Bloemen voor Marlies

21 Oct

Graf2web

Update 16.00 uur:

De ouders van Marlies van der Kouwe hebben bloemen neergelegd bij de plek waar ze begraven was, meldt de Telegraaf Dat zal vast wel, ik vraag me alleen af wanneer ze dat dan gedaan hebben. De plek is gistermiddag vrijgegeven, ik was er aan het eind van de middag toen het al bijna donker was en toen was er nog niks te zien. Het bericht is van vanmorgen kwart voor acht, ik begrijp er niets van. Ik zal er straks nog eens langsrijden.

Het graf lag pal naast de (zand)weg, Rayan Pieters en zijn helper (als we ervan uitgaan dat hij die heeft gehad) hebben niet veel moeite gedaan een echt onvindbare plek uit te zoeken. Terwijl die er vele zijn op Bonaire, als je een auto ter beschikking hebt. De gisteren aangehouden verdachte wordt overigens verdacht van ‘betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving’.

Graf3web

Onze juridisch zeer onderlegde reageerder Chris meent dat hij dus niet alleen bij het begraven kan zijn geweest, maar volgens mij heeft hij het niet goed gelezen, hij heeft de ‘betrokkenheid’ overgeslagen. Het is goed mogelijk dat de verdachte inderdaad in een eerder stadium bij de zaak betrokken is geweest, toen Marlies nog leefde, maar volgens mij sluit die ‘betrokkenheid’ niet uit dat hij ook alleen bij het wegwerken van het stoffelijk overschot kan zijn geweest: hij was betrokken bij de daad van iemand anders.

Graf4web

De ouders van Marlies zouden het op prijs stellen als de bevolking van Bonaire ook bloemen neerlegt. Aan de ads van google die bij het bericht staan, zullen ze op Bonaire niet veel hebben, vrees ik:

Bloemen bezorgen?

Mooie en verse boeketten door heel Nederland. Al vanaf 14 euro

Meer dan Kwalitatieve bloemen Levering in gans belgixc3xab

Boeketten online, koop met garantie: niet goed, geld terug!

Toen ik er gistermiddag was, was het xc3xa9xc3xa9n grote modderpoel, het had overdag geregend. Het enige dat je hoorde was het geluid van de eeuwig waaiende passaatwind en van blaffende honden uit de aanpalende armoedige woonwijk.

Zoals het er nu naar uitziet wordt er donderdag op Bonaire een herdenkingsbijeenkomst gehouden.

                                                       *

RayantelegraafHoofdverdachte Rayan Pieters wordt op Curaxc3xa7ao ernstig bedreigd door medegedetineerden, meldt de Telegraaf  Dat zal vast, hij zit gewoon met andere gevangenen in xc3xa9xc3xa9n cel? Niet, dus. Hij kan wel met anderen converseren, zoals ik hedenochtend reeds meldde, maar dat gebeurt op afstand. Bovendien komt de agressie meer van zijn kant, hoor ik. Daarnaast kun je je ook nog afvragen hoe druk de doorsnee-Antilliaanse gedetineerde zich maakt over een Nederlands meisje dat ze helemaal niet kennen.

De dood van Marlies is groot nieuws in Nederland, niet op de Antillen. Ik ben er nog niet in geslaagd ook maar xc3xa9xc3xa9n tv-uitzending te vinden waarin er aandacht aan werd besteed. Ik ben niet de enige. Gisteravond was ik in een cafxc3xa9 in Kralendijk, een gezellige bruine kroeg met allemaal Nederlanders die daar wonen (eh, op Bonaire, niet in de kroeg, al scheelt het waarschijnlijk niet veel…) Ze hebben er wel iets over gehoord, natuurlijk, maar vooral dankzij Nederlandse kranten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: