Crimesite en de 'primeurs', boekje open over Ilona

31 Oct

RayantelegraafUpdate 10.45 uur:

Met de collega’s van www.crimesite.nl heb ik een warme verstandhouding en over en weer linken we door als het zo uitkomt. Ik zag nu pas (ja, ik moet ook wel eens even weg) dat de de berichten over het verbranden van het lichaam van Marlies van der Kouwe en de slimme truc van de politie hen niet ontgaan zijn, maar ze verwijzen alleen naar de artikelen in de Telegraaf en het Algemeen Dagblad. Kennelijk is hen niet opgevallen dat dit hele verhaal uit mijn koker komt en deze week in Panorama staat. Zoals Goedemorgen Nederland als eerste onthulde. Wat hen op een berichtje kwam te staan van een van de betrokken journalisten dat het helemaal niet klopte: John Schagen had het verbranden ontkend. Een dag later brachten zowel Telegraaf als AD het hele Panorama-verhaal. "Zoals bronnen nu pas bevestigden…" Ammehoela.

Ja, de druiven waren zuur, er kon uiteraard geen enkele verwijzing af naar de echte bron. Snap ik wel. Is ook een beetje lullig, als je er bijna vijf weken zit, met twee man, en het belangrijkste mis je, terwijl een collega die er een weekje vertoeft – en eigenlijk ook nog net te laat arriveert – het wel heeft.

Er staat wel een andere ‘primeur’ in het bericht, in elk geval in de kop: dat Rayan samen met een vriend de benzine over het lichaam goot. Klopt volgens mijn bron helemaal niet, maar dat zien we dan straks wel bij het proces.

Grappig ook hoe AD en Telegraaf met geen letter terugkwamen op het breed uitgemeten onzinverhaal over die zogenaamde persoonsverwisseling, met de dochter van Wout van Kouwen. "Naar nu pas bekend is geworden blijkt een grapjas een slaapdronken Van Kouwen midden in de nacht te hebben opgebeld met de vraag…"

Aanvulling:

Wxc3xa9l in de Telegraaf, vandaag: het moordonderzoek in de zaak van Ilona Nxc3xa9meth had maar een week hoeven duren…

No Responses to “Crimesite en de 'primeurs', boekje open over Ilona”

 1. chris October 31, 2008 at 1:39 pm #

  Wat de onthullingen betreft: ik dacht vernomen te hebben dat de lokale pers al eerder met dit verhaal op de proppen kwam. Of zik er nu ver naast?

 2. Crimesite October 31, 2008 at 5:36 pm #

  Dat klopt. Vandaar dat wij de artikelen van de kranten publiceerden. Wellicht was het beter geweest om Crimesite een preview te sturen want uiteraard hadden we je de credits gegeven en gegund inzake je noeste arbeidsinspanningen om e.e.a. boven water te krijgen.

 3. rick October 31, 2008 at 7:14 pm #

  Hendrik Jan, heb jij soms last van het Calimero syndroom ?

 4. De Snuiter October 31, 2008 at 7:24 pm #

  Zelf nieuws indienen is bij Crimesite vrij simpel ja… Snap niet wat er te zeuren valt…

 5. Alex October 31, 2008 at 8:25 pm #

  @Chris, Ja had ik ook begrepen. Dat HJK het van hen heeft. Maar sommige details houden ze soms ook bewust achter.

 6. K.Hakvoort November 1, 2008 at 3:34 pm #

  Het verwijt richting gevangenisspersoneel in de zaak Nemeth lijkt me niet terecht. Achteraf lijkt alles simpel.
  Uit de Opsporing Verzocht Special van afgelopen juli, kregen we al een indruk van de grenzenloze, misschien wel buitenproportionele, inspanningen die de politie zich in deze zaak getroostte. De verantwoordelijke officier van justitie, H. de Koning, komt ook aan het woord.
  Overigens dezelfde officier die in de zaak Ghurahoo tevergeefs de verjaring van deze moord probeerde te stuiten, deze zaak had moeten sluiten maar na verjaring koppig met het onderzoek doorging, waarbij eigen blunders bij de instelling en blunders van de Hoge Raad bij de behandeling van het cassatieberoep tegen de afwijzing haar goed van pas kwamen.

  Vele liefhebbers van de misdaadjournalistiek zullen zo’n inzet en betrokkenheid te loven vinden maar ze vergeten misschien dat het complement hiervan ondermaatse betrokkenheid in andere moordzaken is waarover zij niets te lezen krijgen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: