Vrijdag 8 augustus: een deuk in het Duyvendak

8 Aug

Duyvendak1

"Ik was niet bij die inbraak; tot op de dag van vandaag weet ik niet wie erbij betrokken waren." Zei Wijnand Duyvendak in 1996 tegen het Parool, over de inbraak bij het Ministerie van Economische Zaken om plannen voor kerncentrales te stelen. Hij lijkt zich met de promotie van zijn boek toch lelijk te hebben vergaloppeerd en dat komt nogal dom over. Hebben ze bij GroenLinks geen media-adviseurs, of doet Femke dit er ook allemaal bij en heeft ze gedacht: het zal zo’n vaart niet lopen?

Je vraagt je af waarom een politicus dit doet. Dreigde iemand met het verhaal naar buiten te komen en wilde hij dat vxc3xb3xc3xb3r zijn? Dat zou nog een reden geweest kunnen zijn, maar dan had hij het beter in bedekter termen kunnen omschrijven en zich er niet zo mee op de borst moeten kloppen.

Ik ben bang dat het anders ligt: hij wil zxc3xb3 graag publiciteit voor zijn boek dat hij het gevaar totaal heeft onderschat. Politici die openlijk en keihard liegen en daar ook nog trots op zijn, die worden tegenwoordig niet meer gepikt. Niet van links en niet van rechts. Misschien moet iemand Duyvendak nog maar eens op de man af vragen of hij nog bij meer illegale acties van het activistenfront van destijds betrokken is geweest. Ik weet er nog wel een paar.

De Telegraaf meldt dat Duyvendak inmiddels tot het inzicht is gekomen dat zijn geloofwaardigheid ‘een deuk’ heeft opgelopen. Als ik tekenaar was zou ik nu een duivenhok tekenen met een ingezakt dak (wat maar weer eens bewijst dat het maar goed is dat ik gxc3xa9xc3xa9n cartoonist ben).

De ‘ads’ door google bij het bericht over Duyvendak zijn trouwens ook weer erg grappig: eentje voor "ervaren politieke consultants voor lobby advies in Den Haag en de EU" en eentje voor een WA-verzekering. Ik mis alleen nog een pensioenfonds.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: