Maandag 10 november: Joran's handeltje

10 Nov

Joranthai1Het meest opmerkelijke aan de uitzending van Peter R. over ‘Joran in Thailand’ vond ik een uitlating van een ex-vriendin die aangaf dat Joran met de geheimzinnige Daury – de man die hielp bij het wegwerken van Natalee’s lichaam – zeer waarschijnlijk op zijn vader doelde. Als er nog een nieuwe undercover-actie in deze affaire moet worden gehouden, dan graag richting pa.

Joran als vrouwenhandelaar… "Jij hebt dit allemaal gexc3xafnitieerd," verweet hij De Vries. "Allemaal" is wat overdreven, maar als Joran al serieus van plan is geweest dames aan Nederland te leveren, dan was dat nog niet erg gelukt, het had een erg hoog ‘Ik-vertrek’-gehalte: Nederlanders die in een warmer land een restaurantje beginnen of wat lokale snuisterijen proberen te verhandelen.

Joranthai5aTegen mensenhandel en gedwongen prostitutie kan niet hard genoeg worden opgetreden, maar bemiddelen tussen Thaise dames die hun geluk in Nederland willen beproeven, legaal, is toch wel heel wat anders. "Het belangrijkste is dat ze weten wat ze gaan doen," zegt Joran zelf. ‘t Is een foute jongen: zijn gedrag met betrekking tot Natalee Holloway is ronduit stuitend en de manier waarop hij over vrouwen praat is respectloos, maar van mij had dit hele gedoe in Thailand niet meer dan een voetnoot hoeven zijn. Had ik liever willen weten hoe hij aan dat gigantische huis komt.

Afgezien daarvan: zo’n ex-vriendin, en zo’n jongen die via internet contact met hem legt, en daarmee dan naar Peter de Vries stappen: het is misschien nobel bedoeld, maar ‘t zouden mijn vrienden niet zijn. Bij het inzetten van Patrick van der Eem heiligde het doel de middelen (vond ik, in dit geval). Deze twee waren voor mij een bruggetje te ver.

Volgens de Telegraaf is Joran inmiddels op de vlucht geslagen.

Inmiddels hoor ik wat geluiden (van anderen) die mij bekend voorkomen, van mijn eigen gedachten: of zou Joran hebben vermoed dat Peter R. weer op oorlogspad was en het spelletje hebben meegespeeld? Als je ‘t hele verhaal met die ogen bekijkt wordt het echt boeiend…

                                                  *

Iets prozaxc3xafscher: de winnaar van de inbelprijsvraag is bekend, het is een ‘zij’ en ze komt uit Rotterdam. Als ik de boeken heb afgeleverd kom ik er nog even op terug.

47 Responses to “Maandag 10 november: Joran's handeltje”

 1. ...... November 10, 2008 at 9:01 am #

  Verbaast me niks, dat zijn pa er mee te maken heeft.

 2. Alex November 10, 2008 at 9:46 am #

  Het heeft ook een positieve kant. Als Joran al bedoelingen in die richting had dan heeft Peter R de Vries de zaak wel stuk gemaakt. Beter voorkomen dan genezen. Detentie kost de samenleving klauwen met geld. Waar ik veel eerder ( geloof 1996 ) al voor had gewaarschuwd dat het oprekken van opsporingsmethodieken of navolging daarvan, zeer veel negatieve kanten kent. Ik ben weleens voor gek versleten, toen ik aangaf dat het een golf van liquidaties teweeg zou brengen. Ik heb toen duidelijk aangegeven dat ook Justitie politie daarvoor mede verantwoordelijk zouden kunnen worden. Dat zal ik uitleggen. Nadat ik er voor had gewaarschuwd ook voor NOVA ontraadde; aangaf dat de politie met haar opsporingsmethodieken zo zorgvuldig mogelijk moesten omgaan kwam er een golf van liquidaties. 20 maart 2006 liquidaties Endstra achterbank gesprekken met CIE, spande in mijn ogen wel de kroon. Wie heeft Endstra geliquideerd, aanleiding, toedoen van. Eenmaal in het web van het misdaadmileu is de weg terug heel moeilijk. Georganiseerde misdaad geeft aan afvalligen loslippigen duidelijke signalen af. Undercover operaties behoren onzichtbaar te zijn dus nooit naar de oppervlakte moeten kunnen komen. Getuigen bescherming programma’s zijn niet effectief. Wie binnen het huidige georganiseerde misdaadmileu spreekt met de politie loopt het risico te worden geliquideerd. Het kent ook een andere kant het corrumpeert. Dus ook binnen de politieorganisatie. georganiseerde misdaad probeert binnen de zelfde methodieken informatie te verkrijgen. tot zover.

  Aan de ene kant heeft Peter R de Vries een zaak stuk gemaakt. Joran een voet dwars gezet. Dat zou je vaker met jonge labiele, bexc3xafnvloedbare jochies moeten doen. Dit was geen undercover operatie dus maar hinderlijk volgen zoals de politie ook doet. Stukmaken van criminelen voornemens. Dus niks mis mee als je er niet in doordraaft. Dan het optrommelen van tal van deskundigen psychologen. In het algemeen ” patixc3xabnten leren niks van een psycholoog, maar de psycholoog van zijn patixc3xabnt. Dus de deskundigen die Peter R opvoerde ” wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. Dat kan ook voor de advocaat in SBS^ nieuws gelden ” Plasman. Een deskundige die het materiaal had onderzocht iel wel heel doorzichtig door de mand. ” na het bekijken van al het materiaal ruwe materiaal eerste actie, gaf deze aan ” bij de politie verteld heeft”. Net als die dus de verhoren had vergeleken met het materiaal van Peter R de Vries. Nu dat is absoluut niet zo. Politie en Justitie geven dat materiaal nu nog niet vrij of maken dat openbaar. Dus een leugen. Verder sluit ik mijn aan bij HJK. Met de opmerking stel nu eens voor Peter R de Vries dat Joran werkelijk binnen een organisatie zou hebben gezeten, dan was deze op dit moment in levensgevaar of lag hij al tussen zesplakken. Ik denk dat hij dat zichzelf niet heeft gerealiseerd.

 3. I&I November 10, 2008 at 9:56 am #

  Henk Rommy is voor minder opgepakt en veroordeeld. Die had voor zijn ‘eventuele drugsdeal’ nog niet eens geld aangenomen. Ik denk dat ze wederom Joran niets kunnen maken…jammer dat PrdV niet geleerd heeft van Joran I en het niet af heeft gemaakt. Verder: Ik vind dat PrdV goed werk verricht en een goeie misdaadjournalist is. Het siert hem alleen niet dat hij dit zelf ook vind en denkt dat hij dit moet bewijzen (zie het begin vd aflevering).

 4. I&I November 10, 2008 at 9:56 am #

  Henk Rommy is voor minder opgepakt en veroordeeld. Die had voor zijn ‘eventuele drugsdeal’ nog niet eens geld aangenomen. Ik denk dat ze wederom Joran niets kunnen maken…jammer dat PrdV niet geleerd heeft van Joran I en het niet af heeft gemaakt. Verder: Ik vind dat PrdV goed werk verricht en een goeie misdaadjournalist is. Het siert hem alleen niet dat hij dit zelf ook vind en denkt dat hij dit moet bewijzen (zie het begin vd aflevering).

 5. I&I November 10, 2008 at 9:56 am #

  Henk Rommy is voor minder opgepakt en veroordeeld. Die had voor zijn ‘eventuele drugsdeal’ nog niet eens geld aangenomen. Ik denk dat ze wederom Joran niets kunnen maken…jammer dat PrdV niet geleerd heeft van Joran I en het niet af heeft gemaakt. Verder: Ik vind dat PrdV goed werk verricht en een goeie misdaadjournalist is. Het siert hem alleen niet dat hij dit zelf ook vind en denkt dat hij dit moet bewijzen (zie het begin vd aflevering).

 6. I&I November 10, 2008 at 9:56 am #

  Henk Rommy is voor minder opgepakt en veroordeeld. Die had voor zijn ‘eventuele drugsdeal’ nog niet eens geld aangenomen. Ik denk dat ze wederom Joran niets kunnen maken…jammer dat PrdV niet geleerd heeft van Joran I en het niet af heeft gemaakt. Verder: Ik vind dat PrdV goed werk verricht en een goeie misdaadjournalist is. Het siert hem alleen niet dat hij dit zelf ook vind en denkt dat hij dit moet bewijzen (zie het begin vd aflevering).

 7. I&I November 10, 2008 at 9:56 am #

  Henk Rommy is voor minder opgepakt en veroordeeld. Die had voor zijn ‘eventuele drugsdeal’ nog niet eens geld aangenomen. Ik denk dat ze wederom Joran niets kunnen maken…jammer dat PrdV niet geleerd heeft van Joran I en het niet af heeft gemaakt. Verder: Ik vind dat PrdV goed werk verricht en een goeie misdaadjournalist is. Het siert hem alleen niet dat hij dit zelf ook vind en denkt dat hij dit moet bewijzen (zie het begin vd aflevering).

 8. I&I November 10, 2008 at 9:56 am #

  Henk Rommy is voor minder opgepakt en veroordeeld. Die had voor zijn ‘eventuele drugsdeal’ nog niet eens geld aangenomen. Ik denk dat ze wederom Joran niets kunnen maken…jammer dat PrdV niet geleerd heeft van Joran I en het niet af heeft gemaakt. Verder: Ik vind dat PrdV goed werk verricht en een goeie misdaadjournalist is. Het siert hem alleen niet dat hij dit zelf ook vind en denkt dat hij dit moet bewijzen (zie het begin vd aflevering).

 9. JooPie November 10, 2008 at 10:19 am #

  Hoe Joran aan die grote villa komt…..van het geld van zijn ouwe, die heeft genoeg.

 10. chris November 10, 2008 at 10:44 am #

  @hjk: je schrijft:

  ”Tegen mensenhandel en gedwongen prostitutie kan niet hard genoeg worden opgetreden, maar bemiddelen tussen Thaise dames die hun geluk in Nederland willen beproeven, legaal, is toch wel heel wat anders.”

  Dit is niet helemaal waar. Mensenhandel behelst ook het naar Nederland halen van dames die wel weten dat ze hier in de prostiutie gaan werken. De juridische kwalificatie mensenhandel voorziet specifiek hierin met de term ‘misbruik van een kwetsbare positie’

 11. Carl November 10, 2008 at 11:02 am #

  Gaan we nou elk jaar uitzendingen van Peter R krijgen over vermeende ‘criminele’ activiteiten van Joran, geinitieerd door ‘vrienden’, pokermaatjes of toeristen die hem ergens hebben ontmoet?

  Peter, ga eens praten met Alberto Stegeman. Misschien kunnen jullie met opgeplakte snorren en valse baarden je voordoen als Al Qaeda agenten die bij Joran komen vragen hoe je een lijk moet doen verdwijnen..

 12. pablow November 10, 2008 at 11:31 am #

  selectieve verontwaardiging

  Heb Peter nooit gehoord over vrouwenhandel door cor van hout …

 13. Mia November 10, 2008 at 11:39 am #

  Persoonlijk vind ik dat Peter R. en team gedegen onderzoek hebben gedaan gebaseerd op tips die zij hebben ontvangen.
  Maar goed, er staan altijd andere stuurlui aan de wal.
  Interessant waren de analyses van de hoogleraren forensisch- en rechtspychologie.

  Wanneer Joran op de hoogte was geweest van de undercoveraktie van Peter dan had hij m.i. veel anders gereageerd in het -voor hem- overdonderende en confronterende telefoongesprek.
  Misschien de hoogleraren nogmaals uitnodigen voor analyse mbt de nieuwe informatie?

  Overigens ben ik zeer benieuwd naar de reactie’s van paps en mams van der Sloot.
  Als ouder zou ik me ernstig zorgen maken over het gedrag van zo’n kind.

 14. Harry November 10, 2008 at 11:53 am #

  @ Carl

  Je reactie is niet alleen lachen hij slaat ook nog eens de spijker op de kop.
  Dit is (misdaad) journalistiek van likmevessie, op deze manier kan ik ook duizenden “criminelen” betrappen.
  En zoals Pablow terecht stelt; selectieve verontwaardiging.

 15. Pol November 10, 2008 at 11:53 am #

  De Vries zal wel vinden dat hij het gelijk geheel aan zijn zijde heeft maar deze actie komt op mij over als rancune over het feit dat hij van der Sloot de vorige keer niet echt te pakken heeft kunnen krijgen.

 16. brigada November 10, 2008 at 12:16 pm #

  Je zult maar een ‘journalist’ als de Vries achter je aan hebben. Hij heeft het budget, de tijd en de middelen om iemand helemaal kapot te maken met die neppe undercover acties, die zich dus over maanden en maanden uitstrekken.

  En wat weten we nu extra over Joran? Niets eigenlijk, behalve dat hij niet echt deugt, op de (vakantie)vlucht is omdat hij zich mede door Peter niet in Nederland kan vertonen.

  Peter R. hoeft maar in Amsterdam, Alkmaar of Utrecht (Zandpad, wat nog getoond werd in de reportage) te gaan kijken om de echte mensenhandelaren en ellende van dichtbij te kunnen filmen. Helaas nooit een reportage over gezien van hem.

  Het begint een beetje onsmakelijk te worden allemaal vind ik.

 17. Frits November 10, 2008 at 12:19 pm #

  Beste Pablow,

  Van Hout was een hardcore crimineel en bovendien een ‘vriend’ van Peter, dus dan mag ‘t …

 18. lief hebber November 10, 2008 at 12:38 pm #

  Of het waar is of niet doet niet te zake het is en blijft misselijk makende tv van sbs6 en peter de vries …Waar had ik dat nu gezien die film dat mensen op gehitst werden om als een meute achter een man aan te gaan met honkbalknuppel en hem dood te slaan.Kort om de vries en sbs6 doen precies het zelfde Het is geen misdaadprogramma maar vermaak en lol Wie verraad hem het eerst en nog mooier de eerste slag met de honkbalknuppel is geld waard op te halen bij de vries…En sbs6 maar filmen de show most go on..In wat voor wereld leven wij dat we dit normaal gaan vinden op gehits door volks menner de vries alleen we hebben geen mooie autobahnen aan de vries te danken.
  Dat is het enigste verschil….

 19. ..... November 10, 2008 at 12:51 pm #

  Stel dat die personen waar joran evt voor werkt, nu eens met joran af zouden rekenen.
  Dat heeft prdv dit op zijn geweten.

 20. Marina November 10, 2008 at 1:14 pm #

  Mia, als ouder zou ik me ernstig zorgen maken over de doodstraf of een levenslange gevangenisstraf in Thailand voor zo’n kind, door toedoen van de Vries.
  Zoveel waardering voor de aanpak van de Vries, maar zeg eens eerlijk, is dit integere misdaadjournalistiek ?
  Het komt bij over als leedvermaak en wraakzucht. Joran moet eraan, kost wat kost.

 21. K.Hakvoort November 10, 2008 at 1:53 pm #

  Joran II voldeed geheel aan onze verwachtingen waarbij wel opviel dat het narcisme en de wil om ten koste van alles gelijk te krijgen van de Vries dit maal wel erg duidelijk op de voorgrond trad. Voor dit laatste werd een uitlokkingsoperatie op touw gezet om een mentaal instabiel persoon voor het eerst een misdrijf te laten plegen dat hij voorheen slechts met stoere praat had aangeduid. Van voorbereidingen van vrouwenhandel met “in een kwetsbare posititie verkerende vrouwen” was geen sprake: de dames in kwestie waren maar wat mans, wisten waar het omging en zagen van medewerking af omdat ze hun school eerst af moesten maken.
  Uiterst verwerpelijk was de medewerking van een paar rechtspsychologen aan het volksgericht van de Vries. In ruil voor tv-roem trokken zij een blik pseudo-wetenschap open en verklaarden dat Joran met zijn “bekentenis” wel de waarheid gesproken moest hebben.
  Inderdaad ook nog een “vriendin” als getuige
  , uiterst onbetrouwbaar omdat ze pas na de megapubliciteit een verklaring heeft aangelegd en zich sterk (ver)oordelend over Joran uitliet.

  Gelukkig hield de OvJ op Aruba zich dit keer op afstand van het misdaadprogramma waarmee hij een lichtend voorbeeld werd voor alle politie- en justitieambtenaren in het koninkrijk.

 22. pablow November 10, 2008 at 2:29 pm #

  en nog wat

  die 1000 pleuro’s
  die zou ik ook hebben aangenomen
  niks voorbereiding strafbaar feit

  alsof je die pseudopooiers ooit nog terug ziet daar …

 23. Peter November 10, 2008 at 4:14 pm #

  Waar het in de discussie volgens mij vooral om zou moeten gaan is of deze nieuwe actie van PRdV iets toevoegt aan de zaak Natalee. Naar mijn bescheiden mening, neen… Sterker nog, het leidt behoorlijk af.

 24. Niegoes November 10, 2008 at 4:49 pm #

  Als Joran slim is, of i.d.g. een (commercixc3xable) omroep zou ik een programma maken waarin hij zelf verborgen camera acties gaat doen. Tis niet voor het eerst dat een crimineel voor het karretje van een omroep wordt gespannen. Maar daar komen we meteen tot de pointe. Joran is crimineel want daarvoor moet je veroordeeld worden door een rechtbank en niet door het merendeel van een opgejutte bevolking. Wat dat betreft zijn een aantal opmerkingen op deze site wel terecht dat er zoiets als een volksgericht kan onstaan, gexc3xafnitieerd door Peter Pan en zijn rockers.

  Wat ik vreemd vind van Peter c.s. is dat ze niet tot de bodem zijn gegaan om uit te vinden, aan te tonen dat Joran met strafbare feiten bezig was.
  Waarom niet een undercover hoer als lokmiddel ingezet?
  Waarom niet uitzoeken waar de geldstroom vandaan kwam/komt om zo’n kapitaal huis in Thailand te kunnen bewonen/bekostigen?
  Waarom niet na de uitlating van ‘Celes’ gaan graven (bij wijze van spreken) op Aruba naar de handel en wandel van Paul v.d. Sloot?
  Vragen en nog eens vragen.

  Wat wel wordt aangetoond is dat Peter keihard op weg is om steeds minder populair te worden getuige de meeste opmerkingen die hier en elders circuleren. En dan kun je wel een Emmy boven je hoofd houden maar dat is alleen jezelf voor de gek houden.

 25. Niegoes November 10, 2008 at 4:50 pm #

  Herstel. De zin moet luiden:
  Joran is GEEN crimineel want daarvoor moet je veroordeeld worden door een rechtbank…..

 26. Alex November 10, 2008 at 4:55 pm #

  Waar het mis ging met Peter R de Vries gaf hij zelf al aan in het begin. Toen de hoofdredacteur van de Telegraaf hem belde riep Peter kom gelijk naar de redactie Heineken is ontvoerd. Het werd een obsessie zoals hij aangaf.

 27. InterRescue.nl November 10, 2008 at 5:25 pm #

  @ Chris,

  Op jouw eigen blog plaats je de navolgende zin:

  “Ik heb niet veel op met mensen die anderen bewust zwart maken”

  dus je verafschuwd ook de werkwijze van Peter R. de Vries in de zaak Holloway en zijn Thaise onderzoek?

 28. janp November 10, 2008 at 7:56 pm #

  Allereerst ,als je het mag geloven” waren er anderen die Peter R deV getipt hadden,dus mag je aannemen dat Peter r de v NIET zelf op het idee kwam om Joran vd s te schaduwen.We moeten niet vergeten wat we allemaal al aan hem te danken hebben.

 29. chris November 10, 2008 at 8:45 pm #

  @smits: De Vries dient als journalist de waarheid (in plaats van een opdrachtgever) Dat maakt zijn onderzoek geloofwaardig en zijn startpunt zuiver.

 30. Alex November 10, 2008 at 9:00 pm #

  @ janp, het blijkt dat Arjan van Wezel een internet poker vriend van Joran was. Toen die er achter kwam dat deze pokerde met de Joran van de Sloot toen Arjan naar Peter R de Vries gelopen. Niet voor niets zegt Peter R de Vries dat Justitie niet meer met hem wil samenwerken. Dat geeft hij duidelijk aan. Het internet verkeer blijkt ook naar Thailand te worden gecontroleerd. Islamitische landen worden zo wie zo gecontroleerd. Naar zeggen van bronnen hadden de inlichtingendiensten het geheel allang in de gaten. Er kan hier best nog eens iets vervelends achterweg komen, als blijkt dat Peter R de Vries Joran heeft uitgelokt. Wat juristen zeggen is, de strafbare feiten als die al zouden zijn begaan zijn niet thuis bij Joran gepleegd, maar bij Peter R de Vries die de hotelkamer betaalde. Blijkbaar maakt dat een juridisch verschil. Ik weet dat niet ben niet juridisch onderlegd.

 31. InterRescue.nl November 10, 2008 at 11:00 pm #

  Beste Chris,

  Kom uit je droomwereld, SBS is een commercixc3xable omroep en daar gaat het om de kijkcijfers waarin de inkomsten gelieerd zijn.

  En dan nog iets, de werkwijze van Peter R. verschillen echt niet veel van de mijne, maar ja…..Peter R. is nu xc3xa9xc3xa9nmaal groter en bekender dan ik met een grotere macht (SBS) achter zich.

  Bovenstaande wil niet DIRECT zeggen dat ik zijn uitzending zag stralen van kwaliteit, maar zijn intentie is eensgelijk aan de mijne….hij blijft op Joran jagen tot hij hem ‘heeft’ en dat is zijn ‘goed recht’ al heeft hij net zo min als ik enige opsporingsbevoegdheid en is hij ook maar een ‘burger’.

  Peter R. schuwt ook geen middelen om zijn doel te bereiken…..God, wat komt me dat toch bekend voor…………zou het zijn omdat Peter en ik allebei uit het Westen komen?

  Ja, Westerlingen (en zeker Amsterdammers) hebben nu eenmaal een ‘afwijking’, als zij hun tanden ergens inzetten laten ze niet los voordat……vandaar mijn bijnaam “De Pitbull”.

 32. lief hebber November 10, 2008 at 11:25 pm #

  dus je kan stellen interrescue dat het een ingekleurd verhaal is wat de vries uit gezonden heeft.verzonnen en geknipt en geplakt.dus dat moet ik me dus van een misdaad verslaggever voorstellen het hoefd dus niet de waarheid te zijn …bedankt

 33. chris November 10, 2008 at 11:32 pm #

  Beste Smits,

  Ik weet nu niet of de term ‘De Pitbull’ wel zo goed is gekozen, hoor. Was het niet in 1993 dat de Regeling Agressieve Dieren (RAD)in werking trad? Omdat er een aantal kinderen op gruwelijke wijze slachtoffer werd van enkele agressieve honden?

  Sinds die tijd moesten heel wat pitbulls aan de muilkorf….weet ik nog wel.

 34. InterRescue.nl November 11, 2008 at 12:07 am #

  @ lief hebber,

  Zojuist heeft mr. Hammerstein duidelijke woorden gesproken, strijdig op de NEDERLANDSE wetgeving zijn deze beelden tot stand gekomen en in geen enkele Nederlandse procedure kunnen deze beelden gebruikt worden vanwege wederrechtelijk verkregen bewijs.

  Ook hier tipte Hammerstein even de commercixc3xable belangen van Peter R. aan, waarbij ‘sensatie’ (volgens zijn woorden) de drijfveer was.

  Om eerlijk te zijn zag ik ook het gemis naar ‘waarheidsvinding’ door een misdaadjournalist in dit verhaal, deze uitzending verdiende geen schoonheidsprijs omdat de intentie voor dit onderzoek mogelijk niet de juiste was.

  Maar nogmaals, vele onderzoeken en het doorzettingsvermogen van Peter R. kan mij wel charmeren maar natuurlijk hebben de zijlijnzitters wel weer op- en aanmerkingen.

  @Chris,

  Ik heb vanavond 2 antwoorden op jouw blog gezet, je was verdomd snel om ze er weer af te halen…..erg kinderachtig om onderbouwde aanval/verdediging tegen jouw hersenspinsels direct te verwijderen, maar ja, het is jouw blog doch dit is wel een ‘openbaring’ van jouw karakter.

  In mijn ogen ben jij de knip voor de neus nog niet waard doordat jij onderbouwde kritiek over jou op jouw blog niet kunt accepteren.

  Wordt toch eens een kerel !!

  Dag Chris.

 35. ReneS November 11, 2008 at 12:16 am #

  @Chris: Waar is je weblog?

 36. Kennel November 11, 2008 at 1:10 am #

  Interrescue, jouw bijnaam is meer “de tekkel”. Ook vasthoudend maar een stuk kleiner.
  Je kunt niet eens in de schaduw van Peter staan.

 37. chris November 11, 2008 at 9:38 am #

  @rene s:

  http://rechtbankverslaggever.wordpress.com/

  @smits: beide reacties waren niet aan mij gericht, maar aan een zekere RB en daarnaast volstrekt irrelevant. Mijn weblog is niet opgericht om de strijd van Smits (tegen wie dan ook) te voeren. Dan moet je zelf een weblog beginnen.

  Daarnaast: als ik de knip voor je neus niet waard ben, hou dan op met je kinderachtige pogingen om mij van je grote gelijk te overtuigen. Ik zet simpel vraagtekens bij je werkwijze.

 38. Job November 11, 2008 at 10:36 am #

  @ inter Rescue, Dat is de manier van een Provinciale rechtbankverslaggever van het Dagblad van het Noorden om hem onwelgevallige reacties onmiddellijk van zijn weblog te halen. Maar zelf mag hij ongelimiteerd op andere weblog ‘s zijn gif spuien tegen mensen die graag bij HJK komen soms een leuke reactie geven of meedoen aan een discussie. Ik bezoek ook vaak even jou internet pagina. Vaak stookt Chris Klomp het vuurtje op of haakt in als mensen andere mensen met naam en toenaam noemen. Dan doet Chris Klomp gelijk mee gaat mensen ook driftig bij voornaam noemen en bevestigd hetgeen anderen zeggen. Dat is dus internet terreur in vereniging. Samenspannen en als mensen op zijn weblog hem dan van repliek dienen, dan is de wereld te klein. Hij laat zijn eigen reacties staan. Maar erger nog Chris Klomp bedreigd mensen. Ik zal eens iets benoemen.

  citaat Chris ” ik weet ook wel het een en ander van je (vermeende) verleden ( en heden) maar heb besloten om dat, om mij moverende redenen nooit ergens te plaatsen”. Met andere woorden als jij je mond opendoet dan slacht ik je af.

  Het word tijd om deze verslaggever met zijn bekrompen bedreigend Provinciale gedachten eens wat aan banden te gaan leggen. het is niet leuk meer om met Chris Klomp te discuteren. Hij is zeer dwingend dominant pleegt internet terreur in vereniging. Dan maakt het volgens mij ook niks meer uit wie dus bepaalde uitlatingen doet. Als je daar achterstaat bevestigd of aanvult; dan moet je een kerel zijn er dan daar ook voor staan. Op zijn weblog is uiteraard communistische Chris Klomp met zijn bekrompen Provinciale gedachtengang Koning. Hij kan elke reactie van zijn weblog weren. Maar is dat discussie. Vandaar mijn oproep niet meer op Chris te reageren. Maar naar de rechtbank Groningen een kaartje met eventuele klachten over hem te sturen. Dat zal effect hebben op het internet terreur van Chris Klomp aan te pakken. Bekijk de reacties in zijn geheel maar eens. Hij reageert graag op anderen die hij altijd de grond in tracht te trappen zelfs HJK. Chris is een betweter. En als je hem in het echt kent, ga je spontaan over je nek.

 39. A.S November 11, 2008 at 11:19 am #

  @Chris. Je schrijft over Smits

  ” ik zet simpel vraagtekens bij je werkwijze”.

  De manier Chris Klomp. Niet motiveren waarom jij vraagtekens zet zodat je een behoorlijke discussie kan voeren of via jou weblog of via mail, brief. Ik heb het te doen met je collega Rob Zijlstra. Binnen het grotere team van de redactie van het Dagblad van het Noorden was jij niet meer te handhaven. Nu hadden ze een plaatsje voor je gevonden in de catacombe van de rechtbank Groningen ik een kleine setting als Rob Zijlstra weg is mag jij daar je werk doen, omdat blijkbaar je andere collega’s spuug zat waren van jou manieren. Veel mensen kunnen jou bloed wel drinken omdat jij een betweter bent. Je wil altijd slimmer zijn dan andere mensen. Een soort van bewijzen op de voorgrond dringen je bent een gladde paling. Juffrouw Pietje heeft het gedaan hoor ik niet. Zo’n jochie die in het klasje altijd de anderen de schuld gaf zelfs zogenaamd niks deed. Internet terreur in vereniging daar kan ik mij volledig bij aansluiten.

 40. RB November 11, 2008 at 3:32 pm #

  Reacties aan RB?
  RB dat ben ik. Kan me niet herinneren dat ik ooit heb gereageerd op Chrisxc2xb4 zijn blog.
  Ik ben in zijn algemeenheid redelijk spaarzaam met reacties.

 41. Jay November 11, 2008 at 4:50 pm #

  @Alex, A S, Job, Jorck, Alex Scheijbeler, etc.

  Denk je nu echt dat we hier met zijn allen een stel idioten zijn?? Ik irriteer mij al geruime tijd aan jou reacties en allerlei synoniemen die jij gebruikt, meestal om jezelf op te hemelen. Zielig is hier niet eens het juiste woord voor. Knettergek is beter. Lees al je reacties nog maar eens na… mafketel.

 42. InterRescue.nl November 11, 2008 at 4:54 pm #

  @ Job en A.S.,

  Is dit het beeld zoals Chris altijd schrijft over derden die hij in de mangel wenst te nemen (citaat van zijn blog over mij):

  “# rechtbankverslaggever zegt:
  november 10, 2008 at 4:39 pm

  @smits: ik heb het niet gehad over drie verschillende zaken. Sterker: die zaken op zich interesseren me helemaal niet. Ik heb het over je werkwijze en in het verlengde daarvan de vraag of die werkwijze wel in het belang van het kind is. En op die kritiek heb je tot nu toe niet willen (kunnen?) reageren.

  Wat xe2x80x98de wind van vorenxe2x80x99 krijgen op misdaadjournalist.nl betreft. Ik heb nimmer de illusie gehad dat de brenger van nuance en xe2x80x98het andere geluidxe2x80x99 met open armen zal worden ontvangen in de krochten van de diverse internetfora. Mensen wijken niet zo snel af van hun, soms verstoorde, standaardbeeld van deze maatschappij. Daar helpen zelfs goede argumenten niet meer tegen.

  P.S. Het is wat mij betreft een teken van zwakte om je dispuut met mij te verleggen naar wat anderen over mij zouden beweren. Ik heb zelf geen enkele behoefte om andere criticasters van je werkwijze hier aan te halen om mijn gelijk te krijgen.”

  Greetzzz,

  Jacques

 43. Bluf November 11, 2008 at 7:46 pm #

  @ Jay, stak jij je vingertje op voor Chris.

 44. Jay November 11, 2008 at 8:30 pm #

  @Bluf, Als je wat vaker dit weblog zou bezoeken had je beter moeten weten. Maar dat terzijde.

  Dit met A.S. gaat behoorlijk ver terug en het blijft maar doorgaan. Voorbeeldje: 5 februari 2008 op dit log. Alex plaatst, onder eigen naam, weer een of ander warrig verhaal waar wat kritiek op wordt geleverd. Vervolgens komt daar weer een reactie op van een Bram de Haan met exact dezelfde typisch warrige schrijfstijl als die van Alex en die Alex en zijn reactie de hemel inprijst. Alles wat hij zegt klopt als een bus en het is vreemd dat mensen daar anders tegenover staan. Maar nu komt het grappige… dit gebeurt zo langzamerhand (we zitten nu in November, he) na elke reactie van Alex waarop kritiek wordt geleverd??? Het is nu Job.

 45. chris November 12, 2008 at 12:08 am #

  @jay:

  Ik heb inmiddels geen behoefte meer om op het internet op ‘Alex’ te reageren. Twee telefoontjes waren genoeg om erachter te komen dat deze man niet serieus te nemen is.

  Op mijn eigen weblog (en dat van Rob Zijlstra) reageert hij ook onder verschillende namen (Alex/Mr Haak/Job) en probeert hij mij in een kwaad daglicht te stellen. Het is maar waar je genot uit wil halen.

  Ik weet niet of Alex het weet, maar hij stuurt met iedere reactie zijn IP-adres mee en zijn computernaam. Die komen steeds exact overeen. Het moet een gezellige boel zijn in huize Alex, met al die verschillende identiteiten.

  Op zich heb ik geen moeite met een dergelijke digitale ‘gespleten persoonlijkheid’. Ieder zijn meug.

  Anders is het als Alex deze tactiek gebruikt om een ander zwart te maken, zoals hij op deze site bij mij probeert te doen.

  Ik zal er niet op reageren. Maar het moge duidelijk zijn wat ik van deze actie vind.

 46. Gert November 12, 2008 at 12:39 pm #

  Hendrik Jan,

  Uit statistisch oogpunt ben ik wel geinteresseerd in het tijdstip waarop de winnares gebeld heeft, en de “halfwaardetijd”.

 47. Thailandia November 12, 2008 at 1:43 pm #

  De knulligheid waarmee Joran de dames aan het ronselen was en naar Nederland wilde sturen geeft al aan dat het absoluut niet serieus te nemen is. Allereerst hebben de dames een visum nodig. Daarvoor hebben ze in NL een referent nodig die GARANT staat. De Thai(se) dient de referent persoonlijk te kennen want er gaat een interview aan vooraf op de Nederlandse ambassade alvorens er een toeristenvisum afgegeven gaat worden.
  Zomaar als danseres of student naar Nederland gaan is gewoon ONmogelijk. Peter heeft hiermee zich flink in de kaart laten kijken…wat een rancune jegens Joran…slechte verliezer hoor die Peter ondanks die glimmende trofee uit de USA…
  De Thaise authoriteiten vinden het verhaal te dun voor aktie…was vandaag te horen in de Nederlandse soos hier in Bangkok….jammer want Joran blijft wel gewoon een ettertje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: