Dinsdag 30 september: Trucker Jan, Cor & Putten

30 Sep

Smedingportretbalkweb "Mai pen rai". Zo heet de motorclub waar Jan Smeding lid van was. De 50-jarige trucker was naar Thailand gevlucht nadat hij samen met 38 anderen verdacht werd van smokkel van 300 kilo hasj naar Noorwegen. 300 gedeeld door 38, dat valt mee, zou je zeggen. Van die anderen waren er al 26 opgepakt. Jan was rechtstreeks vanuit Noorwegen naar Thailand gevlucht, trouwde er met een Thaise vrouw en woonde in een villa van 250.000 euro. Dat is daar echt heel veel geld.

Een jaar of negen geleden werkte hij nog als internationaal chauffeur bij Van der Wal in Utrecht. Oud-collega’s herinneren hem zich als "een alleskunner. Hij deed veel speciaal werk naar landen als Iran, Rusland en Oezbekistan."

Collega’s merkten weinig van een gezin. "Hij was een beetje een vrijbuiter, maar wel een betrouwbare medewserker. Hij wist elke klus tot een goed einde te brengen. Ook als collega kon je hem goed hebben, hij was een sociaal persoon. Maar ook slim. Tegen sluw aan. En hij vertelde niet alles, het bericht van betrokkenheid bij smokkel komt niet echt als een verrassing."

                                  *

Corvanhoutamst2Vanavond in Opsporing Verzocht: het tipgeld voor de moord op Cor van Hout, zulks gebaseerd op ‘nieuwe aanwijzingen.’ Een ‘Bron’ meldt:

"De politie heeft binnen het onderzoek een aantal gegevens verkregen die zelfs het onderzoeksteam niet weet. Dus niet kan communiceren. Indien iemand met die gegeven op de proppen komt, is dat of de dader of een interne informant. Dan zal die persoon of als verdachte worden gehoord en zijn straf krijgen, of er zal een eventuele uitgeloofde beloning worden uitgekeerd. Dus als uit het criminele wereldje sprookjes komen horen ze dat aan, maar doen daar verder niks mee. Ze slaan alleen aan op de punten binnen het onderzoek die alleen bij de zaakofficier bekend zijn. Die geeft dan ook opdracht voor verder onderzoek. Dus met flauwekul hoeft niemand aan te komen, dat weten ze gelijk. La Serp is weleens genoemd, maar kon bepaalde waarden in het onderzoek niet weten. Ze hebben nog drie verdachten op de korrel, maar kunnen het bewijs niet rondbreien A.Z is genoemd als schutter."

Ik geef het maar weer door.

                                       *

PuttenanjawebOok op tv vanavond, in ‘Het zal je maar gebeuren'(Ned. 2, 22.50 uur) de familie Dubois uit Putten: Herman en Anja en hun kinderen komen aan het woord over wat de onterechte arrestatie van Herman met hun gezin heeft gedaan. Ik heb daar zelf Anja recent heel uitvoerig over gexc3xafnterviewd, maar dat is een beetje fout gelopen. Lag niet aan Anja, maar aan ‘doelgroepen’ en de cultuur bij damesbladen die denken dat vrouwen speciale lezeressen zijn en alleen suffe stukjes willen lezen. Komt nog wel goed, hoor.

                                     *

En dan is het ook weer dinsdag=bepsterdag. Op www.bepster.com staat nu mijn nieuwe wekelijkse column. Gaat dit keer over opvoeden (van seriemoordenaars tot mensen die ‘sjippies’ zeggen in de supermarkt. Wat is erger?)

Advertisements

No Responses to “Dinsdag 30 september: Trucker Jan, Cor & Putten”

 1. Jan September 30, 2008 at 10:24 am #

  HJK, wij kunnen zelf ook wel de ‘reacties’ lezen hoor…..

 2. Joyce September 30, 2008 at 2:05 pm #

  Ik ben blij voor je, Jan. Echt waar.

 3. Mia September 30, 2008 at 5:33 pm #

  Nog meer “bekenden”?

  http://www.maipenraimc.com/
  content/view/14/19/

 4. Mia October 4, 2008 at 9:15 am #

  Fred R. verdacht van regelen liquidaties in onderwereld. “Makelaar in Moorden”

  * Opdrachtgevers:
  Ali A. (=Ali Chemicali) en Dino S.

  * Fred R. en Jesse R. geven opdrachten aan 3 moordeskaders:
  1: Jesse R. en Peter la Serpe ( breken operatie af inzake Thomas van der Bijl).
  2: Alexander de B. en Nico H. ( durven de opdracht niet aan)
  3: Dwight S. en Remy H. ( liquidatie 20 april 2006 Thomas van der Bijl)

  bron: Telegraaf van vandaag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: