Donderdag 4 september: Speurders & Allesweter

4 Sep

Speurdersxe2x80x9cIk adverteer dagelijks in de rubriek ‘massage’ met mijn erotische massagesalons. Ik ben dan ook verplicht hierbij een KVK-nummer te vermelden of vergunningnummer. Na enig onderzoek blijkt dat een hoop van de opgegeven KVK-nummers in de erotiek-rubrieken niet kloppen. Ik vind dit onverkwikkelijk. Deze mensen werken gewoon illegaal en kunnen daarvoor gewoon bij adverteren. Ik kan u voorbeelden geven als u dat wilt.

Bijvoorbeeld: regelmatig zie ik de volgende advertentie (bij escort-service):

A’foort Susan blondine ontvangt thuis. 06-……..

kvk: 09094558

Het bewuste nummer hoort thuis bij:

Autohandel Boekhorst

Vestigingsadres: ‘t Slag 8

Vestigingsplaats: 6931EH Westervoort

KvK-nummer: 09094558 0001

Soort Inschrijving: Hoofdvestiging

Status: Uitgeschreven uit het Handelsregister

Gaarne contact hierover, anders heroverweeg ik mijn contract met jullie."

Briefje van de baas van xe2x80x9cDe Massagesalon Nederlandxe2x80x9d aan de Telegraaf. Het gaat over het verplicht vermelden van het nummer van de Kamer van Koophandel in de rubriek Speurders.

Het antwoord van de Telegraaf:

xe2x80x9cHet is voor ons onmogelijk om bij alle advertenties het kvk-nummer te controleren. Wij zullen indien wij daarop gewezen worden uiteraard dit aanpassen.xe2x80x9d

Reactie:

xe2x80x9cMet dit antwoord neem ik natuurlijk geen genoegen. Wat is dan de zin van het verplicht stellen van nummervermelding (KVK of vergunning)? Nu wordt namelijk door uw krant de indruk gewekt dat illegaal werkenden in de prostitutie wel legaal zijn. Ik zal ons contract daarom ook gaan heroverwegen, als in dit beleid geen verandering komt.xe2x80x9d

 

                                                            *

Alles weten maakt niet gelukkig en je kunt niet alles weten. Poosje geleden hadden we ‘t hier over ‘de Allesweter’, die door Bas van Hout als bron werd genoemd van zijn informatie uit het Amsterdamse criminele milieu rond Holleeder. Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het mij ‘geworden’. Maar zoals ik al zei: alles weten maakt niet gelukkig, dus ik vertel het niet verder. Wel knap stukje speurwerk, toch? (Ik weet dat er nu iemand begint te lachen).

                                                        *

OlafcoverwebOver speuren gesproken: volgens de Telegraaf heeft Peter R. de Vries gesolliciteerd als directeur bij Ajax. Interessante ontwikkeling. Dinsdagmiddag, bij de pro-formazitting in Zutphen, hadden we ‘t nog even over de zaak Olaf H. waarbij ik wat twijfels heb over de juistheid van de veroordeling.

Peter heeft daar serieus naar gekeken en besloten er geen reportage aan te wijden, hij deelt mijn twijfel niet. Er zijn meer zaken bekend waarin een gedoodverfde dader op de proppen komt met een ‘onbekende’ die de moord(en) zou hebben gepleegd. Hij vindt het arrest overtuigend.

Dat van die ‘onbekende daders’ is wel zo, maar in die zaken is de schuld van de veroordeelden mijns inziens veel duidelijker. Ik blijf het toch wat ongemakkelijk vinden, een ogenschijnlijk volstrekt normale, niet-agressieve man die geld had om een auto te kopen, dat ook heeft betaald en vervolgens datzelfde geld rooft en daarvoor drie mensen – onder wie een jong meisje -zonder pardon door het hoofd schiet.

No Responses to “Donderdag 4 september: Speurders & Allesweter”

 1. n September 4, 2008 at 10:06 am #

  Krijgen we reconstructies in plaats van samenvattingen van de voetbalwedstrijden. ben benieuwd…

 2. Joopie September 4, 2008 at 11:21 am #

  Hebben ze in elk geval wel een alibi bij Ajax. En houden de supporters hun hoofd koel.

 3. Broer September 4, 2008 at 12:02 pm #

  Peter r heeft gesolliciteerd als directeur bij Ajax!
  Ook hier is de telegraaf weer lekker laat mee! Het bericht is al vanaf maandag bekend! Heeft op at5 gestaan en hij heeft het nog in een tv programma verteld ook

 4. Mo September 4, 2008 at 11:01 pm #

  De baas van de Nederlandse Massagesalons heeft wel een heel goed punt. De Telegraaf werkt nu dus ongewild mee aan gelegenheid geven en reclame maken voor illegale prostitutie. En er zijn wel degelijk zeer goede exploitanten, zoals deze heer, die deze branche transparant en vooral schoon willen hebben en houden en daar als goed ondernemer hun uiterste best voor doen. Zij dienen zich wel continu aan regels te houden en dan zijn het juist deze illegalen die op deze wijze de kans gegeven wordt en het verpesten voor die die zich wel aan de regels houden.
  Ik vind in deze dat de Telegraaf dus wel degelijk de verantwoordelijkheid heeft voor die kloppende KvK nummers bij adverteren.

 5. Kees September 5, 2008 at 1:08 am #

  Zolang de telegraaf niet de juridische verplichting heeft om ook daadwerkelijk te controleren of de nummers kloppen zal het De Telegraaf toch een worst zijn? Het levert toch geld op?

 6. willem September 5, 2008 at 12:07 pm #

  Olaf H. zit mogelijk onschuldig.
  Duik er in, maak er werk van.
  Je zult zien, dat er van alles rammelt in het onderzoek – zoals overal.
  Als je de echte dader hebt, ben je spekkoper.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: