Verdachte hennepmoorden spreekt

8 Aug

Venraylaugeeraets

Update 9.30 uur:

Precies een week geleden had ik het over die Venrayse hennepmoorden op Fouad en Karim, naar aanleiding van een bericht dat Lau G. was vrijgesproken voor de mishandeling van een Marokkaan die hem had aangevallen in de zonnestudio van zijn zoon. Vandaag komt deze Lau G(eeraets) in de Telegraaf aan het woord. Mooi verslaggeverswerk, ik had het zelf moeten doen, tijdgebrek is geen excuus. Het verhaal van Lau is duidelijk: zijn vingerafdrukken werden op de plaats delict aangetroffen en hij was meteen hoofdverdachte. Logisch.

Zijn verhaal is ook plausibel: hij had de installatie aangelegd in opdracht van een wietkweker. Hij weigert de politie die naam door te geven. Kan men zich alles bij voorstellen, het betekent wel dat hij de maximale straf in voorarrest heeft doorgebracht. Ook logisch. Justitie vindt het wel aannemelijk dat Lau niet de moordenaar is, hij is niet voor niks vrijgelaten.

Bericht van vorige week staat hier

No Responses to “Verdachte hennepmoorden spreekt”

 1. n August 8, 2008 at 12:51 pm #

  Ik heb het eerdere bericht niet gelezen maar: Maximale straf in voorarrest? Wat een rare uitdrukking, volgens mij zat hij dus gewoon in voorarrest en is er van straf geen sprake. Hij is toch vrijgesproken? En dus zal hij een vergoeding krijgen voor de tijd die hij in voorarrest heeft doorgebracht.

  Beste Reageerder,

  is inderdaad wat onzorgvuldig geformuleerd, ik bedoelde dat justitie hem zolang als dat wettelijk gezien mogelijk was in voorarrest heeft gehouden, maar uiteindelijk moest constateren dat er onvoldoende bewijs was om het tot een zitting te brengen.

  Hendrik Jan

 2. Jan August 8, 2008 at 4:37 pm #

  in iedergeval 110 dagen x 150 euro per dag (staat er geloof ik voor) + advocaatkosten, en eventuele gevolgschade.

  Nou is het geloof ik wxc3xa9l zo dat als je jezelf beroept op je zwijgrecht, dat je dan niet in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Dan heb je het een soort aan jezelf te danken dat je de volle 110 dagen binnen moest blijven(zit wat in). Als ik het goed begrijp heeft deze meneer z’n mond gehouden(zit ook wat in) dus….

 3. Jay August 8, 2008 at 7:14 pm #

  Hij geeft in dat interview aan dat hij gedoseerd geweld heeft gebruikt in de zaak van zijn vriendin. Hij zegt o.a. :” nu had hij een paar dikke ogen, meer niet”. Nou, volgens mij is die marrokaan in coma en met een traumahelikopter afgevoerd.

 4. Jay August 8, 2008 at 7:28 pm #

  Waarmee ik wil aangeven dat die Lau Geeraets toch anders over geweld denkt als de gemiddelde NL’er. Of in Venray moet dikke ogen een andere betekenis hebben.

 5. Jay August 8, 2008 at 7:29 pm #

  Ehh, Venray?? Nee, Venlo. Oh.

 6. Paul G. August 8, 2008 at 7:54 pm #

  Dus…. Lau durft de naam van de wietkweker niet te noemen omdat hij voor zijn leven vreest anders? Goh.. En ik maar denken dat onterecht beschuldigd worden van moord een reden zo zijn om je smoel open te doen. Of is Lau niet bang voor boze marokanen die zijn bloed ook wel kunnen drinken? Want die marokaanse gemeenschap lijkt me een grotere reden voor Lau om zijn smoel te houden…..

  En het spijt me… Maar als Lau alleen de kwekerij aangelegd heeft, hoe komen zijn vingerafdrukken dan op flessen plantenvoeding? Die geef je toch aan de planten nadat ze in het hok staan? Dus wel degelijk een aanwijzing dat meneer Lau wat dichter bij de kwekerij staat dan hij nu aangeeft.

 7. Jan August 8, 2008 at 11:46 pm #

  @Paul G: zou het kunnen dat hij de flessen of Jerrycans met voeding gewoon gelijktijdig met bv de lampen daar heen gebracht heeft? En hoe zit het?, zijn die growshopmedewerkers ook allemaal opgepakt? Daar zullen toch ook wel minimaal een paar vigerafdrukken van op die kannen en lampen e.d. te vinden zijn ?….nou dan…

 8. Anonymous August 9, 2008 at 7:51 am #

  Een betrouwbare man die netjes zijn mond houd . Echte vakman toch deze meneer ?

 9. supporter August 9, 2008 at 3:29 pm #

  lau moet de tweede kamer in minister van buitenlandse zaken en integratie

 10. mies February 6, 2009 at 10:45 am #

  lau is gewoon een goede kerel! die marokanen hebben er zelf omgevraagd!
  als ze 10 hokken leeghalen in 2 maanden tijd kun je verwachten dat er maat regelen worden genomen! die marokanen moeten zelf maar is wat gaan doen ipv alles weg te halen bij anderen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: