Dinsdag 5 augustus: Transformanten & Opsporing

5 Aug

Marlabaart‘Slechte journalistiek’ noemt Marla Baart het bericht in het Algemeen Dagblad van gisteren waarin haar ‘Orde der Transformanten’ in verband wordt gebracht met de moordaanslag op de 56-jarige Rotterdamse zakenman Frits Bebelaar. De man werd zaterdagmiddag voor zijn woning neergeschoten. Volgens vrienden werd hij bedreigd vanuit genoemde Orde, die onder leiding staat van Robert Baart. Zijn vrouw doet de woordvoering en komt in verschillende kranten aan het woord. Zij ontkent uiteraard dat de Orde iets met die aanslag van doen heeft. Het is wel zo dat de ex-vriendin van Bebelaar iets met die Orde te maken heeft.

‘Slechte journalistiek’ zegt Marla Baart in het Nederlands Dagblad. Zelf is die krant een beetje slordig: van de twee websites waar in het stuk naar wordt verwezen is er xc3xa9xc3xa9n fout gespeld (moet zijn: www.spraakloos.nl), de ander (wegvanpappa.nl) bestaat niet meer. De Orde zetelt in het Brabantse dorpje Hoeven, waar zeven villa’s met de tuinen aan elkaar verbonden zijn en waar zo’n zestig personen deel van uitmaken. Ze proberen te leven naar wat hogere normen, bijvoorbeeld zonder jaloezie. Meestal komt dat er bij dit soort sektes op neer dat de Leider de vrije hand heeft om de vrouwelijke leden in zijn sponde te noden. En daarbij kun je geen jaloezie gebruiken. Zie verder bijvoorbeeld Tom Cruise en de sekte van Sipke Vrieswijk

                                                        *

Vandaag ben ik een beetje Spoorloos, Opsporing Verzocht en Adres Onbekend: er is iemand op zoek naar Anne Blijd uit Amsterdam en ze kan haar niet vinden. Het heeft iets te maken met een overleden vader. Ik heb zelf alle Blijds in Amsterdam al gebeld, maar daar ben ik niet verder mee gekomen. Aanknopingspunt: er was een tante Coba in de familie en de vader van Anne is in april 1980 in Paramaribo overleden.

                                                          *

Edwinevers

Dinsdag=bepsterdag. Vanaf vandaag staat mijn nieuwe column op www.bepster.com Gaat dit keer over Edwin Evers, die van mij in China mag blijven liggen (maar natuurlijk wel terug moet komen)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: