Ronald P. en 'oud nieuws'; Kleintje Muurkrant & Terra Vitalis

4 Aug

Ronaldpieper1webRonald P., de oud-Puttenaar die wordt verdacht van de moord op zijn toenmalige plaatsgenote Christel Ambrosius (januari 1994) heeft verklaard dat hij pas enkele weken na haar dood in een oude krant had gelezen dat ze was vermoord. Dat is – zacht uitgedrukt – niet de meest geloofwaardige verklaring die men zich kan voorstellen: hij vertelt ook dat hij op de avond voor de moord seks met haar heeft gehad in zijn ouderlijk huis. In Putten was de moord het gesprek van de dag, ik ben benieuwd met welk verhaal hij komt waardoor hem dat allemaal zo is ontgaan.

Ik ben ook benieuwd op welk tijdstip hij dat seksuele contact gaat plaatsen. Christel was overdag samen met vriendin Nataschja van der Stelt en twee anderen naar Amsterdam en Volendam geweest, ‘s avonds was ze met hetzelfde gezleschap wezen stappen, tot half vijf ‘s nachts. Christel moet in de paar uur dat ze thuis was – tegelijk met haar moeder en broer – heen en weer zijn gegaan naar het ouderlijk huis van Ronald, ongeveer anderhalve kilometer verderop.

Toch kan het best voorkomen dat je dicht bij het ‘nieuws’ zit zonder dat je dat meteen in de gaten hebt. Afgelopen vrijdag is er tijdens de halve marathon van Dalfsen een 63-jarige Zwollenaar overleden. Ik was erbij, heb na afloop nog zeker een kwartier daar wat rondgehangen (vooral om wat bij te komen, het was al een half jaar geleden dat ik aan een wedstrijd had meegedaan) maar ik hoorde het nieuws pas zaterdag. Toen werd ook vermeld dat de feestelijkheden waren afgelast en dat er geen huldigingen waren geweest. Was mij ook niet opgevallen. Achteraf heb ik wel wat zinnetjes opgevangen die daar blijkbaar over gingen, maar toen drong dat niet door. Het gaat overigens om een ervaren loper, ik heb nog even wat in de uitslagen gekeken en zag dat hij de halve marathon van Zwolle pas ook nog had uitgelopen.

                                                           *

TerravitalisOf Kleintje Muurkrant aka als Stelling.nl onder de onderzoeksjournalistiek valt, zoals Stan de Jong zegt, daar ben ik niet helemaal zeker van, het is wel een feit dat mensen met geld het zelfstandige journalisten knap lastig kunnen maken. Micha Kat kijkt tegen een schadeclaim van 20.000 euro aan. Nu is dat een wat ander geval: je kunt niet zonder bewijs en zonder wederhoor en gedegen onderzoek iemand van kinderverkrachting en pedofilie beschuldigen. In de affaire met de Muurkrant ligt het wat genuanceerder: daar wordt een van de deelnemers in beleggingsfirma Terra Vitalis beschuldigd van dubieuze contacten in het verleden, in casu Johan V. aka de Hakkelaar.

De twee liepen elkaar op een bijzondere wijze tegen het lijf: in een restaurant bood deze ‘Henk’ de vrouw van Johan een glas wijn aan, kennelijk in een poging haar te versieren. Dat kwam hem op een kaakslag te staan, maar het contact was gelegd, de mannen praatten het uit (ben eigenlijk wel benieuw hoe dat gegaan is, ‘Je kunt toch niet ontkennen dat het een mooie vrouw is? Ik bedoelde er niks mee’ of ‘Ik wist niet dat ze bij jou hoorde’), vervolgens gingen ze zaken doen: Johan kocht drie hele dure auto’s van Henk, die hij met veel winst weer doorverkocht. Staat allemaal gewoon in Elsevier, maar van de rechter mag je zulk nieuws niet oprakelen, deze oude (heilige) koeien moeten in de sloot blijven, op straffe van een dwangsom van 500 euro per overtreding. Meer hierover ook op leugens.nl

Overigens schijnt er met dat Terra Vitalis (beleggen in teakhout) niks mis te zijn. Zie hun eigen website. 9,1 procent, wie wil dat niet? Wie er verder positieve verhalen over weet kan ze bij mij melden, als het echt om een betrouwbare natuurvriendelijke belegging gaat wil ik daar best reclame voor maken.   

No Responses to “Ronald P. en 'oud nieuws'; Kleintje Muurkrant & Terra Vitalis”

 1. Mark August 4, 2008 at 4:54 pm #

  Het hele verhaal met die Ronald P. stinkt.
  Als hij de enige dader was, waarom geen tekenen van gevecht, waarom dna Bas, waarom deur weer op slot, sleutel juiste plekje, waarom in haar oma’s huis,waarom kenden ze elkaar niet, sterker nog waarom kende Natasja hem niet als ie tegenover je woont.

  Hele zaakje stinkt, maargoed ze zeggen dat misdaad simpel is dus ben benieuwd.

  Beste Mark,

  waarschijnlijk is het inderdaad simpel en is Ronald gewoon de dader. Hij woonde helemaal niet in de buurt van Nataschja en Christel, dus dat hij Nataschja niet kent is niet zo vreemd.

  Hendrik Jan

 2. Mark August 4, 2008 at 5:07 pm #

  Voor zover ik wist woonde hij tegenover de beste vriendin van Christel en dat was dus die natasja.

  Volgens mij was dat een feit, kan het wel voor je opzoeken alhoewel ik dr geen zin in heb 😛

  Beste Mark,

  je hoeft helemaal niks op te zoeken, dat heb ik zelf allang gedaan. Nataschja en Christel waren buren in de Huygensstraat, Ronald woonde in de Meidoornlaan. Dat is een afstand van 1,3 kilometer. Staat ook gewoon op de site. Had je ook gewoon kunnen lezen.

  Hendrik Jan

 3. Mark August 4, 2008 at 8:02 pm #

  En bedankt maar weer. Je gaat wel goed met je bezoekers om.

 4. I&I August 4, 2008 at 10:12 pm #

  niet zo verongelijkt Mark. Je kan niet verwchten van HJ dat ie overal meteen op reageerd. Verder ben ik het ook met je eens dat het in dit geval niet zo simpel is als sommigen misschien wel heel graag willen. De rare omstandigheden met de broer bijvoorbeeld.

 5. jaapie August 4, 2008 at 11:01 pm #

  als kleintje muurkrant geen onderzoeksjournalistiek is dan weet ik niet wat dat dan wel zou moeten zijn. Ze draaien al jaren mee (sinds een jaar of 8?) en vragen met de regelmaat van de klok om wederhoor, speuren openbare gegevens na, and so on.

  Ze verdienen veel meer credit dan ze krijgen; snijden moeilijke onderwerpen aan en ik heb daar een groot respect voor. Is toch vreemd dat je niet uit openbare nieuwsbronnen mag quoten?

 6. Tsja August 5, 2008 at 1:02 am #

  Hoeveel lezers zouden nu denken, nou Stan de jong die is ook niet goed wijs, Terra Vitalis heeft ruim 9 procent rendement volgens HJK, laat ik hun site eens checken. En trappen er gewoon in. als HJK nou een beetje “onderzoeksjournalist” was, had hij terra vitalis even gegoogled, en was BIJVOORBEELD bij radar terechtgekomen. Die 9 procent klopt, maar je inleg die zie je nooit of pas jaren later terug. Krijg het idee dat HJK betaald wordt om dit soort stukjes te plaatsen en subtiel Stan de Jong even een douw te geven. Maar ja, veel IQ of opleiding of mensen kennis heb je nodig, om de agenda van HJK te doorzien.

 7. Mark August 5, 2008 at 1:29 pm #

  Excuses, er is gewoon ontzettend veel geschreven over Putten en daarom soms moeilijk om de juiste bronnen te zoeken.

  Je hebt gelijk over de straatnamen, toch staat er ergens in mijn gedachten nog wat bij van een connectie. Zal wel verder zoeken.

  update: Blij dat mn geheugen me niet in de steek laat 🙂 Alhoewel het natuurlijk een willekeurig bericht op je site is, geen idee of het betrouwbaar is.

  “Wat ik begrepen heb is dat die nare Nataschja ook in de Meidoornlaan woonde. En hoewel ze niet de “beste” vriendinnen blijken te zijn, kan Christel daar natuurlijk wel regelmatig geweest zijn.

  Geplaatst door: Wouter | 26 mei 2008 om 15:04 ”

  Dus dat ze er ooit gewoont heeft.

  Update2: Telegraaf bericht er ook over. Ben echt blij met mn geheugen!

  AMSTERDAM – Nataschja van der Stelt blijkt al jaren in dezelfde straat tegenover de familie P. te wonen
  “Het zijn reuze aardige mensen”, vervolgt Nataschja. “Ik heb altijd al gedacht dat we de moordenaar dichtbij moesten zoeken, maar dat het zo dichtbij was, kon ik nooit bevroeden.” Familieleden van de opgepakte Ronald P. reageerden gisteren geschokt op zijn arrestatie. “Het is verschrikkelijk”, aldus Ronald P.’s zus Carla. “Mijn ouders en ik zijn er compleet kapot van. Maar we mogen verder niets van de politie zeggen.

  ” Een tante van Ronald P., woonachtig in dezelfde straat waar het huis van Christels oma staat en waar de stewardess dood werd aangetroffen, wordt er niet warm of koud van. “Ik ben al twintig jaar gebrouilleerd met die tak van de familie. Het is niet bepaald mijn slag mensen. Ronald heb ik voor het laatst op een verjaardag ontmoet toen hij een jaar of dertien was. Een mager, spichtig joch met blond haar. Ik heb hem nooit meer gezien.”

  Gisterochtend diende de 35-jarige Nataschja zich opnieuw bij het onderzoeksteam te melden. “De recherche wilde mijn toestemming of ze verder mogen met de namen die Christel en ik in het verleden in onze gezamenlijke dagboeken hebben geschreven. Ongetwijfeld om te onderzoeken of die te linken zijn met Ronald P. Ik vind dat prima en wil absoluut meewerken aan de oplossing.”

 8. Mark August 6, 2008 at 10:09 am #

  Kan iemand mij informeren of natasja VOOR of NA de moord op Christel hier heeft gewoont.
  Is het NA dan maakt het niks uit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: