Vroeg op voor Kidnap-special

6 Nov

HeinekenkalenderwebWas vandaag onderweg, beetje laat met dit bericht, want degenen die er morgen zo vroeg uitgaan dat ze naar Goedemorgen Nederland kijken liggen nu waarschijnlijk al op bed. Hoe dan ook, vanaf zeven uur is daar een thema-uitzending omdat het zondag 25 jaar geleden is dat biermagnaat Freddy Heineken werd ontvoerd.

John van den Heuvel komt vertellen over de jeugd van de kidnappers die iets minder rooskleurig was dan het boek van Peter R. de Vries doet vermoeden. Jaap Timmer, politiewetenschapper, komt vertellen over de nieuwste opsporingstechnieken bij omvangrijke ontvoeringen. Sjerp Jaarsma, ‘Mister Heineken Ontvoering’ en tevens geestelijk vader van de Heineken Kidnap Kalender, spreekt over het feit dat de loods waar de heren gevangen zaten wellicht opgedoekt moet worden. De gemeente Amsterdam heeft er geen trek meer in, maar Sjerp vindt dat het een stuk cultuurgoed is dat we niet mogen vergeten.

Tot slot Dick Steffens, die als special agent was belast met het losgeld van de ontvoerders. Hij moest afscheid nemen van zijn vriendin voordat hij met de miljoenen ging rijden: niemand wist hoe het af zou lopen, maar gelukkig kan hij het navertellen en dat doet-ie.

                                                           *

Malikaarrest

Verder stuurde Jacques Smits het arrestatiebevel tegen Malika, maar ik heb niet het idee dat dat iets toevoegt: er staat niet bij waarvoor ze zou moeten worden aangehouden. Maar wie denkt er iets van op te steken…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: