter R. de Vries (half tien, SBS6) het spannend klinkende verhaal van Robert Vakkers.

"De Italiaanse badplaats Rimini, 25 juli 2000. Midden in de nacht hoort Massimo de Chiara, medewerker van de carabinieri, geklap op een rolluik van zijn appartement. De politieman, die op dat moment binnen tv zitten te kijken, hoort ook geluiden op zijn balkon. Hij krijgt de indruk dat iemand probeert in te breken. Als de carabiniere vervolgens zijn balkon opstapt, ziet hij de schaduw van iemand die wegrent. Even verderop staat een tweede man die in zijn richting loopt. Omdat de inbreker niet stopt, pakt De Chiara zijn dienstpistool en schiet hem neer. De neergeschoten man blijkt de 20-jarige Robert Vakkers te zijn, een Nederlander zonder strafblad. De student is in Rimini op vakantie met die vrienden."

Meer hierover op de website www.peterrdevries.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: