Nog geen persconferentie op Bonaire

22 Oct

LopezwebUpdate 15.30 uur:

Er wordt veel gebeld vanuit Nederland, of er een persconferentie wordt gehouden naar aanleiding van een mogelijke bekentenis van Ryan Pieters. Ik heb net even gebeld met woordvoerder Juni Lopez: nee, vandaag niet. Er is nog niets over te melden, de verdachte zit nog in alle beperkingen. De Telegraaf meldt nu dat de moeder van Ryan vertelt dat zoonlief een bekentenis heeft afgelegd: hij wilde haar tas stelen en heeft haar gewurgd, hij heeft het alleen gedaan. Hij zou Marlies met zijn brommer (scooter) naar de plek hebben gebracht waar ze vier weken later is gevonden.

Als dit klopt, wat is dan de betrokkenheid geweest van Kenneth en Siegfried Marchena, vrienden van Ryan? Vanaf het begin was de gedachte dat ze hebben geholpen bij het wegwerken van het lichaam, op zondagmiddag. Dat klopt weliswaar niet met de ten laste legging (betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving), maar dat heeft waarschijnlijk een meer juridisch-technische achtergrond. Het lijkt erop dat Ryan op zondagmiddag terug gegaan is naar de plaats delict om het graf te graven, wellicht heeft hij daarbij hulp gehad. Of hij heeft er iets over verteld.

Morgenavond wordt er een herdenkingsbijeenkomst en een stille tocht gehouden.

No Responses to “Nog geen persconferentie op Bonaire”

  1. De Snuiter October 22, 2008 at 5:16 pm #

    Dan is het een mooie klootzak dat hij de ouders zolang in onzekerheid heeft laten zitten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: