Zaterdag 9 augustus: Peter, Bas, John, Henk & Bram

9 Aug

Peteraruba1

De zomer in nieuwsland lijkt haast voorbij. Deze week werd bekend dat Peter de Vries is genomineerd voor de Emmy-award, voor zijn Patrick-Joran-Natalee-reportage. Dat zal hem deugd doen. Het zal zijn azijnpissende critici niet bekeren, maar daar is toch geen kruid (en ook geen kruit) tegen gewassen. Het zal mij ook wel weer op kritiek komen te staan, maar ik blijf het een primeur van de eerste orde vinden, zonder die undercover-actie hadden we een belangrijk element in de verdwijningszaak van Natalee Holloway nooit geweten. Dat het niet heeft geleid tot vervolging van Joran verbaast me niet en doet voor mij niet af aan het nieuws.

                                                       *

Toevallig zag ik gisteravond een reportage met Bas van Hout op de Filipijnen, waar hij optrok met plaatselijke misdaadreporters. Ik heb de afgelopen maanden bijna geen tv gezien, we kijken alleen naar Zomergasten. Ik heb ‘t idee dat de televisie meer onder de zomer en de vakantietijd te lijden heeft dan het internetbezoek. Kan Maurice de Hond misschien even een enquxc3xaate over houden.

                                                           *

Rommy3180John van den Heuvel was voor de Telegraaf (en voor zijn boek, neem ik aan) op bezoek bij Henk Rommy, alias de Zwarte Cobra. Dit keer zonder zijn vaste kompaan Bert Huisjes. Na anderhalf jaar brieven schrijven en nul op het rekest is het hem toch gelukt binnen te komen in de gevangenis in New Jersey.

Henk moet nog tot 2026 blijven zitten en dat valt niet mee. Voor andere dingen die de Cobra heeft uitgespookt zal hij genoeg straf hebben verdiend, de manier waarop hij in de VS achter de tralies is beland en veroordeeld is een grof schandaal. Maar ja, Amerika is groot en Holland is klein. Er deugt toch een hoop niet in dat land. Wat dat betreft is het goed voor mensen die het boek van Charles Groenhuijsen hebben gelezen, dat ze ook even ‘Het zijn net mensen’ van Joris Luyendijk erbij nemen. Voor ‘t evenwicht.

                                                              *

Moszkowicznos1webOok terug van een beetje weggeweest: Bram Moszkowicz. In een exclusief interview met John van den Heuvel & Bert Huisjes vertelt hij onder het genot van een bijzonder kopje koffie aan Cxc3xb4te d’Azur dat hij er weer met frisse moed tegenaan gaat. Hij staat een verdachte bij in een liquidatiezaak en zal daarbij zijn tegenstrever Koos Plooij weer op zijn pad vinden. Nu zijn er nogal wat verdachten in liquidatiezaken, ik weet niet of algemeen bekend is wie de clixc3xabnt is die hij bedoelt, ik heb dat in elk geval gemist.

In het interview heeft Bram het wel even over zijn oudste broer Max en broer David, broertje Robert komt niet ter sprake. Terwijl die deze week weer prominent in het nieuws was. Had weer een juffrouw getild, dit keer voor 16.000 euro. Althans: dat vindt de mevrouw, die dit aan voorschotten betaalde, ervan uitgaande dat hij nog advocaat was. Toen haar duidelijk werd dat hij alleen nog jurist is (hij is allang geschrapt) wilde ze hem niet meer. Ik geef haar weinig kans dat ze nog wat van dat geld terug ziet. Hoe dom kun je zijn? Even googelen en je weet toch wat voor vlees je in de kuip hebt? Ik ben benieuwd in wat voor zaak ze een advocaat nodig heeft…

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: