Zondag 31 augustus: Veronica, Diana & Jolanda

31 Aug

Dianaharrods2web "Het is 31 augustus 1974… Dit is het laatste uur…"

De wereld verging een beetje, toen Veronica in 1974 uit de lucht ging. Daarna werd 31 augustus de dag van Diana. Vorig jaar waren we in de winkel van schoonpa Al-Fayed. Zijn verdriet en wanhoop is begrijpelijk, jammer dat hij zijn troost zoekt in complottheoriexc3xabn.

                                         *

EpebinnenlbestuurwebEn dan Jolanda. Niet ieder zal het blad ‘Binnenlands Bestuur’ lezen. Ik ook niet, maar ik kreeg het opgestuurd omdat er een reportage in staat over ‘Hoe om te gaan met imagoschade’ en dat gaat dan speciaal over de beruchte Eper incestaffaire met Jolanda van B.

Gememoreerd wordt dat mijn boekje daarover toen uit de handel moest, omdat er een foto van Jolanda op het omslag stond. Daarna heb ik het zelf uitgebracht, zonder foto. Dat boekje wordt nog geregeld besteld.

De laatste zin van het stuk betreft professor Willem Wagenaar, die uitvoerig onderzoek deed naar het waarheidsgehalte van de verklaringen. "De wetenschapper vermoedt dat Yolanda een ernstige stoornis heeft, mogelijk als gevolg van ernstig misbruik."

Breek me de bek niet open…

Er zijn mensen veroordeeld op verklaringen die zo bizar zijn dat bijna niemand het gelooft dat rechters zulke figuren serieus nemen. Abortussen gepleegd met een kettingzaag, zonder dat dat tot ernstige verwondingen leidde, ik noem maar wat. Punt is dat een getuige honderd pagina’s aantoonbare nonsens verklaart (op aangeven van de politie), maar dat er misschien xc3xa9xc3xa9n pagina bij zit waar wat dingen staan die eventueel waar zouden kunnen zijn. Daarop worden dit soort simpele zielen dan tot tbs veroordeeld. Jolanda is waarschijnlijk misbruikt, dat denk ik ook, maar niet door degenen die er voor hebben vastgezeten (en nog zitten). Maar ja, zij legt de verklaringen af en zo lang zij haar mond houdt over de echte dader en de politie geen onderzoek doet blijft dit onrecht voortmodderen.

No Responses to “Zondag 31 augustus: Veronica, Diana & Jolanda”

 1. lol August 31, 2008 at 3:48 pm #

  Werkelijk een stuitend verhaal, typisch om te zien met hoeveel leugens incest altijd plaats vind. Maar goed, wie inclusief rechters, is er nu gebaat bij de waarheid!!!

 2. Jan August 31, 2008 at 6:57 pm #

  HJK, mischien heb ik er overheen gekeken, maar het valt me op dat je helemaal niets bericht over de laatste ontwikkelingen in het Delftse millieu. Ik bedoel natuurlijk de aanhouding van een mogelijke dader van de granaataanslag op cafxc3xa9 ‘t Bliekie,…Piet P.(wat een verrassing)
  Normaal ben je nogal snel up-to-date hierin.
  Nou ja… bij deze dan.
  😉

  Beste Jan,

  ik had het idee dat het vanaf het begin al bekend was hoe dit in elkaar zat, de aanhouding was inderdaad weinig verrassend, ik ben geen teletekst, heb er weinig aan toe te voegen. Vandaar.

  Hendrik Jan

 3. ? September 1, 2008 at 4:21 pm #

  Erg zat,die incestzaak daar in Epe.
  Wat er nu wel of niet is gebeurd,weten alleen die mensen die er bij waren.
  Maar ik denk dat sommige verhalen wel ver overtrokken zijn.
  Beetje aandacht tekort messchien.
  Op die manier zou ik het nog niet willen hebben.

 4. " Bolle " September 1, 2008 at 9:06 pm #

  geachte heer Korterink,

  ik heb het boek gelezen wat over de zaak is geschreven en , ondanks dat er wel een kern van waarheid in zal zitten, heb ik nog nooit zo’n regelrechte ” bullshit ” gelezen.
  het doet niet onder voor wat er altijd in de National Enquirer te lezen staat.
  Wat dat betreft zijn er wel schokkender gebeurtenissen zoals in Groningen een jaar of 12 geleden.

  met vriendelijke groet,

  Marcel

  Beste Marcel,

  over welk boek heb je ‘t? En met ‘Groningen 12 jaar geleden’ bedoel je hopelijk niet Oude Pekela.

  Hendrik Jan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: