Vrijdag 31 oktober: boekje open over Ilona

31 Oct

Ilonaboekweb"Het is de kerntaak van de politie om bij te dragen aan het verhogen van veiligheid door zo intelligent mogelijk op te sporen," zegt recherchehoofd Hans Bril van de Utrechtse politie op de achterkant van ‘Moord zonder grenzen’. Het gaat over de moord op Ilona Nxc3xa9meth (34), in de zomer van 2004. Het boek van rechercheur Paul Hendriks en consultant/auteur Jaap Kwadijk verschijnt vandaag. Vanavond besteedt Tros Vermist er aandacht aan.

Ik heb nog geen tijd gehad het te lezen, maar het is een zaak die ik vanaf het begin heel goed heb gevolgd. Op deze site is het ook geregeld ter sprake gekomen. Zo schreef ik in juni 2007:

"Wat ik niet wist is dat die verdachte Amin al in 2004 had opgebiecht tegen een medegedetineerde in Veenhuizen dat hij meer van de verdwijning van Ilona wist. Ik heb destijds, toen het net was opgelost, al geschreven dat ik het bizar vond dat het zolang heeft geduurd voor de politie die Amin te pakken had: de man had een verleden als zedendelinquent, had op zeer agressieve en levensbedreigende wijze een vrouw verkracht, ook nog eens op zo’n beetje dezelfde locatie, hij was ten tijde van de verdwijning van Ilona met verlof, het is toch ongelooflijk dat zo’n man pas twee jaar later door een toevallige tip in beeld komt?"Ilona17_2

Als ik het boek gelezen heb, hoop ik dat ik tot de conclusie kan komen dat ik het met Henk Bril eens ben: "Deze zaak heeft eens te meer duidelijk gemaakt dat we als organisatie in staat zijn om ook de meest complexe misdrijven succesvol en naar waarheid op te lossen. Dat is gelukt dankzij de passie, de tomeloze inzet en de indrukwekkende volharding van onze vakmensen en daar ben ik enorm trots op!"

Ter geruststelling: Bril is niet de schrijver van het boek. Meer informatie staat op de site van uitgever Simon Vuyk, www.uitgeverijvuykenco.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: