Dinsdag 18 november: Verona van de Leur & La S-s-s-erpe & rookmaffia

18 Nov

Veronarobbie4bwebSport? Turnen? Verona van de Leur? Bemoei je met je eigen zaken… In Revu deze week een verhaal van mij over Verona van de Leur, Nederlands beste turnster ooit, tevens sportvrouw van het jaar in 2002. Achter de schermen van de topsport is het niet allemaal rozengeur en manenschijn (dit is geen tikfout) en het is helemaal niet zo gek dat juist ik daar nu eens de vinger op leg. Meer hierover: www.bepster.com (mijn wekelijkse column aldaar). Zal in de loop van vandaag of morgen nog wel het een en ander over te doen zijn, schat ik zo. Op de foto Verona met vriend Robbie.

                                      *

Laserpe1portretweb

Kroongetuige Peter La Serpe kreeg een dubbele whisky tijdens het afleggen van verklaringen, zo bleek gisteren tijdens de pro-formazitting in de bunker. Het deed mij denken aan de boeken over Arendsoog en Witte Veder: ‘Blanke man spreken met dubbele tong.’ Ik ben zelf gisteren niet in de bunker geweest, maar gelukkig was crimesite wel van de partij voor een uitvoerig verslag: zie hier.

Over ‘spreken met gespleten tong’: politici kunnen daar ook wat van. Gisteravond een stukje gevolgd van de discussie over het rookverbod in cafxc3xa9s, bij Pauw & Witteman. Dat is – volgens de politiek – niet bedoeld om mensen van het roken af te krijgen, maar om personeelsleden in de horeca niet tegen hun zin te confronteren met rook: als werknemer heb je recht op rookvrije arbeidsomstandigheden. Inmiddels begint het besef een beetje door te dringen hoe de antirookmaffia iedereen bij de neus heeft genomen.

         

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: