Maandag 11 augustus: Maddie in Belgixc3xab; Kim Feenstra & Bathoorn

11 Aug

Kimfeenstraavantgardehalf

JoshuabathoornwebHet zal toeval zijn, maar afgelopen donderdag had ik het over Karin Bathoorn, de Lotto-winnares uit Enschede die onder raadselachtige omstandigheden om het leven kwam. Er was een link met Tina, de Amsterdamse die tegelijk met Thea Moear in de gevangenis in Panama zat. De 31-jarige vriend van Kim Feenstra die dit weekeinde in Groningen bij een vechtpartij om het leven kwam, heet Joshua (‘Josh’) Bathoorn (foto rechts). De dader is de 29-jarige Antilliaanse Aron B.

Wat daar precies is gebeurd is nog onduidelijk, maar ik neem aan dat er in de loop van de dag meer informatie komt. De dader heeft zichzelf aangegeven bij de politie. De oorzaak zou liggen in een conflict in de relationele sfeer. Het gebeurde in een woning waar ook een vrouw en een kind aanwezig waren, in eerste instantie denk je dan aan een relatie tussen de dader en de vrouw die in huis was en dat het slachtoffer daarbij een bemiddelende rol heeft willen spelen. Meer hierover in de Telegraaf

Aan Kim Feenstra heb ik zelf al eens eerder aandacht besteed, maar dat ging over heel iets anders. Wel in Groningen. Staat hier

                                                             *

MaddietelegraafTja. Nu is Maddie McCann weer gezien op een bewakingsvideo in Belgixc3xab (Telegraaf). Ik heb het verhaal in die Amsterdamse feestwinkel van vorige week eerst maar even aangekeken.

De eerste reacties was: komkommertijd, idiote Britse kranten, Nederlandse sensatiemedia hollen er achteraan. Er zaten twee elementen in waardoor ik het niet helemaal meteen als totale onzin wilde afdoen. Het leek erop dat de vrouw die het verhaal vertelde niet zelf de media had opgezocht, maar dat haar naam uit politiestukken naar boven was gekomen. En dat ze op het eerste gezicht helemaal niet zat te wachten op media-aandacht: ze kwam erg serieus en betrouwbaar over, niet als een sensatiezoekster.

Alleen moet je bij dit soort verhalen wel bedenken dat de media die het serieus nemen er alle belang bij hebben haar en haar verhaal zo geloofwaardig mogelijk neer te zetten: anders hebben ze zelf geen verhaal.

Ik wil nog best aannemen dat de winkeljuffrouw zelf oprecht bezorgd was, maar de kans dat het echt om Maddie ging – wat zij overigens zelf niet beweert – is wel zeer miniem. Je rooft een kind uit een appartement en een paar dagen later loop je er als gezin met twee andere kinderen gewoon mee rond in een Amsterdamse feestwinkel. Waar ze inmiddels over klandizie niet meer te klagen zullen hebben, zoals een collega snedig suggereerde.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: