Marco's Waarheid & Malika

24 Aug

MarcoborsatoGisteravond even gekeken naar het concert van Marco Borsato. Ik ben geen fan van hem, maar hij lijkt me een sympathiek man en ik gun hem zijn succes van harte. Heeft een paar mooie nummers. Helaas zijn de meeste teksten van zijn liedjes werkelijk niet te pruimen. In mijn oren zijn het van die bedachte reclameregels die je tijdens een brainstorm bij elkaar verzint, met poxc3xabzie en dichtkunst heeft het allemaal niks te maken.

Wat veel mensen wel eens vergeten is hoeveel moeite het dit soort artiesten heeft gekost om door te breken. Ik herinner me een concertje in een zaaltje in Noord-Holland, omstreeks 1985, waar Marco ook optrad. Hij was toen een van de velen die aan de bak probeerden te komen, zoals er elke dag in stad en land honderden mensen bezig zijn, met verkeerde liedjes, foute managers en onduidelijke figuren die daar omheen hangen en die allemaal hopen dat het ooit wat wordt met hun wonderkind. Meestal niet. Ik had toen ook niet gedacht dat deze jongen – van wie ik toen nog nooit had gehoord – ooit door zou breken. Maar ik ben dan ook geen talentscout.

                                                              *

MalikaHet is natuurlijk een grof schandaal dat de Telegraaf het verhaal van Jan Libbenga uit Revu over dubbelspionne Malika zonder bronvernmelding overneemt en het als eigen werk presenteert. Ik begrijp ook niet dat je dat als journalist zelf wil, je staat toch gewoon voor lul als je dat doet? Ik kan het excuus wel bedenken, want dat doen ze bij de Telegraaf altijd zo: de verslaggever had het er wel in gezet, maar bij de eindredactie was die regel per ongeluk – of met opzet – weggevallen. Ik ga er wel van uit dat er nog een vervolg komt, er zijn nog wel wat vragen. Malika wordt bijvooreeld genoemd als financier van een drugstransport. Ik wil dan toch gewoon weten welk, met wie en hoeveel. En misschien kan Snorretje ons ook nog wel iets meer vertellen? Gisteren schreef hij in een reactie:

"Het is een klein wereldje blijkt wel weer toen ik de naam Malika van de week voor het eerst las. Mijn buurman heeft stevig en hevig met die Malika liggen potlooien. Ze kwam altijd in een Porsche even langs ‘wippen’. Vanaf een km afstand zag je al dat het een dame was, incl. de Louis Vutton tasje en strak op het lijf gesneden kleding.

En omdat in tal van crime stories een Porsche een hoofdrol speelt is dat in dit geval ook aan de orde bij de Palm Invest wunderboy Remco V. Maar wat graag wil de fiscus en justitie zijn bolide in beslag nemen maar omdat hij veilig bij een dealer van naam staat gestald lijkt dat vooralsnog geen kans te hebben."

No Responses to “Marco's Waarheid & Malika”

  1. Gerrit August 25, 2008 at 3:15 pm #

    Die reactie van Snorretje lijkt me onzin. Een “geintje” om iemand een trap na te geven. Veel meer heeft Snorretje blijkbaar ook niet te zeggen. Malika lijkt mij zo op het oog iemand die jong en avontuurlijk is/was. Het werven van agenten en informanten speelt onder andere hier op in: zucht naar avontuur, hebzucht, wraakzucht, ijdelheid, eerzucht en de behoefte om ergens bij te horen. Malika is een jonge, intelligente vrouw die dacht dat ze iedereen altijd te slim af zou zijn. Men kan veel mensen vaak een rad voor ogen draaien, maar men kan niet iedereen altijd en overal bedriegen. Vroeg of laat is er iemand, toevallig of met opzet, die alle stukjes op de juiste plaats legt. Er is een oud spreekwoord: Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel. Vreemd hoe de oude wijsheid van het volk ons ook nu nog zo veel kan leren.

  2. Ron August 26, 2008 at 10:33 pm #

    Laatste nieuws omtrent Malika:

    http://www.revu.nl/12023.Malika_K._duikt_op_in_Dubai

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: